Paytrail

Lumingerien verkkokauppa hallitsee hakukonetuloksia

Mari Oksanen Kirjoittanut Mari Oksanen - 25.8.2017

Lumingerien verkkokauppa hallitsee hakutuloksia ja myy orgaanisen näkyvyyden kautta

"Lumingerie tuo alusvaatteiden erikoisliikkeiden palvelun verkkokauppaan. Vuodesta 2008 asti olemme tehneet pitkäjänteisesti työtä, että asiakkaamme saavat samanlaista tai jopa parempaa palvelua kuin kivijalkaputiikeissa. Olemme keskittyneet palvelemaan kurvikkaita naisia, joille sopivien alusvaatteiden löytäminen on ollut hankalaa." kertoo Lumingerien perustaja Mervi Komulainen-Horneman.

”Me ei mainosteta Adwordsissa ollenkaan”, kertoo Mikko Horneman, Lumingerien toinen omistaja. Tämä on hämmästyttävä tieto sen jälkeen, kun on vasta todettu suurimman osan myynnistä tulevan Googlesta. Lumingerie on kuitenkin onnistunut erinomaisesti orgaanisessa näkyvyydessä. He ovat malliesimerkki siitä, kuinka verkkokauppa voi ansaita näkyvyytensä ja tehdä myyntiä laadukkaan sisällön avulla.

Hakukoneoptimointi osana verkkokaupan arkista tekemistä

”Alun perin me tehtiin hakukoneoptimointia oikein tekemällä. 2008, kun Lumingerie perustettiin, hakukoneoptimointikin oli huomattavasti helpompaa kuin nykyään. Tänä päivänä se on vaan osa sitä miten me tehdään asiat. Me kiinnitetään paljon huomiota otsikoihin ja tuotekuvauksiin ja koitetaan tuottaa sisältöä niin hyvin, että siihen linkitetään.”

Muita myyntiä tuottavia lähteitäkin Lumingeriella toki on. Myös sähköpostimarkkinointi ja Facebook ovat ahkerassa käytössä.

Kun Facebook, sähköpostimarkkinointi ja Google yhdistetään, kasassa on jo 90% myynnistä. Joka paikassa ei siis tarvitse olla. Tärkeää on tietää mistä asiakkaat saa kiinni.

Katso webinaaritallenne verkkokaupan hakukoneoptimoinnista!

Facebook-markkinointiin lisätty panostusta

Lumingerien perustaja Mervi Komulainen-Horneman pitää Facebookin aktiivisena: ”Pyrimme päivittämään Facebookiin joka päivä jotakin, esimerkiksi jos on saatu joku uusi tuote myyntiin tai suosittuun tuotteeseen varaston täydennystä.” Lumingerie jakaa myös myymiensä brändien postauksia.

Mikko toteaa, että tämän kevään aikana Facebook-mainontaa on lisätty reilusti, sillä se on verkkokaupalle kannattava markkinointikanava:

”Aikaisemmin ei käytetty Facebookissa kovin paljon rahaa. Viime vuonna kuitenkin jo 6000 € mainospanostuksella saatiin aikaiseksi 150 000 € myyntiä.”

Facebookin markkinointipanostusta on ryhdytty lisäämään, mutta myynti ei Mikon mukaan skaalaudu samassa suhteessa. ”Ennen mainostettiin olemassa oleville seuraajille, jotta saatiin vaan enemmän näkyvyyttä. Tänä keväänä on alettu hankkimaan agressivisemmin uutta asiakaskuntaa ja mainostettu esimerkiksi olemassaolevien asiakkaiden kavereille. Uusien asiakkaiden hankinta on kuitenkin selvästi haastavampaa ja kalliimpaa kuin vanhoille asiakkaille mainostaminen.”

Sähköpostiautomaatio monipuolisessa käytössä

”Pyrimme saamaan asiakkailta heti sähköpostiosoite”, Mervi kertoo. Lumingerie käyttää pitkälti sähköpostiautomaatiota verkkokauppansa markkinoinnissa. Heti, kun asiakkaalta saadaan sähköpostiosoite, hänelle lähtee ajastettuna erilaisia viestejä, joissa on esimerkiksi ostamista helpottavia sovitusohjeita tai joissa kerrotaan Lumingeriesta enemmän yrityksenä. Viesteistä linkitetään Lumingerien Facebook-sivuille. "Pyrimme saamaan sinne arvosteluja verkkokaupasta, social proofingia, jotta uudetkin asiakkaat uskaltaisivat ostaa meiltä”.

Mervin mukaan Lumingerie hyödyntää sähköpostiautomaatiota myös verkkokauppansa olemassa oleville asiakkaille myymiseen: ”Muistuttelemme ja suositellemme tuotteita sen perusteella mitä asiakas on aikaisemmin on ostanut.”

Automaattisten viestien lisäksi Lumingerie julkaisee uutiskirjeitä, joissa kerrotaan uutuuksista ja tarjouskampanjoista ja annetaan ennakkoalennuksia tai erikoistarjouksia vain uutiskirjeen tilaajille.

Asiakaskokemus verkkokaupan tärkeä myyntikeino

”Palaava asiakas on meille todella tärkeä”, painottaa Mervi. Lumingerie pyrkiikin tekemään asiat niin hyvin, että asiakas saadaan palaamaan kerta toisensa jälkeen ja myös suosittelemaan verkkokauppaa muille. ”Suosittelut ja hyvät arvostelut vaikuttavat paljon kuluttajiin ja heidän ostopäätöksiinsä”, Mikko sanoo.

Lumingerien suosikkityökalut verkkokaupan  markkinoinnissa

Klaviyo

Oiva työkalu sähköpostimarkkinointiin. Lumingerie käyttää Klaviyota automaatioon ja uutiskirjeisiin.

Nosto

Lumingerie hyödyntää Nostoa tuotenostoihin ja suosituksiin verkkokaupassa.

Hotjar

Havainnollistava työkalu kävijäseurantaan. Hotjar luo heatmapeja ja tarjoaa tietoa siitä, miten asiakkaat käyttäytyvät verkkokaupassa. Lumingerie käyttää Hotjaria myös asiakastyytyväisyyskyselyihin.

Zendesk chat

Kätevä kanava asiakaspalveluun ja ostamisessa auttamiseen.

Canva

Yksinkertainen ja toimiva kuvamuokkaustyökalu, kun kuvia tarvitaan esimerkiksi Facebookin postauksiin tai uutiskirjeisiin tai vaikkapa kaupan etusivulle.

www.lumingerie.fi

Lue lisää Lumingerien verkkokaupasta ja siitä, miten kaikki lähti ideasta,  johon rahoittajat eivät uskoneet! <>

Lumingerien Mervi Komulainen-Horneman kertoo, kuinka heidän verkkokauppansa hankkii asiakkaita.Inspiroidu Lumingerien asiakastarinasta

Lumingerien tarina on monella tapaa mielenkiintoinen. Menestystarina sai alkunsa ideasta, johon kukaan rahoittaja ei uskonut. Yrittäjät eivät kuitenkaan luovuttaneet. Siitä ja esimerkiksi verkkokauppa-alustavalinnoista löydät lisää juttua ja videota asiakastarinoistamme.

Lue lisää

 


 

paytrail-icon Verkkokaupan myynti ja markkinointi