Paytrail

Uusi opas: Menestyvän verkkokaupan perustaminen

Saila Marttila Kirjoittanut Saila Marttila - 29.4.2024

Haaveiletko omasta verkkokaupasta tai oletko vastikään perustanut sellaisen? Olet tullut oikeaan paikkaan. Olemme juuri julkaisseet uudistetun version suositusta oppaastamme, joka käsittelee menestyvän verkkokaupan rakentamista!

Uudistettu opas käsittelee verkkokaupan perustamista monesta näkökulmasta, aina liikeideasta valmiin verkkokaupan kehittämiseen ja myynnin kasvattamiseen. Opas jakautuu neljään päälukuun, joista löydät napakat yhteenvedot alta.

 

1. Liikeidean määritteleminen

Oli kyse verkkokaupan, kivijalkamyymälän tai minkä tahansa liiketoiminnan aloittamisesta, yritystoiminnan suunnittelu kulminoituu neljään tärkeään kysymykseen:

  • Mitä myyt: Tuotetta, palvelua vai näiden yhdistelmää?
  • Kenelle myyt: Onko kohderyhmänä kuluttaja- vai yritysasiakkaat vai kenties molemmat?
  • Mihin myyt: Toimitetaanko tuotetta tai palvelua Suomeen, kansainvälisesti tai täysin digitaalisesti?
  • Miksi myyt: Minkä ongelman tuote tai palvelu ratkaisee niin hyvin, että asiakas on valmis maksamaan siitä?

Oppaasta löydät työkaluja näihin kysymyksiin vastaamiseen sekä vinkkejä asiakastarpeiden kartoittamiseen, myyntikanavien valintaan sekä kilpailijoista erottautumiseen. Lisäksi olemme omistaneet omat luvut kahdelle olennaiselle seikalle: budjetoinnille sekä verkkokauppaa koskevalle lainsäädännölle.

 

2. Verkkokaupan suunnittelu

Verkkokauppa-alustan valinta askarruttaa montaa aloittelevaa verkkokauppiasta. Tätä helpottamaan olemme koostaneet listan seikoista, joita kannattaa valintaa tehdessä punnita. Lisäksi esittelemme muutamia yleisimpiä verkkokauppa-alustoja sekä niiden ominaisuuksia.

Helpoin tapa tarjota monipuolinen maksutapavalikoima on ottaa käyttöön maksupalvelu, joka tarjoaa yhdellä sopimuksella monta maksutapaa. Monesti keskitetty sopimus maksupalvelukumppanin kanssa on myös edullisempi.

Muita verkkokaupan suunnittelussa huomioitavia asioita ovat verkkomaksupalvelun sekä toimitustapojen kartoittaminen ja valinta. Myös palautuskäytännöt ja asiakaspalvelukanavat on hyvä miettiä kuntoon varhaisessa vaiheessa, ja näistä molempiin jaamme vinkkejä oppaassa.

 

3. Verkkokaupan sisältö

Mitä olisi verkkokauppa ilman houkuttelevaa sisältöä, kuten tuotekuvia, videoita, tuotekuvauksia, blogikirjoituksia tai käyttövinkkejä? Verkkokaupan sisällöntuotannossa ei ole taivaskaan rajana, mutta varsinkin perusjutut kannattaa laittaa heti aluksi kuntoon.

Siksi olemme omistaneet yhden luvun verkkokaupan sisällön miettimiselle: tähän kuuluvat esimerkiksi kaupan graafinen ilme ja käyttöliittymä, mutta myös ostopäätöstä helpottavat tekijät, kuten tuotekuvat ja tuotekuvaukset.

Viime vuosina tekoäly on lyönyt itsensä lopullisesti läpi, ja myös sitä voi soveltaa sisällöntuotannon apuna. Löydät oppaasta vinkkejä myös tekoälyn soveltamiseen verkkokaupan sisällöntuotannossa.

 

4. Myynnin kasvattaminen

Verkkokauppa ei ole koskaan valmis, ja kilpailu verkossa on kovaa. Siksi verkkokauppaan ei kannata suhtautua siten, että sen vain tekee ja jättää sen jälkeen lepäämään laakereillaan.

Oppaan viimeisessä osiossa esittelemmekin lyhyesti, miksi ja miten verkkokaupan analytiikkaa kannattaa seurata, millä keinoin ostoprosessia voi helpottaa ja myyntiä lisätä sekä mitä näkökulmia huomioida kaupan kehittämisessä.

Lisäksi annamme ajattelun aihetta myös erilaisista lisä- ja ristiinmyynnin toimenpiteistä sekä alennuskampanjoiden toteuttamisesta.

Lue lisää näistä, ja monista muista verkkokauppaliiketoimintaan liittyvistä kokonaisuuksista, uudistetusta oppaastamme. Menestystä verkkokaupallesi!

Lataa opas verkkokaupan perustamiseen

paytrail-icon Verkkokaupan myynti ja markkinointi