Paytrail

Verkkokaupan konversio - ostokoriin jääneiden uimavaippojen tapaus

Kaisa Kiviluoto Kirjoittanut Kaisa Kiviluoto - 4.9.2015

uimavaippakuva-paytrail1

Verkkokaupan konversio puhututtaa: miten kävijöistä saadaan ostajia? Miten ostokorien hylkäysprosentti saadaan alas? Konversio ei ole vain koodia ja teknisiä toteutuksia, vaikka toki niilläkin on merkitystä. Alla henkilökohtainen, suppea esimerkki kuluttajakäyttäytymisestä, ja siitä, miten minut saa asiakkaaksi. Tämän pienen asian voit verkkokaupassa korjata ilman koodia.

Joitain viikkoja sitten surffasin verkkokauppoja etsien pienelle vauvauimarilleni uimavaippaa. Vanhasta kokemuksesta tiesin, millaisen uimavaipan halusin, joten käytännössä kilpailutin hintaa.

Vaipan hinnassa ei kauppojen välillä ollut suurta eroa, joten aiheutin useammalle kaupalle hylätyn ostokorin testatessani tilaukseni kokonaishintaa. Missään käyttämissäni kaupoissa tilaus- ja toimituskuluja ei nähnyt tuotetasolla ennen, kuin siirsin tuotteen ostokoriin. Olisihan tieto varmasti jostain toimitusehdoista löytynyt, mutta paljon helpommalla pääsin näin, ja lyön vetoa, että en ole tapani kanssa yksin.

Uimavaippoja saa monella eri kuosilla, ja olin jo melkein tehnyt päätökseni ostopaikasta suosikkikuosini saatavuuden perusteella, mutta ostokorissa odottikin yllätys: toimituskulut tässä kaupassa olivat kolminkertaiset kilpailijoihinsa verrattuna! Ihan niin suurta hintaeroa en kuosin takia ole valmis maksamaan. Kannattaa siis vertailla toimituskulujaan kilpailijoihin. Kovin paljon korkeampiin ei vain ole varaa.

Toimituskulujen näyttäminen tuotetasolla voi toki olla vaikeaa; asiakas voi tilata useampia tuotteita, jolloin yhden tuotteen toimituskulut eivät kata pakettia. Silti mielestäni voisi olla mahdollista laittaa tuotteen kuvaukseen tieto esimerkiksi siitä, jos tuote voidaan lähettää kirjeenä, uimavaipan ainakin voi. Ja perään vielä tieto, mitä kirjelähetyksen tilaus- ja toimituskulut ovat. Helppoa. Eikä vaadi riviäkään koodia.

Muita kaupan konversioon vaikuttavia tekijöitä esittelin webinaarissa osana Verkkokauppa-akatemiaa torstaina 24.9.2015 klo 10-10.45.

Katso webinaaritallenne.

 

Lue myös opas konversio-optimoinnista

Mikäli konversio-optimointi kiinnostaa sinua enemmänkin, lue oppaamme aiheesta. Oppaassa asiantuntijoina Lennu Keinänen, Vesa Nippala (ProsperCart), Mikko Horneman (Lumingerie) ja Samuli Hellman (Miss Windy Shop).

Lataa nyt

paytrail-icon Verkkokaupan myynti ja markkinointi