Paytrail

Videoita verkkokauppaan - Tyypilliset esteet ja vinkit niiden kiertämiseen

Vierailija Kirjoittanut Vierailija - 17.5.2018

videoita-verkkokauppaan-tyypillisimmat-esteet

Videot ovat tehokas vaikuttamisen väline ja oiva keino verkkokauppiaalle herättää tuotteet henkiin tuotesivulla. Video paikkaa näppärästi sitä vajavaisuutta, mitä verkkokauppiaalla on kivijalkaan verrattuna, jossa asiakas pääsee tunnustelemaan tuotetta. Videot auttavat myös kertomaan tuotteiden tarinaa, mikä vaikuttaa vahvasti tunteisiin ja sitä kautta ostopäätöksiin.

Voisi kuvitella, että videot olisivat jo normi kaikissa verkkokaupoissa, mutta videoiden saaminen osaksi verkkokauppaa on yllättävän hankalaa.

1. Videoiden tuottaminen vie rahaa

Verkkokaupan etuna on laaja tuotevalikoima, mutta sisällöntuotannon näkökulmasta tämä kääntyy haasteeksi. Videoiden tuottaminen on usein hyvin kallista ja laajalle määrälle tuotteita toistaiseksi verkkokauppiaalle mahdotonta.

80-20 sääntö pätee

Myös verkkokaupassa pätee Pareton 80-20 sääntö. 20 % tuotteista saa yleensä 80 % prosenttia verkkokaupan liikenteestä. Panosta siis siihen, että saat videot tälle 20 %:lle tuotteista, näin varmistat, että 80%:lla verkkokauppasi tuotesivulatauksista näytetään videosisältöä.

Hyödynnä olemassa olevaa sisältöä

Tuotteiden valmistajat tietävät videoiden myyvän tuotteitaan, joten he panostavat näiden tuottamiseen. Suuri osa verkossa tapahtuvista ostopäätöksistä tehdään nykyään YouTubessa, joten tuotevideoiden ympärille on rakentunut kokonainen toimiala, josta verkkokauppias myös hyötyy. Ammatti-vloggarit tekevät hyvälaatuisia tuotearvosteluita. Suurin osa näistä on vapaasti hyödynnettävissä, mutta muistathan silti tarkistaa tekijänoikeudet.

Kuluttajien tekemillä videoarvosteluilla lyöt kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Autenttiset kuluttajien videoimat tuotevideot lisäävät testiemme mukaan konversiota tavallisia valmistajien videoita enemmän. Et tarvitse erillistä tuotearvosteluosiota, jos hyödynnät näitä videoita tuotesivulla.

Haali siis kaikki tuotteistasi tehty videosisältö käsiisi. Voit käyttää myös tähän tarkoitettuja teknologioita kuten Videolyä.

2. Upottaminen on monimutkaista

Monet verkkokauppa-alustat taipuvat kyllä videon upottamiseen verkkokauppaan, mutta hyvin epäkäytännöllisesti. Video on tehokkain vaikuttamisen väline tuotesivulla ja vierailija tulisi voimakkaasti ohjata katsomaan videota. Videoikkuna olisi hyvä sijoittaa mahdollisimman lähelle isoa tuotekuvaa. Monissa alustoissa videon upottaminen onnistuu ainoastaan tuotesivun alaosiin, jopa välilehtien taakse, josta kuluttajan on sitä hyvin vaikea löytää. Myös useamman videon upottaminen voi olla mahdotonta.

Verkkokauppiaan on syytä huomioida myös, että video toimii kaikilla selaimilla ja laitteilla optimaalisesti. Tietokoneella videokaruselli helpottaa videoiden selaamista. Mobiililla karusellin sivulle mahduttaminen saattaa haitata käyttäjäkokemusta.

Voit käyttää videoiden upottamista helpottamaan myös erillisiä teknologioita, kuten Videolyä.

3. Videokirjaston päivittäminen

Mikäli haluaa tarttua vinkkiin kohdassa 1. ja hyödyntää olemassa olevia videoita esimerkiksi YouTubesta, on kiinnitettävä erityistä huomiota videosisällön ajankohtaisuuteen. Mikäli video poistetaan alkuperäisestä lähteestä, näkyy tämä usein verkkokaupassa rikkinäisenä videoikkunana.

Videosisällön hyödyntäminen netistä säästää paljon rahaa, mutta sen sijaan sisällön päivittämiseen pitää allokoida työtunteja. Vaihtoehtoisesti voi hyödyntää esimerkiksi Videolyä, joka pitää videosisällön automaattisesti päivitettynä ja poistaa rikkinäisten videoikkunoiden ongelman.

Nora-ympyra-pieni.jpg

Kirjoittaja:

Nora Huovila on loputtoman kiinnostunut videoista ja verkkokaupasta - sekä erityisesti niiden yhdistämisen potentiaalista. Hän on toinen Videolyn perustajista. 

Muita artikkeleja videoiden hyödyntämisestä verkkokaupassa

Järki vai tunteet - miksi ihminen ostaa verkkokaupasta?

Huomioitko verkkokaupassasi jo "video only" -sukupolven?

Videon voima verkkokaupassa

 

paytrail-icon Verkkokaupan myynti ja markkinointi