Paytrail

Vuoden 2017 verkkokauppa-alan vaikuttaja valittu!

Mari Oksanen Kirjoittanut Mari Oksanen - 3.1.2018

Vuoden 2017 verkkokauppa-alan vaikuttaja on valittu! Ehdokkaita olivat Jaakko Kankaanpää, Lennu Keinänen, Valtteri Lindholm, Miika Malinen, Lasse Mitronen, Mika Niemi, Vesa Nippala, Leevi Parsama, Pasi Pietarinen, Kari Pokkinen, Maria Rajakallio, Samuli Seppälä ja Joose Vettenranta. Äänestyksen kohdassa "joku muu" ehdokkaiksi oli vielä ehdotettu Markku Korkiakoskea (Vilkas) ja Lassi Virtasta (Pilvi), jotka myös ovat molemmat olleet edesauttamassa alaa eteenpäin merkittävällä tavalla. Toivottavasti he ovat molemmat ensi vuonna äänestyksessä mukana.

Vuoden verkkokauppa-alan vaikuttajaksi valittiin Leevi Parsama. Hän on tehnyt verkkokauppa-alan ja suomalaisten verkossa myyntiä tekevien yritysten eteen valtavasti töitä. Voittaja keräsi 41,5 % äänistä ja loput jakautuivat melko tasaisesti ehdokkaiden kesken.

Vuoden 2017 verkkokauppa-alan vaikuttajan, Leevi Parsaman ajatuksia

Suomalaisten verkkokauppojen osaaminen ja rohkeus lisääntynyt merkittävästi

Leevi ParsamaKun Leeviltä kysytään mietteitä vuodesta 2017, hän toteaa osaamistason nousseen merkittävästi: "Suomalainen verkkokauppa on menossa vihdoinkin hyvään suuntaan, ainakin pk-yritysten, erikoisliikkeiden ja bränditalojen osalta. Osaaminen on kehittynyt selvästi ja rohkeutta lähteä kansainvälistymään löytyy nyt entistä enemmän. Mm. Finnish Design Shop on onnistunut luomaan oman globaalin menestyskonseptin ja erityisesti sen USA:n myynti on jo varsin vakuuttavaa. Tämän lisäksi esim. Dermoshop, Acon, Finnish Baby Box ja Varusteleka ovat luoneet omat, selkeät toimintamallit kv-myyntiin ja tavaraakin liikkuu jo ihan mukavasti."

Leevin terveiset verkkokauppa-alan toimijoille vuotta 2018 ajatellen

Leevillä on selkeä näkemys siitä, mihin verkkokauppa-alan toimijoiden tulisi keskittyä vuonna 2018: "Keskittykää asiakasymmärrykseen, omien kilpailuetujen tunnistamiseen sekä myyntiin! Meillä suomalaisilla on edelleen katse liikaa teknologiassa ja prosesseissa. Lisäksi kotimainen kauppa on perinteisesti aivan liian tuotelähtöistä. Toki nekin kaikki ovat tärkeitä, mutta tämän päivän verkkokauppamarkkinassa menestymisen elinehto on asiakkaiden tunnistaminen ja profilointi sekä koko asiointikokemuksen muotoilu sen mukaisesti. Kun tämän saa kuntoon ja on selkeä näkemys siitä mikä on tehokkain asiakashankinnan kanava, on jokaiselle aito menestymisen mahdollisuus olemassa."

Leevin työ verkkokauppa-alan eteen jatkuu monipuolisena

Kuten tänäkin vuonna, Leevi aikoo jatkaa työskentelyä suomalaisten verkkokauppojen eteen: "Aion toimia verkkokaupan yleisenä edunvalvojana ja sanansaattajana, kuten tähänkin asti. Pääosa työstäni on eCom Growth kasvuohjelman asiantuntijana toiminen. Sen lisäksi työstän parille yritykselle verkkokauppastrategiaa sekä toimin digitaalista asiakaskokemusta kehittävien yritysten sparraajana ja mentorina."

"Yksityisellä yrittäjällä ei ole koskaan kahta samanlaista työpäivää, joka tekee tästä todella mielenkiintoista. Lisäksi on etuoikeutettua olla tekemisissä niin monen eri verkkokaupan kanssa. Vastavuoroisuuden periaatteella siinä saa itsekin oppia ihan joka päivä. Yksi roolini onkin toimia eri toimijoiden ja osaajien verkottajana."

Leevin terveiset muille verkkokauppa-alan vaikuttajille

"Oli suuri kunnia päästä näin edustavaan joukkoon mukaan. Tehdään kaikki keskenämme hyvää yhteistyötä jatkossakin. Suomi on aivan liian pieni markkina keskinäiseen kisailuun, yhteistyöllä voimme tältä hiekkalaatikolta ponnistaa maailmaan ääriin asti. Globaali verkkokauppamarkkina kun on yhtä lähellä kuin lähin päätelaite ja menestyksen eväät ovat aidolla yhteistyöllä täysin luotavissa."

Suomi on aivan liian pieni markkina keskinäiseen kisailuun, yhteistyöllä voimme tältä hiekkalaatikolta ponnistaa maailmaan ääriin asti.

"Tänä vuonna kaikki mukaan IRCEen, nyt meitä suomalaisia eCom-osaajia on varmuudella lähdössä jo yli 30 henkilöä. Olisi mahtavaa kasvattaa tämä porukka vielä suuremmaksi ja saada kaikki kovimmat vaikuttajat mukaan. Neljän päivän tuhdin luentosarjan lisäksi kun reissun parasta antia ovat aina olleet loistavat vertaiskeskustelut kollegoiden kanssa."

Oikein paljon onnea vielä voittajalle ja jokaiselle ehdokkaana olleelle, sekä ehdokkaiksi kyselyssä nousseille. Teette arvokasta työtä, tuodaan sitä yhdessä esille! Kiitos myös äänestäneille! Leffalippujen voittajat on arvottu ja olemme heihin suoraan yhteydessä.

Lue, mitä 2018 tuo tullessaan verkkokauppa-alalle! Verkkokaupan trendit 2018 -raportissa moni verkkokaupan vaikuttajaehdokkaista kertoo näkemyksiään aiheesta. Must read jokaiselle alalla toimivalle!

paytrail-icon Yleinen