Paytrail

Web stoorit osa 9: Cozy Publishing uskoo fyysiseen kirjaan

Saila Marttila Kirjoittanut Saila Marttila - 1.8.2022

Cozy Publishingin verkkokaupan alkutaival oli vaatimaton, ja ensimmäisenä syksynä myyntejä tuli vain kolme. Kivikkoisen alun jälkeen on nähty jopa sivuston kaataneita myyntipiikkejä.

Laadukas lifestylekirja kiehtoo

Ulla-Maija Lähteenmäellä oli takanaan pitkä ura aikakauslehtien lifestylesisältöjen ja valokuvaamisen parissa. Toimialaa seuratessa Lähteenmäelle syntyi idea visuaalisesti laadukkaista lifestylekirjoista, ja kun kuvauskeikoilta tuttu Tomi Björck innostui yhteisestä reseptikirjasta, päätös kirjan julkaisemisesta ja kustantamon perustamisesta oli sinetöity.

Alkutaipaleella varoittelijoita riitti: kustannusala on ollut suuressa murroksessa digitaalisen suoratoiston ja e-kirjojen suosion kasvun vuoksi. Moni epäili, että kirjojen myynti eteenpäin olisi vaikeaa. Toisin kuitenkin kävi: Björckin kanssa julkaistu reseptikirja oli menestys ja linjat alkoivat käydä kuumina. Cozy Publishing oli syntynyt.

Cozy Publishingin erottautumistekijä on alusta asti ollut visuaalisuus ja laadukas design – syntyihän liikeideakin halusta tehdä visuaalisesti ensiluokkaisia kirjoja, joita halutaan pitää esillä. Kirjojen lisäksi visuaalisuuteen ja yhtenäiseen asiakaskokemukseen panostetaan yrityksen somekanavissa ja verkkosivustolla.

”Meille on tärkeää, että kirjamme ovat laadukkaita ja kauniita”, kiteyttää kustantamon Art Director Viola Virtamo.

 

Pieni ja ketterä kustantamo liikkuu nopeasti

Cozy Publishing työllistää kolme ihmistä. Pienuutensa vuoksi se pystyy toimimaan ketterästi ja kokeilemaan uusia asioita – kuten vaikkapa kirjojen kääntämistä: Aluksi Cozyn kirjat julkaistiin vain suomeksi, mutta vuonna 2016 julkaistussa Green Home Bookissa kokeiltiin rinnakkain suomea ja englantia. Kirja menestyi ulkomailla yli odotusten.

”Tanskasta löytyi jakelija, joka oli valtavan innostunut kirjasta”, muistelee Lähteenmäki.

Kun markkina alkoi hiljalleen laajentua, alkoi Cozy Publishing julkaista kirjoistaan myös täysin englanninkielisiä versioita.

”Aluksi teimme sisustuskirjoista englanninkielisiä versioita, mutta myöhemmin aloimme kokeilla rohkeasti myös muita kirjoja, kuten reseptikirjoja”, Virtamo sanoo.

Kansainvälistymistä tukemaan perustettiin verkkokauppa vuonna 2018.

 

Verkkokauppa tavoittaa myös kansainvälisen yleisön

Cozy Publishingin verkkokauppa syntyi halusta tavoittaa laajempi yleisö. Samalla verkko oli oivallinen alusta esitellä kustantamon katalogia sekä rakentaa brändiä. Verkkokaupan visuaalinen linja jatkaa kirjoista tuttua linjaa.

”Verkkokaupasta saa tehtyä kauniin paketin, jossa voi rakentaa visuaalisen ja kirjoja täydentävän ostokokemuksen”, toteaa Virtamo.

Verkkokaupan alkutaival oli kivikkoinen, ja ensimmäisenä syksynä myyntejä tuli vain kolme. Verkko kuitenkin osoittautui hyväksi alustaksi kirjoille: kirjan voi esitellä kattavasti verkkokaupassa, eikä se vaadi vaatteiden tapaan sovittamista.

”Kirja on hyvä tuote verkkoon, ja fyysinen kirja vetää edelleen”, sanoo Virtamo.

Alun hiljaisen vaiheen jälkeen Cozy Publishingin verkkokaupassa on nähty myös teräviä myyntipiikkejä – esimerkiksi Vappu Pimiän reseptikirja myytiin saman tien loppuun, ja lisäksi valtava kävijäryntäys kaatoi verkkokaupan kokonaan.

”Verkkokauppa on olennainen osa tämän päivän lifestylebrändin olemassaoloa”, Lähteenmäki kiteyttää.

Mitä Lähteenmäki ja Virtamo kertoivat yritystoiminnastaan? Entä miten verkkokaupan ammattilaiset kommentoivat verkkokaupan perustamista, brändäämistä ja logistiikkaa? Katso koko tarina videolta.

paytrail-icon Verkkokaupan myynti ja markkinointi