Paytrail

Mobiilimaksaminen ohitti pöytäkoneet – tablettien osuus laskee

Paytrail Kirjoittanut Paytrail - 4.02.2020

Mediatiedote, julkaisuvapaa heti.

Mobiilimaksaminen on ohittanut pöytäkoneilla tehtävät maksut vuoden 2019 lopulla Paytrailin tietojen mukaan. Kasvu varsinkin puhelinten käytön osalta on jatkunut voimakkaana. Sen sijaan tablettien käyttö maksamisessa on kääntynyt laskuun jo vuodesta 2018 alkaen.

Yhteensä 1,3 miljoonaa käyttäjää maksoi verkko-ostoksiaan Paytrailin palvelun maksusivua käyttäen joulukuussa 2019. Käyttäjistä 51,3 % teki maksuja puhelimilla sekä tableteilla, ja 48,7 % käytti pöytäkonetta. Paytrail hoitaa yli 10 000 suomalaisen verkkokaupan maksuliikennettä, joista suurin osa käyttää Paytrailin maksusivua.

Mobiilimaksaminen tarkoittaa tässä yhteydessä sitä, että käyttäjä tekee verkko-ostoksiaan mobiilivälineellä, ei sitä, että maksut tehdään mobiilimaksutapoja käyttäen. Verkkopankki on edelleen suomalaisille suosituin maksutapa maksaa verkko-ostoksia.

”Ihmiset haluavat helppoa ja nopeaa maksamista, ja tehdä maksut laitteella, joka on aina mukana. Puhelimen käytön kasvun myötä verkkokaupat ja palvelut on nykyään optimoitu yhä paremmin mobiilikäyttöön. Käytön siirtyessä yhä enemmän puhelimeen, myös ostokset ja maksaminen tehdään puhelimella”, kertoo Paytrailin toimitusjohtaja Markus Laurio.

Tiedot perustuvat Paytrailin verkkomaksupalvelun maksusivun tietoihin. Kun asiakas lähtee verkkokaupasta tai verkkopalvelusta suorittamaan maksuaan, seuraava vaihe on halutun maksutavan valitseminen. Tällöin suurin osa käyttäjistä ohjataan Paytrailin toteuttamalle maksusivulle, jossa valitaan haluttu maksutapa.

MobilePay nostaa suosiotaan

Myös mobiilimaksutavat kasvattavat suosiotaan. Paytrailin palvelussa käytetyin on MobilePay, jonka osuus maksuista joulukuussa 2019 oli 4 %. MobilePay oli tuolloin viidenneksi käytetyin maksutapa Paytrailin palvelussa. MobilePayn käyttöä lisää se, että sitä voi käyttää myös kuluttajien väliseen rahaliikenteeseen.

”MobilePay käy yhä useammassa paikassa maksuvälineenä, ja sen käyttäjämäärä on kasvanut, viime vuoden joulukuussa käyttäjiä oli jo lähes 1,2 miljoonaa. MobilePay oli vuonna 2019 Suomen kolmanneksi ladatuin iPhone-sovellus, ja maksusovelluksista se oli ladatuin”, kertoo Markus Laurio.

Tablettien osuus maksamisessa laskenut 33 % vuonna 2019

Tablettien osuuden pudotus vuonna 2019 on ollut raju. Osuus on pudonnut 33 % vuoden 2019 tammikuusta joulukuuhun.

”Tabletti vaikuttaa olevan osin väistyvä väline. Tablettien myynnin lasku on näkynyt jo pidemmän aikaa, ja tilastojemme valossa sen käyttö maksamisessa on alkanut laskea reippaalla tahdilla viime vuoden aikana”, kuvailee Laurio.

Lisätiedot

Haastattelut
Markus Laurio, toimitusjohtaja, Paytrail 
markus.laurio@paytrail.com
+358 40 840 3754

Tilastot ja lisätiedot
Pekka Majaniemi, markkinointipäällikkö, Paytrail
pekka.majaniemi@paytrail.com
+358 40 755 1186

Paytrail
Vuonna 2007 perustettu Paytrail on maksuvolyymiltaan suurin suomalainen verkkomaksupalvelu. Yritys hoitaa yli 10 000 verkkokaupan maksuliikenteen ja lisäksi vastaa myös Valtiokonttorin Suomi.fi -palvelun verkkomaksuliikenteestä. Paytrailin maksupalvelun kautta on ostettu tuotteita ja palveluita jo yli 10 miljardin euron edestä. Yritys on osa pohjoismaista Netsiä.

paytrail-icon Yleinen