Paytrail

Paytrailin raportti: matkailu kasvoi 20 % vuonna 2022

Paytrail Kirjoittanut Paytrail - 10.10.2023

Tiedote, julkaisuvapaa heti 

Matkailun elpyminen näkyy edelleen verkkokauppa-alalla. Vuonna 2022 matkailualan liikevaihto kasvoi jopa 20 %, osoittaa Paytrailin tuore Verkkokauppa Suomessa -raportti

Suomalainen verkkokauppa on perinteisesti rakentunut kolmen pääkategorian; palveluiden, matkailun ja tavarakaupan, varaan. Ennen pandemiarajoituksia matkailuun liittyvät ostokset kattoivat lähes puolet verkkokaupan kokonaisliikevaihdosta, ja rajoitusten jälkeinen elpymiskehitys on edelleen kesken. Vuonna 2022 matkailu ylsi jo 34 %:n osuuteen verkkokaupan kokonaisliikevaihdosta. Tavaroiden osuus oli 44 % ja palveluiden 22 %. 

”Matkailun kasvu on ollut suurta, mutta toki sen vertailukohtana ovat poikkeusajat. Matkustus ei ole vielä lähellekään sillä tasolla, jolla se oli ennen pandemiavuosia”, sanoo Paytrailin toimitusjohtaja Markus Laurio. 

Vuonna 2022 lentäminen ja majoituspalvelut muodostivat yhteensä jo 60 % matkailutoimialan kokonaisliikevaihdosta, ja 9 % suomalaisista kuluttajista kertoi ostaneensa lentolippuja viimeisen 28 päivän aikana. 

Inflaatioon ja energian hintaan liittyvistä huolista huolimatta verkkokauppatoimialan näkymät kokonaisuutena vaikuttavat hyviltä. Tähän vaikuttavat esimerkiksi joidenkin toimialojen kasvaneet liikevaihdot sekä se, että digitalisaatiokehitys on monella toimialalla vielä kesken. 

”Verkkokauppa kokonaisuutena on datamme perusteella kasvanut useita prosenttiyksiköitä myös vuoden 2023 aikana, ja kasvaa edelleen. Näköpiirissä ei ole, että kasvu lakkaisi lähitulevaisuudessa”, Laurio sanoo.  

Verkkokauppa Suomessa on tilastollinen tutkimus, joka perustuu Kantarin Nets/Nexi-konsernille toteuttamaan kyselyyn sekä Paytrailin omaan verkkokauppadataan. Tutkimus on julkaistu osoitteessa https://www.paytrail.com/raportti/verkkokauppa-suomessa-2023 

 

Lisätietoja: 

  • Suvi Tikkanen, CMO, Paytrail 
  • suvi.tikkanen@paytrail.com 
  • +358 40 562 8283 

Paytrail: 

Vuonna 2007 perustettu Paytrail on suurin suomalainen verkkomaksuyhtiö, joka tarjoaa maksupalveluita verkkokauppoihin, -palveluihin ja sovelluksiin. Yrityksellä on yli 20 000 asiakasta, ja lisäksi Paytrail vastaa Valtiokonttorin Suomi.fi-maksut palvelun verkkomaksuliikenteestä. Yritys on osa Nexi/Nets-konsernia.

paytrail-icon Mediatiedote