Paytrail

Perjantai on suosituin päivä verkko-ostoksille

Paytrail Kirjoittanut Paytrail - 30.10.2023

Tiedote, julkaisuvapaa heti. 

Vuoden suosituin ostokuukausi marraskuu on pian käsillä. Viikonpäivistä suosituin ostopäivä on perjantai, myös siinä tapauksessa, että Black Friday jätetään huomiotta.

Vaikka verkko-ostoksia tehdään ajasta ja paikasta huolimatta, eivät viikonpäivät ja kuukaudet ole keskenään samanlaisia, osoittaa Paytrailin Verkkokauppa Suomessa -tutkimus.

Viikkotasolla tarkasteltuna perjantai on verkko-ostamisen kultapäivä, myös siinä tapauksessa, että vuoden suurin ostospäivä Black Friday jätetään huomiotta. Hiljaisinta verkkokaupoissa on muina viikonlopun päivinä, erityisesti lauantaisin.

Maanantai puolestaan on toiseksi suosituin ostopäivä. Kaikkein vaisuimpia päiviä verkkokaupoissa ovat juhlapyhät: jouluaatto ja -päivä, juhannusaatto ja -päivä sekä pääsiäisen aika.

Vilkkaimpia ostokuukausia ovat marraskuu, elokuu ja lokakuu. Yksittäisiä ostopäiviä tarkasteltaessa selvin kulutuspiikki löytyy marraskuisten Black Weekin ja Cyber Mondayn ympäriltä, ja vuositasolla tarkasteltuna jopa kolme viidestä suosituimmasta ostopäivästä löytyy marraskuulta.

top3-graaffi

Vaisusta taloustilanteesta huolimatta Paytrailin toimitusjohtaja Markus Laurio uskoo kaupan käyvän myös tulevana marraskuuna ja Black Fridaynä.

”Ennustaminen on aina vaikeaa, mutta Black Friday on perinteisesti tuonut piikkiä tavarakauppaan, ja niin varmasti käy tänäkin vuonna. Lisäksi erityisesti matkustamiseen ja tapahtumiin liittyvät tarjoukset voisivat olla menestyksekkäitä, koska näillä toimialoilla verkkokauppa on muutenkin ollut kasvussa.”

Muita ostopiikkejä on Paytrailin aineiston mukaan näkyvissä joulukuun ja syyskuun alussa; toista selittänee joululahjojen ostaminen, toista puolestaan uuden kouluvuoden sekä harrastusten alku.

Verkkokauppa Suomessa on tilastollinen tutkimus, joka perustuu Kantarin Nets/Nexi-konsernille toteuttamaan kyselyyn sekä Paytrailin omaan verkkokauppadataan. Tutkimus on julkaistu osoitteessa paytrail.com/raportti.

 

Lisätietoja:

  • Markus Laurio, toimitusjohtaja, Paytrail Oyj
  • markus.laurio@paytrail.com
  • +358 40 840 3754

 

Paytrail:

Vuonna 2007 perustettu Paytrail on suurin suomalainen verkkomaksuyhtiö, joka tarjoaa maksupalveluita verkkokauppoihin, -palveluihin ja sovelluksiin. Yrityksellä on yli 20 000 asiakasta, ja lisäksi Paytrail vastaa Valtiokonttorin Suomi.fi-maksut palvelun verkkomaksuliikenteestä. Yritys on osa Nexi/Nets-konsernia.

paytrail-icon Mediatiedote