Paytrail

101 tapaa tehdä videomarkkinointia verkkokaupassa - katso esimerkit

Mari Oksanen Kirjoittanut Mari Oksanen - 8.4.2016

paytrail-101-tapaa-tehda-videomarkkinointia.jpg

Videoiden tuottaminen pitäisi olla jo jokaisen verkkokaupan arkea. Heräsin tähän todellisuuteen seuratessani teini-ikäisten lasteni verkon käyttöä. He tekevät itse videoita, kommunikoivat faniensa kanssa (kyllä, heillä on faneja), etsivät tietoa YouTubesta ja katsovat telkkarin sijaan videoita YouTubesta. He fanittavat Herbalistia, Lakkoa, Masteria ja PewDiePieta.

Toki olen myös seurannut markkinoinnin trendejä, joissa on jo vuosia korostunut videoiden tärkeys, mutta lasteni tapa hyödyntää videomaailmaa monipuolisesti on todella avannut silmäni. Kuilu uuden sukupolven videokulutuksen ja suomalaisen markkinoinnin videotyhjiön välillä on valtava. Käyttämättömät mahdollisuudet ovat aivan silmiemme edessä, joten niihin kannattaa nyt tarttua.

Mutta millaisia videoita verkossa myyvät yritykset tekevät? Poimin muutamia esimerkkejä siitä, miten hyvin eri tyyppiset yritykset voivat hyötyä sitoa videot omaa liiketoimintaa tukeviksi.

Musti ja Mirri 

Musti ja Mirrimyy ruokaa ja tarvikkeita lemmikeille ja mikä avaa loputtomat mahdollisuudet markkinointiin videoiden avulla. He ovatkin tuottaneet videoita myymistään tuotteistaan niiden käyttökontekstissa tai erilaisten tarinoiden kautta. Yksi esimerkki on video, jossa kerrotaan koskettava tarina kissasta, joka oli ollut huonossa kunnossa ja muiden asioiden seassa kerrottiin myös ruokavaliomuutoksesta ja laadukkaan ruoan vaikutuksesta kissan vointiin .

Mustilla ja Mirrillä on myös erilaisia how-to –videoita, joissa kerrotaan mm, kuinka sopiva ruoka tai lelu valitaan lemmikille.

Eckerö Line

Matkailuala ylipäänsä pystyisi tuottamaan YouTuben täyteen kinnostavaa materiaalia ja Eckerö Line on tarttunut toimeen. He ovat tuottaneet mm. rohkean humoristisia videoita, joissa esimerkiksi Tampereen plikka on lähtenyt reissuun ja esimerkiksi vertaa Eckerö Linella tarjottavaa makkaraa mustaan makkaraan leveästi murtaen.

Eckerö Line on myös osannut tarttua ajankohtaisiin aiheisiin ja yhdistää sen toimintaansa. He olivat buukanneet Vain elämää -tähdet esiintyjiksi risteilyilleen ja tehneet näistä videoita ennen TV-sarjan julkaisua. Videoilla tähdet kertovat pian julkaistavasta sarjasta ja kutsuvat katsojan keikalle.

Onnibus

Onnibus on rohkea oman alansa mullistaja eikä rohkeutta puutu videomarkkinoinnistakaan. Videoilla Onnibus tuo esille hyvää meininkiä, tuotteen helppoutta ja toiminnan luotettavuutta ja nopeutta eri tavoin, mm tarinallistamalla ja käyttämällä julkisuuden henkilöitä.

Onnibus tuo myös esille tempauksia, joissa ovat mukana, esimerkiksi Nenäpäivän ja kertovat myös itse palvelusta. Videot tuntuvatkin olevan luonteva osa Onnibusin viestintää.

MyTrendyPhone 

MyTrendyPhone on tuottanut laajan sarjan videoita, joissa näytetään esimerkiksi miten eri puhelinten näyttö korjataan. Nämä hyödylliset videot nousevat oletettavasti hyvin hakukoneissa, jos ihminen hakee ohjetta juuri tietyn puhelimen näytön korjaamiseen.

FitFarm

FitFarmin videot ovat suureksi osaksi mainoksia, joissa kerrotaan tulevista kursseista, haasteista ja muista myytävistä kokonaisuuksista. Seassa on kuitenkin myös erilaisia vinkkejä ja ohjeita, jotka ovat kiinteästi yhteydessä terveelliseen elämäntapaan, joka taas on tiiviisti yhteydessä myytäviin tuotteisiin. Videoista löytyy esimerkiksi vinkkejä herkkujen vähentämiseen tai smoothien tekemiseen.

StepUp School

Tanssikoulu StepUp esittelee videoilla monipuolisesti toimintaansa. Videot on tehty jokaisesta tanssiopettajasta, erilaisista esityksistä ja tapahtumista. Videoiden avulla toiminnasta kiinnostunut pääsee tutustumaan ”tuotteeseen” mukavalla tavalla ja pääsee kurkistamaan koulun fiilikseen. Voisi kuvitella, että tämän kaltaiset videot houkuttavat kiinnostuneita mukaan toimintaan.

Hyödynnä videot verkkokauppasi sisältömarkkinoinnissa!

Millainen video parhaiten puhuttelisi juuri sinun asiakaskuntaasi ja miten video saadaan tehokkaaksi osaksi omaa sisältöstrategiaasi?

Osallistu maksuttomaan webinaariimme 12.4., jossa sisältömarkkinoinnin huippuasiantuntija Kati Keronen jakaa ajatuksia ja ideoita verkkokaupan sisältömarkkinoinnin suunnitteluun ja toteutukseen.

Ilmoittaudu

 

Lue lisää

Verkkokauppa, benchmarkkaa nämä sometoimijat

Pitääkö Suomen olla markkinoinnin kehitysmaa?

Mitä on verkkokaupan visuaalinen markkinointi?

paytrail-icon Verkkokaupan myynti ja markkinointi