Paytrail

Aurinko porottaa kesäverkkokaupoille juuri nyt

Suvi Tikkanen Kirjoittanut Suvi Tikkanen - 13.6.2014
IMG_0353
Kesän ja lomakauden alkumetreillä moni verkkokauppa elää parasta aikaansa. Käännyin lukuisia sesonkeja läpikäyneen niche verkkokaupan, Riippumattojen maailman Turkka Huhtalan puoleen selvittääkseni mitä erityispiirteitä kesäverkkokauppaan liittyy.


Sesonkimyyntiin valmistaudutaan huolella

Riippumattojen maailman sesonki kestää huhtikuun alusta elokuun loppuun. Neljä viidesosaa eli 80% koko vuoden myynnistä tehdään näiden viiden kuukauden aikana!

Yritys valmistautuu hiomalla kaikki kaupan tekniset uudistukset valmiiksi ennen kuin myynti, asiakaspalvelu ja tilausten käsittely alkavat.

Onko sesongin aikana muuta elämää?

Turkka on päivätöissä Ylellä, joten verkkokauppatyö keskittyy iltaan, yleensä kello 21.00 jälkeisiin tunteihin lapsen mentyä nukkumaan. Verkkokauppa syö sesonkiaikaan 2-3 tuntia päivässä.

Omat kesälomat ja kaupan sesonki osuvat hyvin päällekkäin, jolloin voi tehdä lomalla töitä myös päiväsaikaan. Melkoisen täysiä Turkan päivät taitavat olla.

Onko vahva keskittyminen ja sesonkiluonteisuus kannattavaa verkkokauppaa?

Turkan mielestä perinteisessä mielessä se ei ole, mutta sopii Riippumattojen maailman porukan elämäntilanteisiin ja sivubisnekseksi hyvin. Kannattavuus heille tarkoittaa riittävän hyviä sivutuloja suhteessa työpanokseen.

Yritykselle keskittyminen tarkoittaa hyvää kontrollia kaupasta, tuotteista ja asiakkaista. Ainuttakaan tyytymätöntä asiakasta ei ole tiedossa.

Kesäsesonki on myös henkisesti hyvä asia; ulkona on valoa, pää on täynnä energiaa, päivät ovat toki pitkiä, mutta talveksi helpottaa.

Ilmat ja ajan puute markkinointiin Riippumattojen maailman haasteena

Sesonkiaikaan loppuvat tunnit kesken tehdä kattavaa markkinointia. Toisaalta kesäsesongin myynti on raakasti keleistä riippuvaista. Hellepäivän iskiessä myynti saattaa räjähtää kun taas viileän viikon aikaan herää epäilys, onko asiakkaita enää ollenkaan.

Turkka kertoo, että iso haaste on löytää keväällä aikaa tehdä markkinointia ja kehitystyötä, joka realisoituu kesän myyntinä.

”Kausiluonteisuus elämässä pitää virkenä”

Tunnelma sesongin päätyttyä on hyvä kun päivään vapautuu syksyn alkaessa tunteja keskittyä perhe-elämään ja harrastuksiin. Kesän loppuminen sinällään on aina kriisin paikka kun farkkushortsit pitää viikata ylähyllylle.

Sesongin ulkopuolinen aika on Riippumattojen maailmalle nuolien teroittelua, jolloin päivitetään kauppaa, suunnitellaan markkinointia ja keskitytään muihin töihin.

Turkan neuvot sesonkiverkkokaupoille:

”Asiakaspalvelusta ei saa tinkiä, vaikka asiakasmäärät kymmenkertaistuvatkin muutaman kuukauden ajaksi. Tehkää kaupasta, toimitusehdoista ja ostoprosessista niin selkeät, ettei asiakkaan tarvitse kysellä asioita erikseen sähköpostitse.

Jos aiot elättää itsesi sesonkiluontoisella verkkokaupalla, suosittelen myös toisen kaupan perustamista talvisesonkia varten.”

Lue myös:

Milloin tutustuit palveluusi?

Joulu on verkkokaupan parasta aikaa

Verkkokaupan perustaminen mielessä? Lataa opas!

ebook-osa1-cover

 Lataa ilmainen opas menestyvän verkkokaupan perustamisesta. Jo perustusvaiheessa on mahdollisuus luoda perusta menestyksekkäälle liiketoiminnalle ja välttää turhia virheitä. Lue opas ja ota vinkit hyötykäyttöön!

Lataa nyt

paytrail-icon Verkkokaupan myynti ja markkinointi