Paytrail

Cyber Monday jatkoi Black Weekin myyntipiikkiä

Paytrail Kirjoittanut Paytrail - 2.12.2020

Joulusesonki 2020 sai viime viikolla erittäin vahvan alkusysäyksen Black Weekin ja Black Fridayn ansiosta. Myyntivolyymit kasvoivat koko viikon aikana useilla eri toimialoilla, mikä vahvistaa oletusta siitä, että Black Friday jatkaa siirtymäänsä pelkästä päivätapahtumasta viikkotapahtumaksi.

Black week ja cyber monday 2020

Yllä olevat graafit kuvaavat Black Weekin päivittäistä myyntivolyymia eri toimialoilla. Vertailukohtana (punainen vaakaviiva, 100 %) on käytetty kunkin toimialan lokakuun päivämyynnin keskiarvoa.

Erikois- ja vaatekauppa kukoistavat Black Weekin aikana 

Vaikka osa Black Fridayn kasvusta vaikuttaakin valuneen sitä ympäröiville päiville, pitää Black Friday edelleen pintansa kyseisen viikon ja todennäköisesti taas koko vuoden kovimpana myyntipäivänä. 

Black Fridayn isoimmat kasvupiikit nähtiin erikoiskaupassa ja vaatekaupassa, joissa myyntivolyymit nousivat yli 4,5-kertaisiksi lokakuun keskivertopäivään verrattuna.

Vähittäiskaupassa Black Week näkyi hieman maltillisemmin erikois- ja vaatekauppaan verrattuna , mutta Black Fridayna vähittäiskaupassakin tehtiin liki 3,5-kertaista myyntiä toimialan lokakuun keskiarvoon verrattuna. 

Palveluiden suosio yllätti

Mielenkiintoisena havaintona voi huomata, että palveluiden toimiala hyödynsi Black Weekin tänä vuonna poikkeuksellisen hyvin. Black Fridayna palveluiden myyntivolyymi liki kolminkertaistui lokakuun keskiarvoon verrattuna. Black Week ja Black Friday tarjouksia on kohdennettu mm. kulttuuri- ja urheilutoiminnan lippuihin, jäsenyyksiin sekä tilavuokriin.  

Toisena mielenkiintoisena havaintona voi huomata, että vaatekaupan Black Week keskittyy ainakin vielä toistaiseksi enemmän loppuviikkoon ja itse Black Fridayn ympärille. Vertailun vuoksi sanottakoon, että erikoiskaupassa myyntivolyymi on kasvanut heti Black Weekin alusta lähtien. 

Cyber Monday jatkoi kovaa myyntiviikkoa

Myyntivolyymit pysyivät selkeästi lokakuun keskivertopäivää korkeammalla myös Black Weekiä seuranneena maanantaina, josta käytetään nimeä Cyber Monday. Maanantai on tyypillisestikin viikon kovin myyntipäivä verkkokaupassa, mutta Cyber Monday on ilmiselvästi saanut tulta alleen sitä edeltäneen Black Weekin ansiosta.

Useat verkkokaupan Black Week -tarjoukset olivat ajoitettu kestämään maanantai-iltaan saakka ja osa kauppiaista vaikuttaa jatkavan tarjouksiaan niin kutsulle Cyber-weekille. Jää nähtäväksi, kantaanko Black Weekin aikana herätetty ostohuuma vielä toisenkin viikon ajalle.

paytrail-icon Verkkokaupan maksuliikenne