Paytrail

Mikki Inkeroinen: Automaation ällistyttävä helppous on monelle tuntematon maailma – mutta ei kauaa

Mari Oksanen Kirjoittanut Mari Oksanen - 12.3.2019

Kehityksen myötä teknologia ei ole enää monimutkaista hyödyntää – vaikka moni niin luulee. Saavatko verkkokauppiaat pian sysäyksen kohti automaatiota ja koneoppimista? Kamuxin Mikki Inkeroinen kertoo näkemyksiään vuoden 2019 verkkokaupan trendeistä.

Hyödynnä valmista – lähde liikkeelle automaatiosta

Mikki Inkeroinen Kamux Paytrail Verkkokaupan trendit 2019”Teknologisessa kehityksessä on tärkeää oivaltaa, että kaikkea ei tarvitse keksiä ja koodata itse. Se on kallista. On paljon valmiita komponentteja, lisäohjelmia ja sovelluksia, joita voit kytkeä omaan verkkokauppaasi hyvin helposti. Pienemmätkin jutut voivat helpottaa arkea merkittävästi. Usein mennään ison järjestelmän taakse ”piiloon”, mutta enää niin ei tarvitse tehdä.”

”Esimerkiksi sähköpostin automaattinen luenta ja seulonta saattavat nopeuttaa huomattavasti arjen toimintoja asiakaspalvelun nopeuttamiseksi. Automaattiset workflow:t voidaan ajastaa, jolloin verkkokauppiasta ei kuormita manuaalinen ”napin painaminen” vaikka mainonnan käynnistämisessä tiettyyn kellonaikaan. Automatisoimalla toistuvia käytäntöjä pääsee sujuvasti alkuun. Ilmaisia ohjelmia kannattaa hyödyntää.”

Kuvatunnistus tehostaa tuotetiedonhallintaa

”Tuotetiedot ovat suomalaisten verkkokauppojen akilleen kantapää. Kuvantunnis- tuksella on paljon mahdollisuuksia verkkokauppojen tuotetiedonhallintaan, jossa yleensä on paljon manuaalista työtä. Jos ajattelen vaikka meidän autobusinesta, sen avulla voidaan ohittaa pitkiä manuaalisia vaiheita auton tullessa myyntiin. Kuvatunnistuksella kone voisi tunnistaa automaattisesti värin, mallin, rekisterinumeron, jonka perusteella se saa tietoonsa auton historiatiedot.”

”Zalando on tietysti hyvä kirittäjä ja esimerkki. Oletan, että he käyttävät kuvatunnistusta vastaavanlaisten vaatteiden suosittelulle. Kun katsot kesämekkoa, sinulle suositellaan samanlaisia eri merkeiltä, eri hinnoin. Se on nerokasta kuvatunnistuksen hyödyntämistä.”

Puheentunnistaminen asiakaspalvelun apuna

”Tekoälyn avulla voidaan myös suodattaa luonnollista puhetta – esimerkiksi asiakaspalvelupuhelussa puhetta voitaisiin analysoida koneellisesti ennen kuin puhelu siirtyy asiakaspalvelijalle. Meidän pieni kielialueemme tuo haasteista ja asettaa suomalaiset pieneen altavastaaja-asemaan isompiin kielialueisiin verrattuna, mutta trendinä tämä on kiinnostava.”

Blockchain eli lohkoketju-teknologia tuo luotettavuutta prosessiin

”Blockchain on tietysti yksi iso megatrendi verkkokaupankin saralla. Se mahdollistaa esimerkiksi meillä autokaupassa sen, että voitaisiin todentaa yhä helpommin, kuka auton on omistanut ja missä maassa. Tämä tuo luotettavuutta prosessiin.”

Lue raportti verkkokaupan trendeistä!

Lue myös muista verkkokaupan trendeistä. Tässä raportissa on useiden asiantuntijoiden näkemyksiä siitä, mihin verkkokauppa on menossa!

Lataa nyt

paytrail-icon Verkkokaupan myynti ja markkinointi