Paytrail

Mitä shop-in-shopin perustaminen vaatii?

Saila Marttila Kirjoittanut Saila Marttila - 12.5.2022

Pyöriikö päässäsi loistava idea kauppapaikasta, jossa myydään usean yrityksen tuotteita yhdessä osoitteessa? Tai onko tarpeenasi löytää tapa, jolla järjestö voi jakaa verkkokaupan maksut helposti paikallisosastoille? 

Olet selvästi aikeissa pystyttää shop-in-shop-kaupan. Hienoa! Mitä kaikkea sinun kannattaa tulevana pääkauppiaana huomioida? Mikä on menestyvän shop-in-shopin resepti? Kokosimme oleelliset seikat yhteen.

 

Tärkeintä on kauppapaikan kirkas bisnesidea

Shop-in-shop on monikauppiasmalli, jossa rahan vastaanottajia on useita. Pääkauppias vastaa tyypillisesti verkkokaupan teknisestä toteutuksesta, kehittämisestä ja markkinoinnista. Alakauppiaat myyvät tuotteitaan.

Shop-in-shop kannattaa perustaa silloin, kun liikeidea on itselle kirkas. Kun mallissa on selkeästi määritelty, kuka myy ja kenelle, pääkauppiaana voit parhaimmillaan vain istua tarjoamasi hyvin toimivan teknisen alustan päällä ja seurata, miten mainiosti kauppa luistaa. 

"Menestysreseptissä kokonaisuus ratkaisee. Markkinapaikalle tarvitaan hyvä bisnesidea – kuten verkkokauppaan yleensäkin", sanoo Paytrailin Shop-in-shop Director Niko Hapuli.

Ideana voi olla esimerkiksi tarjota pienille toimijoille yhteinen markkinapaikka. 

"Tuotevalikoima kannattaa rakentaa jonkin fokuksen ympärille ja rajatulle kohderyhmälle. Tässä on onnistunut hienosti esimerkiksi ratsastustuntien varaamiseen keskittyvä Hopoti", sanoo Customer Success Manager Juho Fröjd.

"Shop-in-shop voi toisaalta olla myös isompi verkkotavaratalo, jossa pääkauppias tuo omien tuotteidensa oheen myyntiin muiden tuotteita ja pääsee näin laajentamaan tuotevalikoimaansa", Fröjd jatkaa.

➡️ Lue myös: Millaisiin verkkokauppaideoihin shop-in-shop sopii? 

 

Ratkaisu edellyttää bisnesymmärrystä myös tekniseltä toteuttajalta

Shop-in-shop rakennetaan yleisimmin alustalle, jossa maksupalveluintegraatio tehdään itse. Valmis maksupalveluintegraation lisäosa shop-in-shopiin on tällä hetkellä tarjolla WooCommerceen.

Ennen toteutukseen lähtemistä Fröjd haastaa miettimään auki, mitä kauppapaikalla on tarkoitus tehdä.

"Haasteita syntyy tyypillisesti siitä, jos pääkauppias ei osaa kuvata tekniselle toteuttajalle tarpeeksi tarkkaan, millainen bisnesmalli on tarkoitus luoda. Miten kauppapaikan kulujen ja tulojen tulee jakautua? Tähän täytyy olla selvä vastaus."

Kun malli on kirkas kuin vesi, sitten ei muuta kuin verkkokaupan pystytyshommiin.

Shop-in-shopin tekniseen toteutukseen kannattaa varata aikaa muutamasta päivästä useampaan viikkoon. Yksinkertaisin toteutus WooCommerceen valmiin maksupalvelulisäosan avulla ei kauaa vie, kun taas räätälöityyn alustaan rakentaminen on hitusen työläämpää.

 

Tee shop-in-shop alakauppiaille houkuttelevaksi 

Siihen, että kokoaa kasaan sopivan liudan innokkaita kauppiaita, kannattaa varata oma aikansa. Houkutteluun auttaa, että luvassa on näkyvyys yhteisessä kauppapaikassa, jonka markkinoinnista mukaan lähtijän ei tarvitse huolehtia.

Parasta alakauppiaalle on vaivattomuus, jolla omat tuotteet saa myyntiin. Teknistä osaamista ei tarvita, kauppiaiden työmäärä vähenee ja toimivasta palvelumallista vastaa pääkauppias.

"Alakauppiaaksi tulo on helppoa ja nopeaa, sillä pääkauppias luo itse alakauppiaat palvelussa tai rajapinnan kautta. Alakauppiaalta tarvitaan lähinnä hetki kauppiassopimuksen kirjoittamiseen Paytrailin kanssa", sanoo Hapuli.

Hinnoittelumalleja shop-in-shopiin on useita. Pääkauppias voi esimerkiksi ottaa komissiota alakauppiaiden myynnistä tai laskuttaa heiltä kuukausimaksun. Jos mielessäsi on jokin muu malli, kysäise vain lisää Paytrailin asiantuntijoilta.

 

Muista markkinointi ja nauti pääkauppiaana hyödyistä

Hyvä bisnesidea kantaa shop-in-shopissa pitkälle. Mahdolliset tekniset haasteet on aina taklattavissa. Liikkeelle voi lähteä pienimuotoisemminkin, eikä heti startissa tarvitse pystyttää valtavan kokoista markkinapaikkaa.

"Shop-in-shop skaalautuu hyvin, kun toiminta kasvaa. Voit ottaa alkuun maksutavoiksi pelkät pankkinapit ja kysyä mukaan pari alakauppiasta. Muiden maksutapojen lisääminen on helppoa, kun kauppa on alkanut kukoistaa", kertoo Hapuli.

Kun mukana on Paytrailin kaltainen maksunvälittäjä, raha liikkuu shop-in-shopissa sutjakasti.

"Esimerkiksi tilitykset saadaan tehtyä yhtä nopeasti kuin tavallisissa verkkokaupoissa, kaikilla maksutavoilla", Hapuli jatkaa.

Pääkauppiaana tuoreen kauppapaikan markkinointi on sinun vastuullasi, ja se kannattaakin aloittaa mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Mistä asiakkaat saadaan ja mitä kaikkea markkinoinnissa on hyvä ottaa huomioon? Shop-in-shopin markkinointi ei juuri eroa muusta verkkokaupan markkinoinnista. Kurkkaa siis ainakin nämä tekstimme:

Vaikka pääkauppiaalta pientä vaivannäköä vaaditaankin, lopussa kiitos seisoo. 

"Kun alakauppiaiden määrä lisääntyy, kasvavat myös omat tuottosi. Jos taas kyse on konsernin sisäisestä shop-in-shopista, vähentää malli huimasti kirjanpidollista ihmistyötä, kun rahan jakaminen eri kustannusyksiköihin automatisoidaan", listaa Hapuli.

Ovatko pääkauppiashousut jo jalassa ja kauppa “pystytystä vaille” valmis? Täytä lomake ja ota meihin yhteyttä, niin jutellaan lisää!

paytrail-icon Verkkokaupan myynti ja markkinointi