Paytrail

Mitä verkkokauppa-alalla tapahtuu 2022? Katso vlogi!

Saila Marttila Kirjoittanut Saila Marttila - 8.2.2022

Mitä verkkokauppa-alalla tapahtuu vuonna 2022? Mitä verkkokauppiaan tulee huomioida pysyäkseen mukana globaalissa kilpailussa? Paytrailin toimitusjohtaja Markus Laurio valottaa verkkokaupan trendejä.

Vuosi 2021 oli verkkokaupalle hyvä vuosi. Verkko-ostaminen kasvoi ja uusia kauppoja perustettiin edelleen paljon.

"Verkkokaupan kasvu on ollut ennakoituakin parempaa", Laurio kiteyttää.

Pitkittyneen koronapandemian myötä verkko-ostaminen on arkipäiväistynyt, ja samalla kuluttajien vaatimukset verkkokaupalle ovat kasvaneet. Se, mikä riitti vielä pari vuotta sitten, ei enää riitä. Onkin aika katsoa, mitä trendejä verkkokauppa-alalla on ja mitä kuluttajat verkkokaupalta vaativat.

➡️Lue myös: Verkkokaupan trendit 2022 on julkaistu!

 

Perusasiat kuntoon datan avulla

Vaikka perusasioihin perehtyminen ei trendiltä kuulostakaan, perusasiat kannattaa laittaa kuntoon viimeistään nyt. Mitä yksinkertaisempi on oman kaupan ostokokemus, sitä helpompi kuluttajan on ostaa.

"Perusasiat pitää tehdä hyvin, se on tie menestykseen. Alan kilpailu on kiristynyt", Laurio muistuttaa.

Huonosti toimivan sivuston, puutteellisten tuotekuvausten, puuttuvien toimitustietojen tai suppean maksutapavalikoiman vuoksi ei kannata menettää asiakkaita kilpailijoille.

Yksi työkalu kaupan kehittämiseen on data. Sitä tutkimalla voi saada arvokasta tietoa asiakkaiden käyttäytymisestä, mieltymyksistä tai vaikkapa siitä, mistä he löytävät kauppaan. Siksi kaupan optimoinnissa ja kehittämisessä kannattaa hyödyntää kertynyttä tietoa.

"Jos haluaa pärjätä, pitää pystyä erottautumaan. Dataa hyödyntämällä pystyy tarjoamaan asiakkaille sitä, mitä he oikeasti haluavat."

 

Saavutettava verkkokauppa on helppokäyttöinen kaikille

Verkkokauppa-alan kilpailu on globaalia, ja suomalaisten kauppiaiden tulee huomioida myös kansainväliset kilpailijat. Asiakkaiden tarpeiden huomioiminen on avainasia menestyksessä.

"Omat asiakkaat ja asiakasryhmät pitää todella tuntea", Laurio huomauttaa.

Yksi osa asiakkaiden huomiointia on saavutettavuus. Saavutettava kauppa on paitsi helppokäyttöinen, myös helposti ymmärrettävä ja käytettävissä teknisillä apuvälineillä. Sisällön ulkoasu, kuten tekstin koko, mukautuu käyttäjän tarpeiden mukaan.

"Saavutettavuus tarkoittaa sitä, että joudut miettimään kaupan koko palvelupolun yksinkertaiseksi."

Saavutettava kauppa palvelee kaikkia, ja siksi saavutettavuudella voi saada myös kilpailuetua. Helppokäyttöinen kauppa ei heitä turhaa hiekkaa ostoprosessin rattaisiin, ja samalla se erottuu edukseen. Lisäksi se mahdollistaa ostamisen kaikille käyttäjäryhmille. 

 

Millaisia ovat maksutavat vuonna 2022?

Verkko-ostamisen arkipäiväistyessä kuluttajien vaatimukset maksamiselle kasvavat. Moni haluaa maksaa yksinkertaisemmin ja esimerkiksi tallentaa korttitietonsa verkkokauppaan tai palveluun.

Maksamisessa käyttötapauksia on yhtä paljon kuin käyttäjiä, ja siksi kattava maksutapavalikoima huomioi erilaisten kuluttajien tarpeet.

"Segmenteillä voi olla omanlaisia mieltymyksiä maksamisen suhteen, ja eri segmenttejä tulee palvella", Laurio toteaa.

Mitä muuta Markus ja Matias juttelivat verkkokaupan trendeistä? Mihin kauppiaan kannattaa varautua vuonna 2022? Katso vlogista!

paytrail-icon Verkkokaupan myynti ja markkinointi