Paytrail

Miten Digitarvike valmistautuu Black Fridayn myyntiin?

Mari Oksanen Kirjoittanut Mari Oksanen - 16.10.2020

Black Friday on kova myyntipäivä – siitä kertovat esimerkiksi vuoden 2020 Black Friday -tilastot. Myös Digitarvike varautuu huolella verkkokaupan superpäiviin. Lue Veera Uotisen Black Friday-vinkit.

Black Friday moninkertaistaa myynnin

digitarvike-veera-black-friday-paytrail

Kuva: Juuso Haarala

Black Friday, ja muut sesonkipäivät moninkertaistavat verkkokaupan myynnin. Uotinen kertoo, että Black Fridayn myynti on helposti puolet parempi verrattuna parhaimpiin myyntipäiviin.

Päivän merkitys on kasvanut vuosi vuodelta, eikä se ole enää vain pohjoisamerikkalaisten myyntipäivä.

"Meillä oli ensimmäinen Black Friday vuonna 2016. Silloin oli vain muutaman kymmenen tilauksen ero muihin kuukausiin. Vuonna 2017 myynnin kasvun huomasi jo selvästi, ja 2018-2019 ero oli jo hyvin merkittävä: yhden päivän tilausmäärä jopa kolminkertaistui."

Uotinen uskoo, että koronaviruksen ja kasvaneen verkkoshoppailun vuoksi verkkokaupoissa nähdään suuri Black Friday -piikki.

"Ihmiset eivät halua mennä kauppakeskuksiin. Siksi mekin valmistaudumme siihen, että myynti voi moninkertaistua superpäivinä."

Vuonna 2020 Digitarvike siirtyi yhden superpäivän sijaan superviikkoon, ja Black Fridaystä tuli Black Week.

"Kampanjaviikko tasaa työtämme ja varmistaa pakkaamon tilojen riittävyyden, kun myynti jakautuu useammalle päivälle."

"Nykyään kuluttajat osaavat jemmata hankintoja Black Fridaylle, ja himmailu näkyy syys-lokakuun myynnissä. Mekin säästämme esimerkiksi alennuksissa paukut marraskuun puolelle." 

 

Black Fridayn myynti heijastuu seuraavan vuoden lukuihin

Koska Black Friday kytkeytyy tiiviisti supertarjouksiin, Uotinen muistuttaa, että hyöty kauppiaalle tulee muustakin kuin katteesta. Esimerkiksi loistava asiointikokemus saa asiakkaat palaamaan kauppaan muutenkin kuin tarjousten perässä. Samalla se heijastuu tulevan vuoden myyntilukuihin.

"Black Fridayna tulee paljon uusia asiakkaita. Vaikka katetta ei niin paljon saataisikaan, meille on todella tärkeää onnistua toimituksissa ja kaikessa niin hyvin, että uudet asiakkaat palaavat."

➡️Lue myös: Black Friday – tee nämä valmistelut verkkokaupassasi

 

Näin Digitarvike valmistautuu superpäivien myyntiin

Digitarvikkeella Black Fridayn kulkua mietitään osin jo kesällä. Tuotteiden osalta valmistautumista ei tehdä kovin aikaisin, vaan hihat kääritään lokakuussa tosissaan.

"Käymme läpi varaston ja mietimme, mitkä tuotteet pitäisi myydä pois. Samalla pohdimme tuotteita, joille on kova kysyntä. Sovimme maahantuojien kanssa eksklusiivisia sopimuksia, jotta saisimme mahdollisimman paljon tuotteita tarjoukseen. Olisi huono juttu, jos samat tuotteet olisivat useassa kaupassa samaan hintaan."

Uotinen muistuttaa, että rysähdystä ei kannata jäädä odottamaan, vaan siihen kannattaa valmistautua etukäteen.

"Pakkaamossa pitää tankata pakkausmateriaalia ja siistiä hyllyjä. Neliöt eivät muutu, vaikka tilausmäärä piikkaa. Lisäksi pitää tilata noutoja myydyille tavaroille sekä valmistella tarjoukset ja mainokset."

 

Digitarvikkeen terveiset muille verkkokauppiaille

Uotinen lähettää terveiset suomalaisille verkkokauppiaille:

"Tsemppiä! Älkää myykö kaikkea miinuskatteella, ellette halua eroon varastosta. Miinuskatteella myynti on työntekijöille tympeää, koska päivä teettää valtavasti hommia, joten sen toivoo tuottavan jotain myös viivan alle. Positiivista tulosta on mukava tehdä."

Kaipaatko vinkkejä myyntisesonkiin? Lue maksuton opas, jonka avulla saat otettua sesongista kaiken irti.

Verkkokaupan sesonkimyynti opas

paytrail-icon Verkkokaupan myynti ja markkinointi