Paytrail

Mobiilimaksuissa puhelin syö tabletit aamupalaksi

Pekka Majaniemi Kirjoittanut Pekka Majaniemi - 12.10.2017

Mobiilimaksaminen-kovassa-kasvussa.jpg

Mobiilimaksamisen nousu on ollut selkeä trendi jo vuosien ajan, ja sen suhteellinen osuus kasvaa kiihtyvällä tahdilla. Puhelinten ja tablettien yhteenlaskettu määrä nousi jo 32 prosenttiin alkuvuodesta 2017 Paytrailin maksudatan mukaan.

Siis joka kolmas maksu tehdään jo nyt mobiililaitteilla. Onko sinun verkkokauppasi ottanut tämän riittävästi huomioon?

Tablettien suhteellinen osuus on Paytrailin datan mukaan pysynyt samana käytännössä vuodesta 2014 alkaen, ja nimenomaan puhelimet kasvattavat nyt osuuttaan. Luvuista on hankalaa antaa vedenpitävää selitystä, miksi loikka tapahtuu suoraan puhelimiin, mutta esimerkiksi tablet-laitteiden myynti on ollut laskussa jo pidemmän aikaa. Kuluvan vuoden ensimmäisellä puoliskolla tablettien myynti tippui 16,5 prosenttia.

Älypuhelinten osuus kasvaa - niin verkkokaupassa kuin itse laitteiden myynnissä 

Älypuhelinten myynti puolestaan on kasvussa, niin myynnin arvon 14 % kuin kappalemääränkin 12 % puolesta. Puhelimet tarjoavat isoine näyttöineen sujuvan kokemuksen, ja on hankala sanoa sellaisia peruskäytössä esiin tulevia ominaisuuksia, joita ei puhelimesta löytyisi verrattuna tablettiin.

Oma yhden hengen otokseni tukee näitä havaintoja. Sohvalla istuskellessa taskusta löytyvä puhelin on se kätevin selailulaite. Tilaaminen ja maksaminen on myös puhelimella helpohkoa - joissakin verkkokaupoissa jopa miellyttävä kokemus. Jos tarkempaa tietoa täytyy etsiä eikä näytön tila tunnu riittävän, siirryn suoraan pöytäkoneelle, enkä tabletille.

Alla mobiilimaksamisen lukuja tarkemmin, lähteenä toimii Paytrailin maksupalvelu. 

Paytrail-mobiilimaksamisen-kehitys-2012-2017.png

Viime aikoina olen itse ostanut puhelimella muun muassa kalastuslupia sekä lippuja konsertteihin. Myös maksutapojen helppokäyttöisyys auttaa, MobilePaylla maksaminen on ollut itselleni sujuva kokemus. Pankeista Nordean tunnuslukusovellus on helpottanut ja nopeuttanut maksamistani, kun ostoprosessin kesken ei tarvitse lähteä etsimään pankkitunnuksia, vaan tunnistautumisen voi hoitaa esimerkiksi nelinumeroisella tunnuksella sovelluksen kautta.

Mobiilimaksamisen mekaniikka

Verkkokaupat ja niissä tarjottavat tuotteet ja palvelut ovat tietysti hyvin erilaisia, ja asiakkaiden maksutottumukset ovat varmasti vastaavalla tavalla yksilökohtaisia. On erilaista ostaa kympin pääsylippu puhelimella, kuin varmistaa että satojen eurojen jääkaappi on varmasti se, minkä haluaa hankkia.

Riippumatta mobiilimaksutavasta, olipa se sitten MobilePay, Masterpass tai Pivo, on tietty maksamisen mekaniikka samanlainen. Onko maksutapa riittävän tunnettu, onko sillä asiakkaan luottamus? Onko maksaminen tehty helpoksi ja onko asiakaskokemus sujuva? Pitkässä juoksussa parhaan kokemuksen tarjoava tulee olemaan se, joka voittaa asiakkaat puolelleen, oli päätelaite mikä hyvänsä.

17.10. Webinaari mobiilimaksamisen uusimmista tuulista

Järjestämme 17.10. webinaarin, jossa MobilePayn Ted Kyander kertoo ajankohtaista asiaa mobiilimaksamisesta, kuluttajien tottumuksista ja tietysti myös MobilePaysta maksutapana. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan!

New Call-to-action

 

paytrail-icon Mobiilimaksaminen