Paytrail

5 sovellusta, joiden maksukokemuksesta haluat ottaa oppia

Paytrail Kirjoittanut Paytrail - 26.1.2022

Perinteisesti maksun suorittaminen on ollut yksi turhauttavimmista asioista mobiilisovellusten käytössä. Entä jos sen ei tarvitsisi olla?

Kokosimme inspiraatioksi listan sovelluksista, joiden simppeli maksukokemus ei aiheuta käyttäjille ylimääräistä päänvaivaa ja joista voit ottaa mallia oman palvelusi maksukokemuksen kehittämiseen.

Tässä ne siis ovat: 5 sovellusta, joiden maksukokemuksen haluat kopioida omaan palveluusi.

 

1. EasyPark – simppeli sovellus pysäköinnin maksamiseen

Liikkumisen palvelut ovat olleet suunnannäyttäjiä mobiilisovelluksissa, eikä EasyParkin pysäköintisovellus ole tästä poikkeus.

Ruotsalainen EasyPark toimii jo yli 2200 kaupungissa, ja tekee sen hyvästä syystä: käyttäjäkokemus ei voisi olla saumattomampi. Palvelun idea on seuraavanlainen: käyttäjä pysäköi autonsa, avaa sovelluksen, valitsee pysäköintialueen ja arvioi pysäköintiajan. Jos aikaa tarvitsee myöhemmin lisätä, sen voi tehdä sovelluksessa ilman parkkimittarin luo juoksemista.

Käyttökokemus on yksinkertaisuudessaan nerokas, mutta paras osuus on se, että pysäköinnin maksaminen tapahtuu taustalla: käyttöönoton yhteydessä maksuväline tallennetaan sovellukseen, ja pysäköintimaksut veloitetaan jatkossa automaattisesti pysäköintien mukaan – ja vain siltä ajalta, kun auto on oikeasti parkissa.

 

2. HSL-matkalippusovellus – matkaliput ja reittiohjeet puhelimeen

Mobiilisovelluksia on hyödynnetty myös julkisessa liikenteessä. Hyvä esimerkki tästä on pääkaupunkiseudun joukkoliikenteen HSL-lippusovellus, joka tekee puhelimesta matkalipun ja poistaa tarpeen ladata saldoa erilliselle matkakortille.

HSL-sovellus on kokonaisvaltainen palvelu, jossa voi matkalippujen ostamisen sijaan etsiä ja suunnitella reittejä, katsoa aikatauluja sekä seurata reaaliaikaista tietoa liikenteestä.

Sovellukseen voi tallentaa korttitietonsa turvallisesti, minkä jälkeen kerta-, päivä- tai kuukausilippujen hankkimisesta tulee yksinkertaista – tarvitaan vain muutama painallus.

 

3. Nesteen tankkaussovellus – nopeampia huoltoasemakäyntejä

Seuraavakin esimerkkimme tulee liikkumisen palveluiden piiristä. Asiakkaamme Neste tarjoaa näppärän sovelluksen, joka tekee huoltoasemakäynneistä sujuvia.

Sovellus tarjoaa ratkaisun nopeaan tankkaamiseen ja helppoon maksamiseen. Sovelluksella voi etsiä lähimmän Neste-aseman, valita polttoainepumpun, täyttää tankin ja sen jälkeen vahvistaa maksun. Näin tankkaaminen ei enää vaadi korttien kanssa sähläämistä tai automaatin näpyttelyä pakkasessa – kaikki sujuu suoraan sovelluksessa, kunhan käyttäjä on ensin tallentanut siihen maksutietonsa.

 

4. Wolt – ravintolaruokaa kotiovelle

Liikkumisen palveluiden lisäksi ruuan verkkokauppa sekä ruuan kotiinkuljetuspalvelut ovat ottaneet isoja harppauksia. Mobiilisovellukset ovat näille palveluille yksi suosituimmista alustoista.

Ruokatilaussovellusten tyyppiesimerkiksi on noussut suomalainen Wolt, joka mahdollistaa ravintolaruuan tilaamisen suoraan kotiovelle.

Wolt-mobiilisovellus tukee useita maksutapoja – kuten maksukortin tallentamista ja mobiilimaksuja. Näin käyttäjät voivat tilata ja maksaa ruoka-annoksensa vain muutamalla klikkauksella – ja saada sen toimitettuna suoraan kotiovelle.

 

5. Hesburger-sovellus: ei enää jonottamista ravintolassa

Kotiinkuljetusten lisäksi toinen ravintola-alan trendi on ennakkotilausten ja -maksujen sekä noutojen tarjoaminen kotiinkuljetuksen vaihtoehtona.

Mainio esimerkki tästä on suomalaisen Hesburger-ketju, jonka asiakkaat voivat ennakkotilata ja maksaa ateriansa sovelluksella ja näin välttää jonotuksen ravintolassa – valmiin tilauksen voi vain noutaa tiskiltä ja sillä selvä.

 

+ 1 Sinun sovelluksesi – saumaton maksukokemus missä vain tilanteessa

Työskentelet sitten liikkumisen, ravintola-alan, saas-palveluiden tai minkä tahansa parissa et voi välttyä yhdeltä tosiasialta: maksaminen on siirtymässä sovelluksiin alalla kuin alalla, ja kuluttajat ovat tottuneet entistä helpompaan maksamiseen.

Jos etsit kumppania, joka auttaa sinut alkuun maksuratkaisun rakentamisessa, olet tullut oikeaan paikkaan. Autamme mielellämme ja vastaamme kaikkiin kysymyksiisi, liittyvät ne sitten liiketoimintaan tai teknologiaan maksamisen taustalla. Ota meihin yhteyttä tai lue lisää tallennetulla kortilla maksamisen mahdollisuuksista!

Ps. olemme koostaneet myös maksuttoman oppaan tallennetulla kortilla maksamisen mahdollisuuksista. Tutustu käyttötapauksiin, käyttöönottoon sekä kauppiascaseihin ja lataa maksuton opas!

New call-to-action

paytrail-icon Mobiilimaksaminen