Paytrail

Tallennetulla kortilla maksaminen parantaa maksukokemusta

Saila Marttila Kirjoittanut Saila Marttila - 10.12.2021

Korttitietojen tallentaminen alkaa olla tuttua kuluttajille – jopa niin tuttua, että se nousi esiin tuoreessa Verkkokaupan trendit 2022 -raportissamme.

Korttitietojen tallentamisen suosio on kasvanut samaa tahtia verkko-ostamisen lisääntymisen kanssa. Verkkoasiointi on arkipäiväistynyt, ja jopa 84 % alle 50-vuotiaista suomalaisista ostaa verkosta kuukausittain. Kun ostaminen arkipäiväistyy, luottamus verkkomaksamiseen kasvaa ja kuluttajat haluavat maksaa entistä yksinkertaisemmin.

 

Tallennetulla kortilla maksaminen on helppoa, nopeaa ja turvallista

Nimensä mukaisesti tallennetulla kortilla maksaminen tarkoittaa sitä, että kuluttaja tallentaa maksukorttinsa tiedot sovellukseen, palveluun tai verkkokauppaan. Kun tiedot on kerran tallennettu, maksamisesta tulee nopeampaa ja helpompaa: korttitietoja ei tarvitse enää erikseen näpytellä, ja samalla maksuvaiheen konversio paranee.

”Varsinkin mobiilikäyttäjien ryhmässä sujuva maksamiskokemus korostuu, ja mahdollisuutta korttitietojen tallentamiseen pidetään erittäin tärkeänä”, kuvailee Paytrailin COO Joni Rautanen.

Korttitietojen tallentaminen ja tallennetulla kortilla maksaminen on yhtä turvallista kuin muukin korttimaksaminen. Kuluttaja suorittaa PSD2-direktiivin mukaisen vahvan tunnistautumisen tallentaessaan kortin tiedot, ja kuluttajan aloittamat maksut voidaan vahvistaa vahvalla tunnistamisella.

”PSD2 toi osaan maksuista lisävaiheen tunnistamisen muodossa. Toisaalta kauppiasaloitteiset maksut, kuten kuukausiveloitukset, eivät vaadi tunnistusta jokaisen yksittäisen maksun yhteydessä”, kertoo Rautanen.

Katsotaan seuraavaksi tarkemmin esimerkkejä tallennetulla kortilla maksamisen käyttötapauksista.

 

1. One click -maksaminen ja maksaminen sovelluksissa

Yksinkertaisimmillaan maksaminen voi hoitua vain yhdellä painalluksella – siitä myös termi one-click -maksaminen. Sitä hyödynnetään usein mobiilisovellusten pienissä maksuissa, joissa on tarve yksinkertaiselle ja nopealle maksamiselle: esimerkkinä bussiliput tai Nesteen mobiilisovelluksen tapauksessa tankkauksen maksaminen. 

➡️Lue myös: 5 sovellusta, joiden maksukokemuksesta haluat ottaa oppia

Maksut veloitetaan sovellukseen tai palveluun tallennetulta kortilta. Koska käyttäjä aloittaa jokaisen veloituksen itse esimerkiksi tilatessaan ruuan, saattaa kortinmyöntäjä vaatia maksun hyväksymistä varten vahvan tunnistautumisen.

”Tunnistamisesta voi pyytää transaktiokohtaista poikkeusta vähäriskisissä maksutapahtumissa, kuten alle 30 euron maksuissa. Se, onnistuuko tunnistamisen ohittaminen, riippuu kortinmyöntäjästä."

 

2. Toistuvat maksut

Toistuvaisveloituksia käytetään paljon kotitalouksien arkisten kustannusten hoitamisessa. Se on suosittua jatkuvaluonteisten palveluiden maksamisessa tai erilaisten sähköisten palveluiden kuukausiveloituksissa.

Toistuvat maksut ovat tyypillisesti kauppiasaloitteisia veloituksia, joissa asiakkaalta vaaditaan tunnistautuminen ainoastaan käyttöönoton yhteydessä. Jatkossa kauppias voi suorittaa veloitukset asiakkaan kanssa sopimallaan tavalla – esimerkiksi kuukausimaksuna tai veloituksena pysäköinnin päättyessä.

”Esimerkiksi pysäköintipalveluissa voidaan hyödyntää epäsäännöllisiä kauppiasaloitteisia maksuja, (Unscheduled Card On File, UCOF). Näissä voidaan veloittaa käyttäjän korttia pysäköinnin keston perusteella.”

 

Tallennetun kortin tiedot ovat varmassa säilössä

Helppo maksukokemus ole ainoa argumentti tallennetulla kortilla maksamisen puolesta. Merkittävä seikka on tietenkin korttitietojen turvallisuus.

Tallennetun kortin tiedot eivät koskaan siirry kauppiaalle, vaan maksun käynnistämisessä käytetään kortin tallennuksen yhteydessä toimitettua kauppiaskohtaista korttitunnistetta, korttitokenia.

”Tokenisointi on luotettava ja tietoturvallinen keino. Paytraililla on vastuu korttitietojen säilyttämisestä, ja ne säilytetään PCI DSS -sertifioidussa korttisäilössä.”

 

Näin saat tallennetulla kortilla maksamisen käyttöösi

Paytrailin maksupalvelussa on tuki tallennetulla kortilla maksamiseen, ja ominaisuus on hyödynnettävissä S-pakettia lukuun ottamatta palvelupaketeissamme. Kortin tallentaminen on ilmaista, ja tallennetulla kortilla maksamisesta veloitetaan normaalin korttimaksun lisäksi pieni lisämaksu.

Ominaisuus on saatavilla uuden Paytrailin maksurajapinnassa, ja rajapintakuvauksesta löydät lisätietoja teknisestä toteutuksesta. Voit tutustua palveluun tarkemmin myös täällä » 

Jos kiinnostuit tallennetulla kortilla maksamisen mahdollisuuksista, kerromme mielellämme lisää – aloita vaikka lataamalla maksuton opas tallennetulla kortilla maksamisen hyödyistä, ominaisuuksista ja käytännön esimerkeistä!

New call-to-action

paytrail-icon Verkkokaupan maksuliikenne