Paytrail

MobilePay:n käyttö leviää suomalaisten kuluttajien keskuudessa

Mari Oksanen Kirjoittanut Mari Oksanen - 14.11.2017

Mobiilimaksaminen yleistyy suomalaisten keskuudessa - mobilepay - paytrail

Ted Kyander (MobilePay) kävi kertomassa webinaarissa mobiilimaksamisen ja MobilePay:n kuulumisia, ja heitti samalla hyvän to-do -patteriston verkkokauppiaalle, joka haluaa viestiä asiakkailleen siitä, että heillä käy tämä näppärä mobiilimaksutapa.

MobilePay kasvattaa suosiotaa Suomessa

MobilePay on Tanskassa jo todella vahvassa asemassa. Ruotsissa ja Norjassakin heillä on vahvoja kilpailijoita. Suomessakin, mutta silti tämä maksutapa kasvattaa vahvasti osuuttaan mobiilimaksutavoissa suomalaisten kuluttajien keskuudessa.

MobilePayn vahvuuksia ovat se, että kaikkien pankkien asiakkaat voivat käyttää sitä ja se, että sovellukseen on sisäänrakennettu ajatus omnichannel-toiminnasta: maksaa voi niin verkossa kuin kivijalassakin.

Lukuja MobilePaysta

 • 650 000 suomalaista ladannut sovelluksen
 • 100 000 transaktiota/viikko
 • n. 10 000 verkkokaupassa voi maksaa MobilePaylla
 • n. 2000 toimipistettä joissa voi maksaa MobilePaylla

Mobiilimaksaminen mukaan mobiiliostamiseen

Mobiilimaksamisen kehityksessä on Tedin mukaan ollut kolme kehitysvaihetta:

 1. Älypuhelin on taskussa n. 80% suomalaisista.
 2. Ostaminen on siirtynyt mobiiliin (maksaminen mennyt vanhoilla standardeilla).
 3. Maksaminen on siirtynyt mobiiliin soveltuvaksi.

"Tuntuisihan se hassulta, jos sulla olisi verkkokauppa ja asiakkaat voisivat kyllä ostaa siellä muuten, mutta maksaminen pitäisi käydä tekemässä kivijalassa. Vähän sama kuin se, että ostaminen tehdään mobiililaitteilla, mutta maksaminen pitäisi tehdä vanhalla standardilla käyttäen korttia tai pankkipainiketta." Ted tuumaa.

Tässä on vinha perä, sillä asiakaskokemuksen sulavuuden kannalta mobiiliostokokemus usein häiriintyy juurikin siihen, ettei maksaminen puhelimessa ole kovin näppärää. MobilePay pyrkii ratkaisemaan tämän epäkohdan.

Mitä tehdä jos haluaa MobilePaysta kaiken irti

Black Friday ja joulu lähestyvät kovaa vauhtia. Jos verkkokauppasi konversion viilaaminen kiinnostaa, niin MobilePay kannattaa tarjota ja asiasta on tärkeää myös kertoa asikkaille. Ohessa toimet, joilla Eckerö Line kertoi asiasta asiakkailleen ja jotka voit myös itse tehdä omalla tavallasi.

 • Uutiskirje asiakkaille. Uutiskirjeessä kerrottiin, että MobilePay käy nyt verkkokaupassa ja ohjeistettiin kuvin, miten maksaaminen toimii.
 • Banneri verkkokauppaan.  Bannerissa viestitään, että tässä verkkokaupassa voi maksaa myös MobilePaylla ja bannerista ohjataan how-to -sivulle, jossa on ohjeet maksamisesta.
 • How-to-sivu. Sivulla kerrotaan kuvakaappauksin, miten MobilePaylla maksaminen menee.
 • SoMe-kilpailu. Kilpailussa aktivoitiin asiakkaita ja pidettiin MobilePay-henkeä yllä.

Näiden toimenpiteiden tavoite on saada asiakas tekemään ensimmäinen MobilePay-maksu. Sen jälkeen itse maksutapa ja sen asiakaskokemus kannattelee eteenpäin.

Kyllä, myös itse olen aktiivinen MobilePayn käyttäjä ja vakuutuin (ja hämmästyin) sen helppoudesta ja siitä, että sillä maksaminen on jopa mukavaa. Meidän perheessä sovellusta käytetään aina, kun mahdollista, myös viikkorahojen maksuun, sillä kuka nyt enää käyttää käteistä?

Muuta luettavaa mobiilimaksamisesta ja sen kehityksestä

Mobiiliostaminen kiihtynyt merkittävästi 2017

Mobiilimaksuissa puhelin syö tabletit aamupalaksi

Verkkomaksumaailma ison myllerryksen keskellä

Mitä muuta suomalaisen verkkokaupan saralla tapahtuu?

 Lue E-Commerce in Finland -raporttija saat paljon dataa suomalaisesta kuluttajasta ja hänen kuluttajakäyttäytymisestään verkko-ostoksilla.

New Call-to-action

paytrail-icon Mobiilimaksaminen