Paytrail

Palveluiden verkkomyynnissä valtava kasvupotentiaali

Kari Melender Kirjoittanut Kari Melender - 12.3.2018

palveluiden ostaminen verkosta - valtava- kasvupotentiaali.jpg

Vuonna 2017 20 % verkossa kulutetuista euroista Suomessa käytettiin palveluihin. Tämä tarkoittaa noin 1,7 miljardia euroa. Suosituimmat kategoriat olivat pelit (27 %), erilaiset liput (20 %) ja vakuutukset (16 %). (Lähde Finnish e-commerce report)

Palveluiden verkkomyynnissä on valtava kasvupotentiaali. Esimerkiksi koulutusta ja kursseja osti 2017 vasta 7 % populaatiosta ja erilaisia jäsenyyksiä 12 %. Kasvun varaa on myös isoimmissa kulutuskategorioissa, esimerkiksi vakuutuksissa, joita oli ostanut verkosta vasta 12 % populaatiosta.

Palveluiden myyminen verkossa hyödyttää sekä myyjää, että ostajaa. Ostaja vaatii tänä päivänä yksinkertaista, ajasta ja paikasta riippumatonta ostokokemusta. Esimerkiksi lippuluukulla jonottamisen sijaan on huomattavasti miellyttävämpää hankkia liput vaikkapa konserttiin verkosta. Samoin vakuutusten osto on mukavampaa, kun ei tarvitse sopia tapaamisia vaan voi tehdä hankinnat verkon yli silloin, kun sopii. Myyjälle taas palveluiden myyminen verkossa on kustannustehokasta.

Alla kuva, josta näet miten palveluiden ostaminen oli jakautunut eri kategorioiden välillä. Vasemmalla näet euromääräisen jakauman ja oikealla sen, kuinka iso osa populaatiosta oli tehnyt ostoksia kyseisessä kategoriassa.

Paytrail-palveluiden-ostaminen-verkosta-suomi.png

Lisää luettavaa suomalaisesta verkkokauppamarkkinasta

Suomen verkkokauppamarkkina 8,5 miljardia euroa

47 % suomalaisesta verkkoliiketoiminnasta kohdistuu matkailuun

Verkkokaupan vuosi 2017 lukuina

Onko herra suurkuluttaja verkkokauppasi kohderyhmässä?

Verkkokauppamarkkina Suomessa - lue lisää raportistamme