Paytrail

Pentikin uudistunut verkkokauppa saa voimaa eri sesongeista

Saana Borgström Kirjoittanut Saana Borgström - 14.12.2016

Pentik on tuottanut meille suomalaisile tuttuja ja rakkaita sisustustuotteita jo 1970-luvulta lähtien. Tämä pitkät perinteet omaava perheyritys on nykyään menestyvä toimija myös verkossa. Miten Pentikin verkkokauppa on muuttunut vuosien saatossa ja mitkä ovat sen tulevaisuuden suunnitelmat? Entäpä miten eri sesongit näkyvät Pentikin verkkokaupan myynnissä ja markkinoinnissa?

Mukana suomalaisten arjessa ja juhlassa

Pentik on tunnettu suomalainen sisustusmyymäläketju, jonka tavoitteena on tuoda tuulahdus pohjoista kauneutta ja kodikkuutta asiakkaittensa arkeen ja juhlaan. Pentikin keramiikka-astiat ja sisustustavarat ovat omien suunnittelijoiden käsialaa. Yrityksen keramiikkatehdas on maailman pohjoisin ja sijaitsee Posiolla.

Pentikin myymälöitä löytyy 66 kappaletta ympäri Suomea. Näiden lisäksi yrityksen tuotteita myydään Pietarissa, Luleåssa ja Prahassa. Nykyään iso osa tuotteista menee kaupaksi myös verkkokaupan kautta.

Verkkokauppaan iso uudistus vuonna 2015

Pentikin verkkokauppa on toiminut vuodesta 2008 lähtien. Kauppa toimi pitkään samalla alustalla, mutta vuonna 2015 siihen nähtiin tarpeelliseksi tehdä isompi uudistus.

”Verkkokauppamme vanha sivupohja ei enää taipunut haluamiimme kampanjoihin ja eikä se palvellut asiakkaitamme mobiilissa. Nämä olivat tärkeimpiä syitä verkkokaupan uudistuksen taustalla”, Pentikin markkinointijohtaja Salla Ahonen kertoo.

Uudistuksen myötä Pentikin verkkosivut ja verkkokauppa yhdistettiin yhdeksi kokonaisuudeksi, jonka avulla yritys pystyy palvelemaan asiakkaitaan aiempaa paremmin. Yrityksen koko tuotemallisto on nyt saatavilla verkkokaupasta, joka toimii responsiivisesti kaikilla päätelaitteilla. Lisäksi verkkokauppaan on otettu uudet tuotekuvat ja etenkin tuotetekstien optimointiin on panostettu vuoden 2016 aikana.

Tällä hetkellä verkkokaupan osuus Pentikin liikevaihdosta on 3 %. Verkkokaupan myynti on yli kaksinkertaistunut uudistuksen myötä. Ensi vuoden tavoitteena on viedä verkkokauppaa entistäkin laajemmin kansainvälisille markkinoille. 

Vuosi pyörii neljän eri sesongin ympärillä

Pentik julkaisee uuden sesonkimalliston neljä kertaa vuodessa, eli jokainen eri vuodenaika tuo mallistoon uudet kuosit ja tuotteet. Yrityksen konsepti onkin rakennettu vahvasti sen pohjalle, että myymälöihin tulee paljon uusia tuotteita saataville. Joulu on Pentikin isoin sesonki, sillä yrityksen tuotteita ostetaan paljon nimenomaan lahjaksi. 

"Kaikki lahjasesongit ovat meille tärkeitä, sillä haluamme olla mukana asiakkaidemme arjessa ja juhlassa."

Sesongit luonnollisesti määrittävät Pentikin markkinointikellon ja jokaista sesonkia varten tehdään paljon erilaisia toimenpiteitä niin digitaalisesti kuin myös paperilla.

"Markkinointiimme kuuluu olennaisesti se, että verkkosivujemme ilme vaihtuu sesongin mukaisesti ja kaikki sesongin uudet tuotteet nostetaan esille heti verkkokaupan etusivulla. Sesonkiesitteet tehdään sekä digiin että paperille. Jokaisen sesongin päätuotteista tehdään aina myös aikakausilehtimainoksia", Pentikin Salla Ahonen kertoo. 

Koska Pentikin verkkokauppa ja brändisivusto ovat nykyään samassa paikassa, pystytään ostamista tukemaan paremmin myös erilaisten inspiraatioiden avulla. Tunnelmallisissa ja kauniissa ympäristöissä otetut tuote- ja fiiliskuvat, reseptit ja kattausvinkit kuuluvatkin olennaisesti Pentikin markkinointimateriaaleihin. Lisäksi markkinoinnissa pyritään avaamaan yrityksen omaa tekemistä sekä kuosien syntytarinoita. 

"Haluamme tarjota asiakkaillemme paljon muutakin kuin pelkkiä tuotekuvia. Pyrimme luomaan sisältöjemme avulla tunnelmallista fiilistä ja kuvaamaan myös lifestylea tuotteidemme ympäriltä."

Pentikin olennaisimmat markkinointikanavat ovat Facebook, Instagram sekä yrityksen kanta-asiakkaille suunnattu Ystäväklubi. 

Verkkokaupan parhaat käytännöt Pentikin mukaan

Seuraavat seikat Pentikin verkkoliiketoiminnassa tekevät markkinointijohtaja Salla Ahosen erityisen iloiseksi ja ylpeäksi.

1. Brändisivu ja verkkokauppa samassa paikassa

Ahosen mielestä on erittäin hyvä asia, että Pentikin brändisivusto ja verkkokauppa sijaitsevat samassa paikassa. Tällä tavalla verkkokauppa heijastaa yrityksen brändiä ja ostamista pystytään tukemaan inspiraation avulla. Lisäksi brändisivustolta löytyvät sisällöt luovat myytäville tuotteille lisäarvoa.

2. Verkkokauppa tukee myymäläverkostoa

Tuotteiden myymäläkohtainen saatavuus on mahdollista tarkistaa verkkokaupan kautta, jolloin verkkokauppa tukee hyvin myös Pentikin myymäläverkostoa. 

3. Sosiaalinen media näkyy verkkokaupassa

Sosiaalinen media on tärkeä markkinointikanava Pentikille. Somekanavat ovatkin tuotu esille heti verkkokaupan etusivulla, jotta niiden tykkääminen ja seuraaminen olisi kuluttajalle mahdollisimman helppoa. 

Kurkista Pentikin keramiikkatehtaalle ja verkkokauppaan


Lue lisää Pentikin verkkoliiketoiminnasta

Voit myös lukea koko Pentikin tarinan tästä.

Ota eri sesongit ja teemapäivät tehokkaasti haltuun

ebook-10-cover-iso.pngVerkkokaupan vuosikello on täynnä erilaisia sesonkeja ja teemapäiviä. Lataa verkkokauppiaalle tehty sesonkioppaamme, josta saat konkreettisia ideoita ja vinkkejä sesonkiaikojen myyntiin ja markkinointiin. Lisäksi opas tarjoaa sesonkikalenterin vuodelle 2017. 

Lataa nyt

CTA-pohja.png

paytrail-icon Verkkokaupan myynti ja markkinointi