Paytrail

Social selling on myynnin edistämistä verkossa - Joko sinä olet aloittanut?

Ville Karjalainen Kirjoittanut Ville Karjalainen - 15.5.2018

social-selling-verkkokaupassa-paytrail.jpg

Kaikkien verkkokauppiaiden kannattaa aktivoitua myyntihommiin verkossa. Palkintona on paljon uutta tietoa ja ideoita, brändikasvua sekä liuta uusia asiakkaita.

Social selling on osa omaakin työtäni, mutta erityisen innoissani olen sen mahdollisuuksista verkkokauppiaille. Ajattelen, että kaikille myyntityötä tekeville tekisi hyvää aktivoitua verkossa ja sosiaalisessa mediassa. Ilmiö on suhteellisen tuore, mutta siitä on paljon tietoa ja kirjallisuutta saatavilla. Parasta kuitenkin on sukeltaa suoraan mukaan, kuunnella konkareita ja oppia tekemällä.

Mitä social selling on?

Social selling on vuoropuhelua verkossa asiakkaidesi kanssa, sekä oman asiantuntijamielikuvan eli henkilöbrändin viestimistä ja rakentamista. Se on paitsi sinun itsesi, myös edustamasi yrityksen markkinointia ja myyntiä.

Myyjälle social selling on korvaamaton työkalu ja -kanava nykypäivänä: kun olet itse enemmän esillä ja asiakkaan mielessä, liidejäkin sataa monikertaisesti enemmän.

Monilla asiantuntijatyössä toimivilla ammattilaisilla löytyy kapea-alaista syvää tietoa omasta toimialastaan. Social selling on oikeastaan se esille tuomista ja tärkeiden keskusteluiden herättämistä somekanavissa. Se on asiakkaiden mielessä olemista.

Myynnin maailma muuttuu - hyppää mukaan!

Viime vuosina myynnin kasvot ovat muuttuneet merkittävästi digitalisaation ja sosiaalisen median levittäydyttyä länsimäisen elämän jokaiselle osa-alueelle. 2000-luvun alkupuolelta saakka ihmiset ovat tottuneet pikku hiljaa jakamaan yhä enemmän ja enemmän elämäänsä sosiaalisessa mediassa.

Samalla on noussut esiin kysymys siitä, kuinka yrityksen voisivat vielä paremmin käyttää sosiaalista mediaa oman liiketoimintansa näkökulmasta.

Sosiaalinen media on huomattava mahdollisuus, sillä suurin osa yleisöstä on tavoitettavissa sen kautta. Sitä ei voi sivuuttaa.

Lue Ville Karjalaisen vinkit verkkokauppiaalle social sellingin aloittamiseen

Sosiaalisen myynnin supertähdet

Haluan nostaa esiin kolme social sellingin staraa, joilta verkkokauppiailla on paljon opittavaa.

Andrei Koivumäki, kiinteistövälittäjä, kehitysjohtaja, Helsingin Kotijoukkue Oy

Andrei vaikuttaa jakavan paljon mielipiteitä: hän tekee itsestään numeron ja provosoi ihmisiä. Tämä toimii todella hyvin: puskaradio huutaa ja ihmiset puhuvat. Hän on saanut todella paljon näkyvyyttä, ja se on elintärkeää hänen toimialallaan.

Andrei on erinomainen esimerkki siitä, kuinka pienellä provosoinnilla saa helposti keskustelua aikaan ja muiden mielipiteitä heräteltyä. Jos kukaan ei suutu, mikään ei muutu. Koivumäki haluaa ravistella kiinteistötoimialaa omalla viestinnällään, ja se aiheuttaa helposti keskustelua.

Leevi Parsama, verkkokaupan asiantuntija, eCom Growth -kasvuohjelma, Business Finland

Leevi hallinnoi Facebook-ryhmää, ja on todella aktiivisen Verkkokauppiaat-Facebook-yhteisön isä. Vaikutelma Leevistä verkossa on asiantunteva, asiallinen ja luotettava. Hänen viestinnästään huokuu, että hänellä on paljon kokemusta niistä asioista, joista hän puhuu. Leeville myös huumori tyypillistä: jutut jäävät hyvin mieleen, koska hän osaa tuoda asiat ilmi pilke silmäkulmassaan.

Parsama on erittäin arvostettu ja tunnettu vaikuttaja omalla alallaan. Hän tuo jatkuvasti esiin uudenlaisia näkökulmia ja jakaa tietoaan vuolaasti verkkokauppiaiden avuksi. Tällä hetkellä hän puhuu erityisesti verkkokauppojen kansainvälistymisestä, ja kannustaa verkkokauppiaita tekemään rohkeasti myyntiä yli Suomen rajojen.

Emmi Salo, yrittäjä, Fitverstas

Emmin verkkopersoonasta syntyy vaikutelma, että hän haluaa olla perillä kaikesta. Intohimo omaan alaan paistaa läpi, ja social selling tulee kuin luonnostaan. Hän tuntee alansa läpikotaisin ja kasvattaa yritystään rautaisella otteella.

Salon erottuvuustekijöitä ovat hänen yrittäjähenkisyytensä, sekä hänen kadehdittavan kiinnostavan näköinen yksityselämänsä, josta hän myös kertoo avoimesti sosiaalisen median kanavissaan.

Syntyy tunne, että hän on tavoitettavissa 24 tuntia vuorokaudessa. Hän on valtavan omistautunut liiketoiminnalleen ja asiakkailleen. Se herättää ihailua. Lue Fitverstaan tarina.

Missä sinä olet törmännyt taitavaan sosiaaliseen myyntiin? Ketkä kolme social selling -tekijää sinusta ansaitsevat tulla nostettuksi esille?

Muita verkkomyynnin edistämiseen liittyviä artikkeleita

3 + 1 parasta social selling -vinkkiä verkkokauppiaalle

Huomioitko verkkokaupassasi jo video-only -sukupolven?

Vaikuttajamarkkinointi verkkokaupassa - miksi, mitä ja miten?