Paytrail

Veganpopojen Marika Järvinen: eettisyys yhä tärkeämpää kaikissa ihmisryhmissä

Mari Oksanen Kirjoittanut Mari Oksanen - 4.4.2019

Marika Järvinen oli halunnut jo kauan yrittäjäksi ja valmistautunut siihen henkisesti. Hän halusi toteuttaa itseään ja tehdä monipuolista työtä. Kun hän sitten huomasi, että vegaanisten kenkien hankkiminen oli kovin vaikeaa, ne piti tilata ulkomailta, hän päätti kääriä hihansa. 2017 syntyi Veganpopot.

"Sen lisäksi, että halusin myydä nahattomia tuotteita, halusin, että ne on myös valmistettu päivänvaloa kestävällä tavalla, kunnollisissa työoloissa Euroopassa."

Ennen perustamista useamman vuoden työ takana

Marika kertoo, että ennen varsinaista yrityksen perustamista piti miettiä monia asioita kuntoon, esimerkiksi selvä ajatus liikeidealle, asiakaskunnan kartoitus ja rahoitus. "TE-toimiston kautta sain neuvoja ja ohjeita. Yhtenä apuna oli starttirahan saamisen edellytyksenä ollut yrittäjäkoulutus. Siitä sain paljon tietoa. Yksi iso haaste on se, että yrittäjyyden alussa on pitkän aikaa vaan paljon työtä, eikä rahaa kauheasti tule, joten piti kartoittaa onko taloudellisesti mahdollista lähteä yrittämään. Se oli useamman vuoden tulos, että oikeasti perustin yrityksen."

Verkkokauppa toimii myyntikatalogina

veganpopot-verkkokauppa-myymalaVeganpopoille kivijalka on vielä verkkokauppaa isompi tekijä: "Verkkokaupasta ensin katsotaan mitä meiltä löytyy ja sitten tullaan paikan päälle. Monet käyttävätkin verkkokauppaamme ikään kuin katalogina, mikä on ihan hyvä."

Marika kertoo, että verkkokaupan myyntiä on tarkoitus jatkossa kehittää ja kasvattaa: "Verkkokauppa on edelleen kesken, olen yrittänyt vähitellen muokata sitä ja tehdä parannuksia asiakkailta tulleen palautteen perusteella. Tietoa tuotteista pitäisi olla mahdollisimman paljon, ja selkeys ja käytettävyys ovat tärkeitä."

Asiakaskunnan ikähaitarin laajuus yllätti

Nopeasti ajateltuna vegaanisten kenkien ja asusteiden kohderyhmä olisi nuorissa aikuisissa, mutta niin ei Marikan mukaan ole. "Olen todella yllättynyt, kuinka laaja asiakaspohjamme on. Minullakin oli ennakkoajatus perusasiakkaasta, mutta se ei pitänytkään paikkaansa. Ikä, sukupuoli, tai tausta eivät määrittele asiakkaitamme lainkaan. Ikähaitari on pääosin 12-60 vuotta, on miehiä ja naisia, on erilaisia taustoja. Toisille asiakkaille on tärkeää se, ettei tuotteissamme ole eläinperäisiä tuotteita, toisille pääasia on valmistuspaikka ja ihmisten työolot. Aatteellisuus ja eettisyys on yhä tärkeämpää kaikissa ihmisryhmissä.

Muita artikkeleita yrittäjyydestä

Puhti.fi vei verikokeet verkkoon - mittaamisen ja hyvinvoinnin trendit vahvoja

1,8 miljoonaa tahkonneen Maxikarkin tavoite tuplata myynti 2019

Fitverstas - Yhden hengen yrityksestä maanlaajuiseksi franchising-bisnekseksi

Eri yrittäjien ja organisaatioiden kokemuksia Paytrailista verkkokaupan maksuratkaisuna

paytrail-icon Verkkokauppatarinoita