Paytrail

Verkkokauppa Suomessa 2020 - kattava raportti nyt julkaistu!

Saana Borgström Kirjoittanut Saana Borgström - 18.3.2021

Vuosi 2020 on jäänyt historiaan äärimmäisen poikkeuksellisena vuotena, jolla on ollut vaikutuksia niin yhteiskunnan, talouden kuin yksilöiden kannalta. 

Mutta mitä vuosi 2020 tarkoitti suomalaiselle verkkokaupalle? Tämä on kysymys, johon olemme halunneet koostaa mahdollisimman monipuolisen ja kattavan vastauksen. 

Pitkään tekemämme työ on nyt saatu päätökseen ja olemmekin juuri julkaisseet Verkkokauppa Suomessa 2020 -raportin, josta löytyy erittäin mielenkiintoista asiaa suomalaisen verkkokauppamarkkinan muutoksista - jopa mullistuksista - poikkeuksellisen koronavuoden aikana. 

Raportin avulla saat arvokasta tietoa mm. seuraavista aiheista:

  • Suomalaisen verkkokaupan kokonaisliikevaihto vuonna 2020
  • Isoimmat kategoriat ja kulutus niiden sisällä
  • Käytetyimmät ja suosituimmat maksutavat
  • Ulkomailta ostaminen ja siinä tapahtuneet muutokset
  • Maakohtainen vertailu liikevaihdon ja maksutapojen suhteen

Lue verkkokauppa Suomessa 2020 -raportti verkkoversiona!

Tavarakaupan kasvusta huolimatta verkkokaupan kokonaisarvo laski

Raportin mukaan neljäsosa suomalaisista lisäsi verkko-ostojaan koronakriisin alkamisen jälkeen vuonna 2020. Tästä huolimatta suomalaisen verkkokaupan euromääräisen kokonaisarvon arvioidaan laskeneen edellisestä vuodesta. Syynä tähän on aiemmin lähes puolet suomalaisen verkkokaupan liikevaihdosta tuoneen matkailun vähentyminen koronapandemian takia. 

Osalle verkkokauppiaista vuosi 2020 oli huikean kasvun vuosi, jolloin osa jopa tuplasi tai triplasi tuloksensa. Osa verkkokauppiasta kykeni säilyttämään liikevaihtonsa arvioidussa kasvutahdissa, mutta osalle verkkokaupoista koronapandemian vaikutukset ovat olleet erittäin negatiivisia. 

Raportin tulokset kuvaavat hyvin verkkokaupan polarisoitumista ja sitä kuinka eri tavoin koronapandemian tuomat rajoitukset ovat vaikuttaneet markkinoilla

- Markus Laurio, CEO Paytrail

Raportin tausta ja menetelmä

Poikkeuksellinen vuosi vaati meiltä poikkeuksellisen raportin. Kyselyyn on otettu mukaan uusia ostokäyttäytymisen näkökulmia ja Pohjoismaiden lisäksi kokonaisuudessa on ollut mukana myös Saksa, Puola, Sveitsi ja Itävalta. Tällaista maakohtaista vertailua ei ole koskaan aiemmin ollut tarjolla! 

1 546 suomalaisen kuluttajan vastauksia on kerätty vuoden 2020 kesä-joulukuussa koko tutkimusjakson ajan 50 per viikko. Tutkimukseen osallistuneita 18-79-vuotiaita kuluttajia on pyydetty arvioimaan verkko-ostojaan viimeisen 28 päivän ajalta.

Kysely on osa Paytrailin ja Netsin vuoteen 2021 jatkuvaa laajempaa kuluttajatutkimusta ja sen ovat toteuttaneet Kantar ja Sifo -tutkimuslaitokset.  

Lue kattava tietopaketti suomalaisesta verkkokaupasta vuonna 2020

Raportin monipuolinen sisältö tarjoillaan sinulle nyt täysin uudenlaisena verkkoversiona! Mikäli haluat myös ladata materiaalin itsellesi, voit tehdä sen suoraan verkkoversiosta. 

Lue Verkkokauppa Suomessa 2020 -raportti verkkoversiona!

 

paytrail-icon Verkkokaupan maksuliikenne