Paytrail

Pinterest verkkokaupan myynnin kasvattajana

Mari Oksanen Kirjoittanut Mari Oksanen - 12.2.2014

Kuluttajien keskuudessa Pinterest on nousussa Suomessa. Rapakon takana kanavaa hyödynnetään verkkokauppojen markkinoinnissa jo voimakkaasti. Se sopii erityisen hyvin fyysisiä tuotteita myyville verkkokaupoille, esimerkiksi sisustus-, käsityö- ja leivontatarvikkeisiin tai vaatteisiin keskittyneille yrityksille. Sen avulla voidaan mm.

  • tavoittaa uusia asiakkaita
  • kasvattaa verkkokaupan tunnettuutta
  • tarjota ihmisille inspiraatioita ja synnyttää ostohalukkuutta

Se, että Suomessa näitä mahdollisuuksia ei vielä juurikaan hyödynnetä, tarjoaa edelläkävijöille tuhannen taalan paikan erottautumiselle. Mutta kuinka kanavan saa hyötykäyttöön?

Liity kanavaan yrityksenä

Pinterestiin kannattaa ensin tutustua yksityishenkilönä, jotta ymmärtää perusteellisesti mihin sen voima perustuu, miltä se näyttää eri päätelaitteissa ja miten sitä käytetään. Kun olet hurahtanut ja päätät valjastaa kanavan myös yrityksesi käyttöön, on aika luoda yritystili. Yrityksille on jo nyt enemmän palveluja kuin peruskäyttäjälle. Ja lisää on varmasti kehitteillä. Yritysasiakkaille tuotetaan myös inspiroivaa uutiskirjettä, joka auttaa kehittämään omaa toimintaa kanavassa.

Huolehdi, että verkkokaupassasi ja blogissasi on laadukkaita kuvia

Mikäli tuotekuvasi ovat kännykkäkameralla verkkokaupan varastossa napsaistuja otoksia ryppyisistä, henkarissa roikkuvista vaatteista, älä vaivaudu Pinterestiin. Kun sinulla on kuvia, jotka ovat jollain tapaa uniikkeja, teknisesti laadukkaita ja jotka herättävät inspiraatiota, on aika toimia. Halutessasi voit kokeilla mitä tapahtuu, jos tuotekuviin liittää myös hinnan.

Luo paljon boardeja

Pyydän anteeksi karkeita englanninkielen lainauksiani, mutta haluan käyttää vakiintuneita termejä väärinkäsitysten välttämiseksi. Joka tapauksessa boardeja kannattaa luoda paljon. Ihmiset ovat kiinnostuneita erilaisista asioista ja on hyvä tarjota heille mahdollisuus seurata täsmällisesti sitä, mistä he ovat kiinnostuneita. Kokeile rohkeasti. Voit valmistella boardisi salassa niin halutessasi ja myöhemminkin voit järjestellä pinnauksesi (uh, anteksi somen kjeli) uudelleen mikäli niin haluat.

Kirjoita hyvät kuvaukset

Ihmiset käyttävät palvelun kategorioita ja hakutoimintoa ahkerasti. Jotta he löytäisivät upeat kuvasi, sinun kannattaa kategorisoida boardisi niitä luodessasi ja kirjoittaa pinnauksiisi hyvät kuvaukset.

Ole tarkka. Jos tuotteesi on kakkumuotti, älä tyydy kuvaukseen "kakkumuotti". Kerro minkä muotoinen muotti on ja millaisiin juhliin sen avulla voi leipoa kakun. Mieti missä tilanteessa kuluttaja on, kun etsii juuri sinun tuotettasi. Pyri inspiroimaan myös kuvauksessa.

Lisää Pin It -nappi sisältöösi

Jotta myös asiakkaat lähtisivät jakamaan kuviasi, jakamisesta on tehtävä helppoa. Lisää siis Pin It -nappi jokaiselle tuotesivullesi sekä blogiartikkeliisi. Jakamisessa on arvaamatonta voimaa, joten tämän stepin yli ei kannata kevein perustein hypähtää.

Tuo suosituimmat sisältösi esille

Jos haluat näyttää sivusi suosituimmat pinnaukset verkkosivuillasi, käytä Top Pins APIa. Näin saat esille juuri sen, mikä ihmisiä kiinnostaa.

Huomioi seuranta ja toimi tulosten perusteella

Käy läpi uudelleenpinnaukset ja klikkaukset säännöllisesti. Näin saat tietoa siitä, mikä toimii. Toimivaksi todetun kaltaista sisältöä kannattaa tehdä lisää. Kannattaa myös kokeilla tehdä tarjouksia tuotteista, jotka nousevat palvelussa suosituiksi.

Joko olet mukana?

Jos innostuit kanavan markkinointimahdollisuuksista, voit heittää lisää bensaa liekkeihin tutkimalla menestystarinoita. Oikein käytettynä palvelu mahdollistaa merkittävän myynnin generoinnin. Tässä vielä Dinglen julkaisema kuva ajankohtaisesta nosteesta Suomessa:

 

Lue myös:

Näin teet Pinterestistä Googlen veroisen kävijälähteen verkkokauppaasi

Miten asiakkaisiin kiinni jo ennen hintavertailuja?

Tuotekuvien laiminlyönti - tehokas tapa tuhota verkkokauppa

Lataa opas verkkokaupan kehittämisestä

Ebook3-kansiMikäli verkkokaupan kehitys kiinnostaa laajemmin, lataa ja lue ilmainen oppaamme Seuraa, analysoi, kehitä - menestyvän verkkokaupan kehitystyö.

 Lataa nyt

 

 

 

paytrail-icon Verkkokaupan myynti ja markkinointi