Paytrail

Verkkokauppa: nappaa asiakkaat kiinni jo ennen hintavertailuja

Mari Oksanen Kirjoittanut Mari Oksanen - 15.5.2013

Tuleeko asiakas verkkokauppasi vaikutuspiiriin vasta, kun hän vertailee tietyn tuotteen hintoja? Haluatko tosiaan perustaa myyntimenestyksesi pelkästään hintakilpailuun?

Oletko koskaan miettinyt, kuinka saisit asiakkaat vaikutuspiiriisi jo siinä vaiheessa, kun he etsivät ratkaisua ongelmaan? Ehkäpä he pysyisivät ringissäsi ostoprosessiin asti eivätkä enää lähtisikään katselemaan muualle? Kuulostaako mahdottomalta? No, sitä se ei ole. Mutta kuinka asiakkaat sitten saadaan haaviin ajoissa?

 1. Tuota materiaalia, joka kertoo asiakkaallesi vastauksen hänen ongelmaansa
  Jos vaikkapa myyt voikukkamyrkkyä, tee opas, jossa neuvotaan, kuinka rikkakasveista pääsee eroon. Oppaan lisäksi voit luoda videon, jossa tuotettasi käytetään oikeasti. Ja mitäpä jos ottaisit vielä kuvasarjoja pihoista ennen ja jälkeen tuotteesi käyttöä? Kuvien kylkeen ehkä asiakastarinoita? Tuota laadukasta materiaalia säännöllisesti ja kasaa materiaali blogiin tai verkkosivuillesi. Esimerkiksi Hong Kongin kalastuskaupassa tämä on oivallettu. Katso vaikka kuinka he tarjoavat kalastuvinkkejä. Ullanunelma taas tarjoaa asiakkailleen reseptejä.
 2. Luo yhteisö, jossa keskustellaan ongelmasta, jonka tuotteesi ratkaisee
  Tällainen ryhmä kannattaa luoda sinne, missä kohderyhmäsi liikkuu. Voikukkamyrkyn ollessa kyseessä esimerkiksi Facebook-ryhmä rikkakasvien vastustajille voisi toimia. Ryhmä voi olla myös humoristinen. Ultimate -tavoite on kuitenkin saada jo ostaneet asiakkaat sanomaan, että tuotteesi toimii. Jos he vielä lähettävät todistusaineistoa omalla nimellään -voilà. Tähän voisit rohkaista vaikkapa kilpailulla.
 3. Kasvata verkostojasi ja tee yhteistyötä mielipidevaikuttajien kanssa
  Ole aktiivinen niin verkossa kuin verkon ulkopuolella. Kasvata piirejäsi ja huolehdi, että tutustut oikeisiin ihmisiin. Siis niihin, jotka ovat paljon äänessä ja joita kuunnellaan. Niihin, jotka vaikuttavat asiakaskuntasi mielipiteisiin. Voisi olla hyvä idea antaa heille tuotettasi testaukseen.
 4. Levitä sanaa
  Muista jakaa, jakaa ja jakaa. Joka kerta, kun saat uuden kuvan tai muun materiaalin palasen, muista laittaa sanaa eteenpäin mm. luomassasi yhteisössä ja myös muualla sosiaalisessa mediassa. Pyydä myös muita jakamaan.
 5. Mittaa
  Ota kauppaasi käyttöön joku seurantatyökalu, kuten Google Analytics tai Snoobi. Seuraa ja tulkitse. Seurannan avulla opit tietämään, mikä toimii ja mikä ei. Millaisilla hakusanoille potentiaaliset asiakkaat hakevat ratkaisua ongelmaansa? Millaisten sisältöjen kautta kauppaasi tullaan?

Näillä markkinointikonsteilla tartut kiinni asiakkaaseen jo silloin, kun hän vasta etsii tietoa. Kun oston hetki tulee, hän on jo koukussa. Jos hän tietää, että ratkaiset hänen ongelmansa, eikä tuotteesi maksa tuhansia, hän tuskin lähtee etsimään enää muualta. Hän tietää jo, mistä ostaa.

Lue myös:

Pinterest verkkokaupan myynnin kasvattajana

Verkkokauppiaan ensiaskeleet menestykseen: Sisältö

Tuotekuvien laiminlyönti - tehokas tapa tuhota verkkokauppa

Oletko suunnittelemassa verkkokauppaa? Lataa ilmainen oppaamme "Avaintekijät menestyvän verkkokaupan perustamisessa"!

Lataa nyt

paytrail-icon Verkkokaupan myynti ja markkinointi