Paytrail

Verkkokauppiaan ensiaskeleet menestykseen: Sisältö

Mari Oksanen Kirjoittanut Mari Oksanen - 30.1.2013

Huono sisältö tuo sinulle säästöjä. Säästöjä pakkaus- ja postituskuluissa. Jos tavoitteesi painopiste on kuitenkin myynnissä, olisi parasta unohtaa tuo säästömetodi ja laittaa sisältö kuntoon. Kääritään siis hihat ja ryhdytään toimeen.

Tuotekuvaukset

Tuotekuvaukset vaikuttavat merkittävästi sekä löydettävyyteen että ostopäätöksen tukemiseen. Hakukoneet arvostavat ainutkertaista ja hyvinkirjoitettua sisältöä, joten kannattaa vastustaa kiusausta kopioida valmistajan tuotekuvaukset verkkokauppaasi.

Valmistajan tuotekuvaukset löytyvät melko varmasti usean kilpailijan kaupasta ja tässä onkin loistava keino erottua harmaasta massasta. Voitat kilpailijasi jo alkumetreillä (hakutuloksissa), kun suunnittelet ja toteutat tuotekuvaukset hyvin.

  1. Mieti kenelle kirjoitat. Hylkää omat saappaasi ja eläydy asiakkaasi rooliin.
  2. Luo lista tuotteeseen liittyvistä, kohderyhmällesi tärkeistä asioista. Jos sinulla on tuotteesta asiakkaiden arvosteluja, poimi asiat niistä.
  3. Lisää listaan miksi asiakkaan kannattaa ostaa juuri sinulta.
  4. Mieti millä tyylillä kirjoitat: mikä äänensävy puhuttelee asiakkaitasi ja sopii myös kauppasi tyyliin.
  5. Laadi kuvaus listan pohjalta: muista käyttää kappalejakoa ja väliotsikoita.
  6. Älä yritä myydä sikaa säkissä: Tue ostopäätöstä tarjoamalla ostajalle laadukkaita kuvia ja videoita tuotteesta.

Muu sisältö

Hyvillä tuotekuvauksilla pääset jo eteenpäin, mutta jos haluat nousta yhä useammin hakutuloksiin, kasvattaa asemaasi asiantuntijana ja tehdä asiakkaistasi seuraajia, on hyvä tuottaa tuotekuvausten lisäksi esimerkiksi oppaita tai avata blogi.

  1. Mieti kenelle kirjoitat ja hyppää hänen maailmaansa: Jos myyt tassuvahaa, kenen ongelman ratkaiset? Koiran? Mutta kuka etsii tiedon ja maksaa tuotteen? Kyllä, koiranomistaja.
  2. Tunnista konteksti: Tassuvahan HC-tarvitsijoihin liittyvät erilaiset koiraharrastukset, joissa ulkoillaan kelissä kuin kelissä ja liikutaan reippaasti (esim. metsästyksen ja rekikoiraharrastuksen).
  3. Luo sisältöä. Tassuvahan myyjänä voisit aloittaa blogin vaikkapa koiran kanssa vaeltamisesta ja rekikoirista. Muista, että sisällön tulee palvella kohdeyleisöä aidosti ja sitä tulisi julkaista säännöllisesti.

Lue myös:

Verkkokauppa: nappaa asiakkaat kiinni jo ennen hintavertailuja

Verkkokauppias: Auditoi hakukonenäkyvyytesi

Verkkokauppamassasta erottautuminen vaatii uskallusta

Lataa myös ilmainen oppaamme "Avaintekijät menestyvän verkkokaupan perustamisessa"!

Lataa nyt

paytrail-icon Yleinen