Paytrail

6 helppoa ideaa verkkokaupan Tietoa yrityksestä -sivuun

Mari Oksanen Kirjoittanut Mari Oksanen - 9.6.2016

Verkkokaupan tietoa yrityksestä sivuun kannattaa satsata

Tietoja yrityksestä tai Yritysinfo -sivu unohdetaan herkästi verkkokaupoissa. Tiedän tämän, koska kahlasin läpi valtavan määrän verkkokauppoja etsiessäni hyviä esimerkkejä kyseisestä sivusta. Hyvät esimerkit olivat yllättävän harvassa ja välillä oli vaikea löytää koko sivua. Tähän artikkeliin poimitut esimerkit ovat siis harvinaisia helmiä. Toivon, että niistä on sinulle iloa ja inspiraatiota oman "Tietoja yrityksestä" -sivun luomisessa.

Miksi Tietoja yrityksestä -sivuun kannattaa satsata?

Hyvin tehty yritysinfo avaa yrityksen ainutlaatuista identiteettiä. Samalla se erottaa verkkokauppasi kilpailijoista ja joissain tapauksissa voittaa kauppaa. Erottautumistekijänä tämä on helppo, sillä keskiverto Tietoja yrityksestä -sivu lähinnä listaa lukuja ja superlatiivejä, kuten "suurin", "kaunein" tai "johtavin". Kaikki kunnia hienoile saavutuksille, mutta numeroihin ja superlatiiveihin rajoittuminen jättää jääkylmän kuvan yrityksestä. Itse ostan ennemmin kaupasta, jonka tarinaan voin jotenkin samaistua ja joka tuo esille inhimillisyyttään ja ainutkertaisuuttaan.

Toinen hyvin tehdyn Tietoa yrityksestä -sivun etu on se, että voit saavuttaa sillä asiakkaiden luottamuksen. Kumpaan kauppaan sinä luottaisit enemmän: sellaiseen, jonka yritysinfossa on isoja lukuja, vai sellaiseen, joka tuo esiin ihmisiä yrityksen taustalta? Myös tämä voittaa sinulle kauppaa.

6 vinkkiä Tietoja yrityksestä -sivun laatijalle

Millainen sitten on hyvä Tietoja yrityksestä -sivu ja miten sen voi tehdä? Alla on 6 vinkkiä, joiden avulla voit nostaa verkkokauppasi Tietoja yrityksestä -sivun laatua, ellet sitten jo kuulu niiden harvojen joukkoon, jotka ovat asiaan panostaneet.

  1. Kerro kuka olet, mitä teet, mikä on tavoitteesi, miten yritys syntyi.
  2. Tarjoa henkilökohtaista tietoa, jotta lukija voi samaistua toimintaasi ja tuo ihmiset esille, jolloin lukijalle osoitetaan konkreettisesti, että verkkokauppa ei ole vain verkkokauppa, vaan taustalla on joukko mukavia, helposti lähestyttäviä ihmisiä, jotka tekevät parhaansa.
  3. Nosta asiakkaiden ääni esille todistusaineistoksi, esimerkiksi asiakkaiden kommentteja verkkokaupan palvelusta. Näin se mitä sanot verkkokaupastasi saa selvästi lisää voimaa.
  4. Käytä persoonallista ilmaisutapaa varmistaaksesi halutun mielikuvan. Voit käyttää huumoria, runomuotoa tai mitä tahansa, mikä erottaa sinun kauppasi kilpailijoidesi verkkokaupoista ja jolla vahvistat haluamaasi mielikuvaa yrityksestäsi.
  5. Havainnollista monipuolisesti. Voit käyttää kuvia, tekstin ja numeroiden koon vaihtelua, kaavioita tai vaikkapa videoita tuodaksesi esiin juuri sinun verkkokauppasi identiteettiin sopivia asioita.
  6. Vältä kylmyyttä, lukujen taakse piiloutumista ja prassailua.

2 loistoesimerkkiä Tietoa yrityksestä -sivusta verkkokaupassa

grillikauppa-hyva-tietoa-yrityksesta-sivu.png

Grillikauppa.com on onnistunut hauskalla tavalla tuomaan esille inhimillisen yritystarinan. Samanlainen Kalevalaan viittaava kirjoitustyyli tulee harvemmin vastaan missään, saati sitten verkkokaupan yritysinfossa.

Yhtäkkiä grillikauppa ei olekaan enää vain grillikauppa, vaan Ossin suuri seikkailu. Luvut kertovat, että seikkailu on johtanut menestykseen, mutta ei pröystäilevällä tavalla. Yrittäjä laittaa itsensä rohkeasti likoon.

 skate-pro-hyva-yritysinfo-sivu-verkkokaupassa.png

SkatePron Tietoja yrityksestä -sivulla on todella nähty vaivaa. Sivulla on video, jossa yrityksen perusta kertoo yrityksen synnystä ja yrityksen suomalainen työntekijä omasta työstään.

Alle on listattu eri vuosina saavutettuja palkintoja ja kirsikkakasana kakun päällä on lyhyitä asiakaspalautteita verkkokaupan toiminnasta. Tämä Tietoa yrityksestä -sivu on yhtäaikaa vakuuttava ja inhimillinen.

Jos tiedät lisää hyviä esimerkkejä erityisen onnistuneista Tietoa yrityksestä -sivuista, laita ihmeessä kommenttia. On paljon helpompi työstää omaa yritysinfoa, kun on hyviä esimerkkejä inspiraation lähteenä pohjalla!

Paranna verkkokauppasi asiakaskokemusta

ebook_6_cover_iso-1.pngTietoa yrityksestä -sivu vaikuttaa yhtenä tekijänä asiakkaan mielikuvaan omasta verkkokaupastasi. Mitä muita asioita asiakaskokemuksen kannalta kannattaisi huomioida?

Lue maksuton oppaamme asiakaskokemuksen parantamisesta! 

Lataa nyt

Lue myös:

Videot verkkokaupan markkinoinnissa

Muunna verkkokauppasi tuotekatalogista asiakkaan palvelukeskukseksi

Jalmari verkkokauppiaana - verkkokaupan hakukoneoptimointi, osa 1

paytrail-icon Verkkokaupan myynti ja markkinointi