Paytrail

Muunna verkkokauppasi tuotekatalogista asiakkaan palvelukeskukseksi

Mari Oksanen Kirjoittanut Mari Oksanen - 19.4.2016

Kati_Keronen.jpg

Mitä asiakkaasi mielessä liikkuu, kun hän etsii tuotettasi? Tätä olet ehkä jo jollain tasolla miettinyt ja ehkä jopa optimoinut tuotesivujasi tämän mukaan. Hyvä, mutta otetaanpa askel taaksepäin siihen hetkeen, kun asiakas ei ole vielä tässä vaiheessa.

Mitä asiakkaan mielessään liikkuu, kun hänellä on tilanne, johon hän tarvitsee  ratkaisua, jonka verkkokauppasi tuote voisi ratkaista? Näitä asioita pohdittiin Kati Kerosen pitämässä webinaarissa "Sisältömarkkinointi, verkkokauppiaan salainen ase.

Vaikuta ostopäätökseen muutenkin kuin hinnalla

Ostoprosessin tiedonhaku- ja harkintavaihe on usein huomattavasti pidempi, kuin varsinainen ostamisvaihe. Kerosen mukaan kuluttaja tekee tässä vaiheessa jopa 26 tiedonhakukertaa. Tässä asiakas vasta etsii tietoa, ei tuotetta. Tämä on se hetki, kun voit vielä todella vaikuttaa ostopäätökseen muutenkin, kuin hinnalla.

Verkkokaupan kannattaakin palvella asiakasta jo tässä vaiheessa. Juuri nyt asiakkaan iholle päästään hyvin mietityn sisältömarkkinoinnin avulla. Tiedonhaku- ja harkintavaihetta ei kuitenkaan vielä hyödynnetä  laajalti suomalaisissa verkkokaupoissa tehokkaasti vaan kaupat ovat  lähinnä tuotekatalogeja.

Kohtaa asiakas hänen tilanteensa, ei tuotteen, kautta

Jos asiakkaan ostopolkua mietitään oikein kunnolla, verkkokauppa voi kehittyä tuotekatalogista asiakkaan palvelukeskukseksi. Palvelukeskuksessa asiakas kohdetaan hänen tilanteensa, ei tuotteen, kautta.

Otetaan esimerkiksi vaatekauppa verkossa. Jos asiakkaalle on esimerkiksi tullut kutsu juhliin, verkkokauppa voi tarjota asiakkaalleen tietoa kevään juhlatrendeistä ja vaikkapa pukeutumisneuvoja eri vartalotyypeille. Jopa chatti-ikkuna voisi tällaisessa verkkokaupassa olla "pukeutumisneuvoja".

Asiakkaan auttaminen ja inspiroiminen silloin, kun hän vasta tuumailee ratkaisua pukeutumisongelmaansa, avaa tuhannen taalan paikan verkkokaupoille. Tarjoamalla laadukasta palvelua oikealla hetkellä, avaa mahdollisuuden myydä vaikka koko juhla-asu alusasuineen, koruineen ja kenkineen, kun muuten tuotekatalogista myyminen saattaisi jäädä vaikkapa siihen juhlamekkoon.

Sisältömarkkinointi verkkokaupan toiminnan osaksi

Tarjoamalla asiakkaalle palvelua ostopolun joka vaiheessa, jo silloin, kun hän ei vielä kaiva luottokorttiaan lompakostaan, nostaa brändisi arvoa ja uskottavuutta asiantuntijana. Samalla kasvatat lukua, joka jää viivan alle. Mutta kuinka päästä asiassa eteenpäin? Myös sisältömarkkinointia voi tehdä hyvin tai huonosti. Jotta pääsisit heti mahdollisimman hyvälle polulle aiheessa, suosittelen katsomaan Kati Kerosen webinaaritallenteen :)

 

Tästä pääset vielä selailemaan Katin slidet läpi.  

Lue lisää palvelumuotoilusta

Lataa maksuton oppaamme, josta pääset tutustumaan palvelumuotoilun periaatteisiin, joista Kati puhui webinaarinsa aikana. 
 
Lataa nyt

Lisää luettavaa verkkokaupan markkinoinnista

101 tapaa tehdä videomarkkinointia verkkokaupassa - katso esimerkit

Verkkokauppa - benchmarkkaa nämä sometoimijat

5 vinkkiä blogiin, joka oikeasti tukee verkkokaupan myyntiä

paytrail-icon Verkkokaupan myynti ja markkinointi