Black Fridayn myynti kaikkien aikojen ennätykseen Suomessa

Kirjoittanut Jussi Kari - 24 marraskuuta, 2018

Black Friday 2018 toteumaluvutBlack Fridayn -myynti oli lähes nelinkertainen keskimääräiseen perjantaihin verrattuna. Tämä oli linjassa aiemmin viikolla julkaisemamme ennusteen kanssa. Kasvua tapahtui määrällisesti, mutta erityisen huomattavaa oli keskiostoksen kasvu. Viime vuonna Black Friday kohotti keskiostosta 12 prosenttia normaalia korkeammalle, kun tänä vuonna keskiostos nousi Black Fridayn seurauksena peräti 17 prosenttia.

Black Friday on ollut viime vuosina Suomen ylivoimaisesti suurin myyntipäivä. Vuonna 2017 Black Fridayn myynti ylitti vuoden toiseksi parhaan myyntipäivän yli 50 prosentilla. Tämän vuoden Black Fridayna Suomen verkkokauppamyynti saavutti jälleen uuden ennätyksen ollen maksumäärällä mitattuna jo 225 prosenttia keskimääräisen perjantain yläpuolella. Summalla mitattuna vastaava luku oli jopa 280 prosenttia, johtuen kasvaneesta keskiostoksesta.

development_final-1

Black Friday pitää ihmiset verkkokaupoissa läpi yön

Seuraavassa kuvassa on esitetty Black Friday:n ja sitä edeltävän torstain myynnin osuus vuorokausien eri tunteina verrattuna keskimääräiseen torstaihin ja perjantaihin. Sinisellä on kuvattu keskimääräinen torstai ja perjantai ja punaisella Black Friday 2018 ja sitä edeltävä torstai. Useat verkkokaupat julkaisevat Black Friday -tarjoukset saataville jo ennen puolta yötä ja se näkyy selvästi torstai-illan tilastossa. Black Friday vetää aamulla kuluttajia tarjousten perässä verkkoon jonkin verran keskimääräistä perjantaita aikaisemmin, mutta varsinainen piikki säilyy paikallaan kello 10-11. Kun normaalisti verkkokauppa-asiointi hiljenee perjantaisin iltaa kohti, Black Friday pitää ostosaktiivisuuden korkealla ja tasaisella tasolla koko päivän aina vuorokauden loppuun saakka.

hour_distribution

Black Friday 2018 pähkinänkuoressa:

  • Ostosten määrällä mitattuna Black Friday ylitti keskimääräisen perjantain 225 prosentilla
  • Ostojen summalla mitattuna Black Friday ylitti keskimääräisen perjantain 280 prosentilla
  • Keskiostos 17 prosenttia keskimääräistä perjantaita suurempi
  • Suhteellinen kasvu viime vuoden Black Fridaysta 17 prosenttia (luvusta on poistettu verkkokaupan yleinen kasvu)

 

Lue myös mediatiedotteemme Black Fridayn toteumaan liittyen.

Topics: Verkkokaupan maksuliikenne, Verkkokaupan tilastot, Sesonkimyynti


Viimeisimmät blogipostaukset

Kauppaa 24/7 -podcast: Miten Varusteleka pääsi eroon hallitsemattomasta kasvusta?

read more

Katsaus vuoteen 2019 ja tulevaisuuteen verkkomaksamisen maailmassa

read more

Paytrail Suomen toiseksi paras työpaikka!

read more