Paytrail

Finnish Design Shop: asiakkaiden tarpeiden ennakointi, valikoima ja nopeat toimitukset ovat avaimet menestykseen

Mari Oksanen Kirjoittanut Mari Oksanen - 3.10.2018

Finnish-Design-Shop-products-paytrail-verkkokauppa-2

Tarkkaan valikoidut tuotteet ja toimitus kaikkialle maailmaan on tehnyt Finnish Design Shopista johtavan pohjoismaisen muotoilun ostopaikan. Tänä vuonna verkkokauppa odottaa 40 prosentin kasvua.

14 toimintavuoden jälkeen Finnish Design Shopista on tullut maailman suurin pohjoismaiseen muotoiluun erikoistunut verkkokauppa. Operatiivisen johtajan, Reetta Noukan, mukaan idea on yksinkertainen: pohjoismaisen onnellisuuden toimittaminen ympäri maailmaa design-huonekalujen, valaisimien ja sisustustuotteiden muodossa.

Nykyisin Finnish Design Shop toimittaa tuotteita yli 180 maahan, ja noin puolet myynnistä tulee Suomen ulkopuolelta. Viime vuonna Finnish Design Shopin liikevaihto oli 14,4 miljoonaa euroa, ja tänä vuonna yrityksen tavoitteena on 20 miljoonaa euroa.

fds-reetta-noukka-paytrail-finnisg-design-shopMillainen verkkokaupparatkaisu teillä on?

Meillä on oma räätälöity alusta. Mukautettu verkkokaupparatkaisu oli tärkeä, koska haluamme, että sivustomme ja alustamme on täysin omissa käsissämme. Tarjoamme laajan valikoiman maksutapoja verkkopankeista erilaisiin luottokortteihin sekä mahdollisuuden maksaa PayPalilla ja laskulla.

Minkälaisia haasteita olette kohdanneet?

Maailmanlaajuinen toiminta on joskus haastavaa siksi, että nettiyhteydet ovat niin hitaita joissakin osissa maailmaa. Skandinaviaan verrattuna esimerkiksi Australiassa on hitaat yhteydet, jotka voivat vaikuttaa asiakkaan käyttökokemukseen.

Miten olette ratkaisseet nämä haasteet?

Olemme laittaneet paljon resursseja jatkuvaan sivuston nopeuden parantamiseen, etenkin mobiiliversiossa. Sivuston nopeuteen investoiminen parantaa konversioastetta.

Miten varmistatte hyvän asiakaskokemuksen?

Tarjoamalla nopean, maailmanlaajuisen toimituksen sekä kattavan, mutta kuratoidun valikoiman design-tuotteita. Meillä on tarkkaan harkittu valikoima, joka koostuu tunnettujen suunnittelijoiden tuotteista, muotoiluklassikoista tuotemerkeiltä kuten Artek, Vitra, Iittala, Muuto, Hay ja Marimekko, sekä mielenkiintoisista uusista tuotteista, jotka sopivat pohjoismaiseen tyyliin. Suurin osa 9 000 tuotteestamme on valmiina lähetettäväksi välittömästi, sillä asiakkaamme arvostavat sitä, että he voivat saada tuotteen heti. Hyvän asiakaskokemuksen varmistamiseksi kehitämme myös verkkokauppaamme jatkuvasti. Meillä on kehitystiimi, jonka arkoituksena on turvata hyvä, vakaa ja helposti saavutettavissa oleva verkkokauppa.

Mikä on mielestäsi avain menestykseen?

Finnish-Design-Shop-1Kuunnella asiakkaita, ennakoida heidän tarpeitaan ja toimittaa heille laadukkaita tuotteita ja sisältöä. Ostajamme etsivät jatkuvasti uusia tuotteita, ja iso osa menestystämme on, että valitsemme verkkokauppamme tuotteet huolellisesti.

Julkaisemme myös omaa Design Stories -verkkolehteä, jossa on viikoittain toimituksellista sisältöä designista, kodeista ja sisustamisesta. Lisäksi optimoimme sivustoamme jatkuvasti, sekä ennakoivasti että asiakaspalautteen perusteella. Pyrimme ennakoimaan asiakkaidemme tulevaisuuden toiveita ja pysymään perillä heidän tarpeistaan.

Näiden asioiden lisäksi en voi korostaa tarpeeksi nopeaa toimitusta. Kokemuksemme mukaan se on todella tärkeää asiakkaillemme.

Lue artikkeleiita muistakin verkkokaupoista:

Puuvirrat: maaseudulla hyvät mahdollisuudet verkkoliiketoimintaan

Papu Designin kasvun salaisuus rohkeus ja ihmiset

Taffer - tubettamalla verkkomyynti nollasta sataan

Ja lue raportti verkkokaupasta Suomessa 2018!

 
paytrail-icon Verkkokauppatarinoita