Paytrail

Harrastuksesta työksi – verkkokauppayrittäjyys otti ja vei

Noora Pasanen Kirjoittanut Noora Pasanen - 6.10.2014

Päätimme omalla työporukalla vierailla muutamien asiakkaidemme luona oppimismielessä. Oli virkistävää käydä asiakkaan luona kuuntelemassa verkkokauppiaan arkea ja siihen liittyviä haasteita. Tässä tapauksessa kyseessä oli pitkäaikainen asiakkaamme TitiTyy Oy www.titityy.fi, joka myy neulelankoja ja siihen liittyviä tarvikkeita.

Olin aivan tietämätön neulelankojen toimialasta. Mietin, että miten ihmeessä ko. alalla pärjää kun lankoja myydään marketeissakin hyllytolkulla. TitiTyyn yrittäjä Tiina Huhtaniemi avasi tätäkin asiaa oivallisella vertauksella:

TitiTyyllä on myynnissä joka makuun jotakin, mutta erityisesti lankojen Mersuja tai Audeja. Erikoisliikkeessä ei kannata myydä sitä samaa mitä marketeista saa vaan keskittyä selkeästi omaan linjaan. Kaupasta ei myöskään löydy tekokuitu- ja efektilankoja vaan arvostetaan luonnonmateriaaleja.

titityy-lankakauppa-verkossa-paytrailTitiTyyllä on aivan ihanat toimitilat Jyväskylässä Toivolan Vanhassa Pihassa, jossa puitteet lankakaupalle on oikein idylliset. Tässä tapauksessa verkkokauppa on perustettu ensin ja sen jälkeen avattu kivijalkakauppa ja molempien myynti tukee toisiaan erinomaisesti.

Erityisen mielenkiintoista oli sukeltaa verkkokauppiaan arkeen. Päällimmäisenä mieleeni jäi, että järjestelmien valinta ja niiden väliset integraatiot ovat äärimmäisen tärkeitä. Kun on valitsemassa järjestelmiä, niin kannattaa soitella toisille yrittäjille, jotka käyttävät samoja järjestelmiä, niin heiltä saa todellisen palautteen mikä toimii ja mikä ei. Sitten kun tilauksia alkaa tulla yhä enemmän niin automatisointi on se juttu.

Keskustelimme myös siitä, että verkkokauppa-alustan vaihto ei käy ihan mutkattomasti. Tämän olin kyllä ounastellutkin. On siinä vaan niin iso työ syöttää kaikki tuotetiedot ja kuvat jne. uuteen verkkokauppa-alustaan. Alustan vaihto on kuitenkin tarpeellista silloin, kun entinen verkkokauppa-alusta ei pysty enää vastaamaan kasvaneisiin tarpeisiin.

Vierailu TitiTyyllä oli oikein opettavaista ja mukavaa vaihtelua työpäivään. Suuri kiitos kuuluu TitiTyyn henkilökunnalle, joka otti meidät avosylin vastaan ja jaksoi vastailla meidän kysymyksiin.

Lataa ilmainen oppaamme tueksesi verkkokaupan perustamiseen!

Lataa nyt

Lue myös:

Benchmarking verkkokauppaa perustettaessa - mihin kiinnittää huomiota?

Verkkokaupan perustaminen: 8 vinkkiä menestykseen

Verkkokaupan automatisointi vapauttaa aikaa markkinointiin

paytrail-icon Yleinen