Paytrail

Inbound16 – verkkosivuston reikien tukkiminen ja Google 2017

Pekka Majaniemi Kirjoittanut Pekka Majaniemi - 22.11.2016

Paytrailin markkinoinnin ja myynnin iskuryhmä vieraili aurinkoisen viileässä Bostonissa Inbound16-tapahtumassa. Noin 19 000 ihmistä yhteen tuonut HubSpotin järjestämä tapahtuma tarjosi hyvän kattauksen markkinoinnin ja myynnin huippuesiintyjiä maailmalta.

Juuri Yhdysvaltain vaalien alla käynnistynyt tapahtuma ei täysin välttynyt politiikan käsittelyltä, mutta pääosin keskustelua käytiin markkinoinnin, markkinointiautomaation, Googlen algoritmien ja chatbottien maailmassa.

Tapahtuman Keynote-puheenvuorot kokosivat osallistujat yhteen, mutta muuten ohjelma valittiin yli 10 yhtä aikaa käynnissä olevan esityksen joukosta. Valitsin omaan trackiin puheenvuoroja verkkosivuihin, konversioon, analytiikkaan ja markkinointiautomaatioon liittyen. Kaksi puheenvuoroa nousivat omalta osaltani muiden yli, niistä seuraavassa lyhyet koosteet.

Tuki ensin verkkosivustosi isoimmat reiät

Hotjarin CEO David Darmanin (@daviddarmanin) veti tiukan setin verkkosivujen konversion parantamisesta. Darmanin nosti hyvin esiin myös sen, että optimoinnissa pelataan paljon priorisoinnin maailmassa. Aloita aina verkkosivustosi isoimpien reikien tukkimisesta, koska kaikkeen ei ole kuitenkaan aikaa.

Darmanin tarjosi myös hyvin yksinkertaisen worksheetin, jonka avulla voi arvioida oman verkkosivuston liikenteen ajureita, esteitä sekä koukkuja:

Drivers - why they are coming to your site?
Barriers - where are they leaving?
Hooks - what persuaded the visitor to act?

Worksheetin peruskysymykset, niiden syvällinen tutkiminen ja tehokas analytiikka (esimerkiksi Hotjarin kautta, vink vink) auttavat varmasti eteenpäin. 

Inbound16-2.jpgYksi miehen sloganeista ”Kill stuff” jäi myös mieleen, verkkosivuston toimimattomista tai konvertoimattomista osista täytyy pystyä luopumaan. Juuri kun olet saanut sivuston leiskan huippuiskuun, heatmapit kertovat etteivät kävijät reagoikaan sisältöön toivotulla tavalla. Mitä seuraavaksi? Tietysti lukujen tulkinnassa tulee olla huolellinen eikä liian nopeita johtopäätöksiä tule tehdä, mutta kun oikea aika koittaa: kill your darlings.

Google 2017?

Rand Fishkin (@randfish) puolestaan luotasi Googlen käyttäytymistä nyt ja tulevaisuudessa. Wizard of Mozin tykitystä kuunnellessa talteen ladattu kalvosetti tuli tarpeeseen, esitykseen voi tutustua Slidesharessa.

Fishkinin mukaan linkkien rakentaminen on yhä edelleen tärkeää, ja siinä tulee olla ennen kaikkea strateginen ote. Vaikka esitys käsitteli pitkälti Googlea, muistutti Fishkin myös muiden hakukoneiden merkityksestä. Yksi todella tärkeä tekijä nyt ja tulevaisuudessa, on hakijan käyttäytyminen. Etua hakukoneelta saa esimerkiksi silloin, kun käyttäjät eivät palaa nopeasti Googleen eivätkä joudu tekemään uusia hakuja.

Randin viisi vinkkiä markkinoijille Googlen taltuttamiseen löytyvät alta. 121 sivun esitys sisältää paljon tietoa per kohta, ja suosittelen tutustumaan itse esitykseen sen mukaan mikä seuraavista otsikoista itseä eniten kiinnostaa.

1. Searcher Engagement May Be the New Silver Bullet in Rankings
2. Create a Link Strategy That Scales with Decreasing Friction
3. Use Searcher Intent & SERP Features to Break Through Google’s Changing Results
4. Evolve Your Keyword Targeting to Match Google’s Sophistication
5. Diversify Traffic to Keep Earning Visits from Google

Rand puhui myös hakukoneen yhä paremmasta ymmärryksestä siitä, mitä hakuja tekevä ihminen etsii. Kyse ei ole enää myöhemmin yksittäisistä hakusanoista, eikä oikeiden sanojen esittämisestä, vaan siitä että Google pystyy ymmärtämään haetun asian kokonaisuuden ja tarjoamaan siihen soveltuvat parhaat tulokset. Hakukoneen parempi semanttinen ymmärrys toimii varmasti yhä paremmin englanniksi, mutta rakkaan suomen kielen osalta tilanne voi olla vielä toinen.

Pyrkimällä ymmärtämään käyttäjän hakuja ja niiden takana olevia aitoja tarpeita, sekä pyrkimällä vastaamaan niihin rehellisesti palvellen pärjää pitkälle, myös Googlen tulosten kanssa. Hubspotin perustaja Dharmesh Shahin mukaan SEO onnistuu, kun tähtäimessä on HEO, Human Enjoyment Optimization, ja näin varmasti on.

Mozin alla oleva malli näyttää kovin tutulta. Hakusanojen analysointi, jatkuva laadukas sisällöntuotanto ja sisällön jakelu ja näistä seuraava domainin merkittävyyden kasvu vaikuttavat kaikki vuorollaan näkyvyyteen hakukoneissa. Työ ei pysähdy, vaan jatkuu tästä hamaan ikuisuuteen. Missä kohti mallia sinun toimintasi kohtaa suurimman määrän kitkaa ja missä kenties suurimmat edistysaskeleet ja voitot ovat löydettävissä? 

 

Jenkkimeininki - mitä löytyy kuorrutuksen alta?

Vaikka esityksissä käsiteltiin asioita ison maailman ja Amerikan tyyliin, ollaan niissä silti yllättävän lähellä perusasioita. Toimiva taktiikka Googlen ja muiden hakukoneiden näkyvyydessä koostuu perusasioista, joita täytyy tehdä järjestelmällisesti ja hyvin, sekä tuloksia mitaten. Monelle meistä periaatteet ovat usein selviä, mutta käytännön työ, paikoin puuduttavakin koneen naputtelu, ei välttämättä vedä puoleensa magneetin lailla.

Joissain tapahtuman puheenvuoroissa itse esitys ei aivan vastannut alkuperäistä otsikkoa ja luvattua sisältöä. Puheenvuorojen "myymisessä" meillä voi olla opittavaa Amerikan ihmeiltä, mutta lupausten lunastamisessa olisi parantamisen varaa myös meren tuolla puolen.

Inbound16 tarjosi erittäin paljon uusia ajatuksia, isoja ja pienempiä, sekä suuren tukun käytännön vinkkejä. Aamupalalla nautitut siirapissa uitetut vohvelit tarjosivat ravintoa ruumiille ja kenties analogian koko tapahtumalle. Itse perusvohveli on aika samanlainen, mutta pari desiä vaahterasiirappia muuttaa sekä vohvelin että tapahtuman maistumaan aidolta Amerikalta. And oh boy does it taste good!

Inbound16-3.jpg

Ota sesonkimyynnistä kaikki teho irti!

ebook-10-cover-iso.pngVerkkokaupan paras myyntisesonki käy nyt kuumimmillaan. Uunituoreesta pikaoppaastamme saat vinkkejä ja käytännön työkaluja sesonkien ja eri teemapäivien myyntiin ja markkinointiin. Tämä opas on suoranainen MUST ensi vuoden suunnittelua ajatellen!

Asiantuntijoina oppaassa toimivat Vilkkaan Timo Korvenoja, Digitarvikkeen Veera Uutinen ja Differon Kati Keronen.

Lataa nyt

Lue myös

Black Friday 2016 lähestyy - verkkokauppa oletko valmis?

Nordic Business Forum 2016 - 4 parasta puheenvuoroa

Verkkokauppa kasvu-uralle konversio-optimoinnin avulla

paytrail-icon Verkkokaupan myynti ja markkinointi