Paytrail

Julkaisimme oppaan "Konversio-optimointi verkkokaupassa!"

Mari Oksanen Kirjoittanut Mari Oksanen - 2.7.2015
"Sivustojen keskimääräinen konversio ei ole muuttunut merkittävästi paremmaksi, vaikka 15 vuoden aikana tekniikka ja ohjelmistot ovat menneet hurjaa vauhtia eteenpäin."

Näin väitti Bryan Eisenberg. Tutkimusten mukaan konversio-optimointiin käytettävää dollaria kohtaan käytetään 92 dollaria kävijävirran ohjaamiseksi sivustolle. Tämä suhdeluku on aikamoinen. Mitä kauppias hyötyy sivuillaan pörräävästä massasta, jos ostoksia ei synny?

ebook-5-cover_isoOlemme työmme puolesta paljon tekemisissä erilaisten verkkokauppojen kanssa ja Eisenbergin kommenttia on helppo uskoa. Konversiolle voisi tehdä paljonkin, jos siihen vain kiinnitettäisiin enemmän huomiota.

Järjestimme hiljattain muutaman webinaarin aiheesta ja webinaarit täyttyivät ennätystahtia. Tämä on hyvä merkki, sillä se kertoo konversioon liittyvien ongelmien olemassaolon tiedostamisesta.

Suosion vuoksi halusimme kantaa vielä lisäkorren kekoon ja julkaisimme oppaan "Konversio-optimointi verkkokaupassa". Oppaaseen on haastateltu mm. Miss Windy Shopin Samuli Hellmania, Lumingerien Mikko Hornemania, ProsperCartin Vesa Nippalaa ja meidän Lennua.

Ole hyvä, opas on nyt ladattavissa :)

Lataa nyt

Lue myös:

Pelastakaa hylätyt ostoskorit ry - lääkettä verkkokaupan konversioon

Konversio ja 3 kaupankäynnin keskeyttävää kulmakiveä

paytrail-icon Verkkokaupan myynti ja markkinointi