Paytrail

4+1 syytä tarjota kitkatonta maksamista sovelluksessa tai verkkokaupassa

Saila Marttila Kirjoittanut Saila Marttila - 24.2.2022

Ostaminen on sujuvaa vain, jos myös ostosten maksaminen on sitä. Kitkattomasta, eli mahdollisimman vähän välivaiheita sisältävästä maksamisesta onkin tullut sovellusten ja verkkokauppojen ehdoton kilpailuetu. 

Jos kaipaat lisäperusteluja nopean maksamisen puolesta,  tässä 4+1 vakuuttavaa syytä. 

1. Parempi käyttäjäkokemus vauhdittaa kauppaa

Menestyneimmät sovellukset ja verkkokaupat hurmaavat saumattomalla käyttökokemuksella. Mieti vaikka Netflixiä, Airbnb:tä, Woltia tai taksisovelluksia – niiden käyttökokemukseen vaikuttavat muun muassa palvelun helppokäyttöisyys, intuitiivisuus ja nopea latausaika.

Jotta elämys on miellyttävä alusta loppuun, ei maksaminenkaan saa tökkiä. Harva meistä ilahtuu, kun kesken ostamisen täytyy alkaa kaivella verkkopankin tai maksukortin tunnuslukuja. Kortin tallentamiseen perustuvat toistuvaismaksut ja näppärät one click -maksut ovat tämän tuskailun poistamiseen toimiva vaihtoehto. 

Varsinkin liikkeellä ollessa, kuten bussipysäkillä tai autoa tankatessa, maksamiseen ei sovi mennä aikaa. Tämän on ymmärtänyt esimerkiksi Neste, jonka sovellus takaa, että koukkaus huoltoasemalle on hujauksessa suoritettu. PayiQ Ticketsin sovellus puolestaan tekee joukkoliikenteen mobiililipun hankkimisesta todella kätevää. 

 

2. Uskollisemmat asiakkaat, enemmän toistuvia ostoja

Mitä vähemmän asiakkaiden pitää nähdä vaivaa maksamisen takia, sitä mieluummin he palaavat uudelleen ja pysyvät asiakkainasi jatkossakin. Kun helppo ja turvallinen maksaminen on taattu, näkyy tämä kauppiaalle uskollisuutena ja asiakastyytyväisyytenä. 

Se, että asiakas tallentaa korttitietonsa verkkokauppaan tai sovellukseen, on osoitus vahvasta sitoutumisesta ja luottamuksesta. Kauppiaana tunnet heidät nyt tästä näkökulmasta paremmin: voit perustellusti ja hyvillä mielin käyttää uskollisiin asiakkaisiisi rahaa ja kohdentaa heille hyödyllistä markkinointia.

➡️ Lue myös: 5 sovellusta, joiden maksukokemuksesta haluat ottaa oppia

 

3. Vähemmän hylättyjä ostoskoreja, tehokkaammat konversiot

Harkitseva ostaminen on hyvästä. Kukaan ei kuitenkaan halua, että asiakas jättää ostoksensa kesken vain siksi, että tuotteiden maksaminen on turhan mutkikasta. Monivaiheinen ja hankala maksuprosessi on konversioiden ykkösvihollinen.

Konversioiden parantamiseen on sen sijaan muutama tepsivä keino:

  1. Selvitä, mitä maksutapoja asiakkaasi mieluiten suosivat. 
  2. Varmista, että maksaminen on mahdollisimman yksinkertaista. Voitko tarjota tilaukseen perustuvaa toistuvaismaksua tai tallennettuja korttitietoja hyödyntävää one click -maksamista? Tai kenties käyttäjälle kokonaan näkymätöntä, tallennettuun korttiin kytkeytyvää maksua, kuten esimerkiksi sähköautojen lataamisessa?
  3. Lisää maksuvaihtoehtoihin hyvä valikoima mobiilimaksutapoja. Meiltä Paytraililta saat niitä muuten koko laajan kattauksen: Apple Payn, MobilePayn, Pivon ja Siirron.

 

4. Asiakkaat odottavat yksinkertaista maksamista

Ihmiset ovat alkaneet oppia, miten äärimmäisen vaivatonta, parhaimmillaan täysin taustalla tapahtuvaa maksaminen voi olla, ja sitä osataan jo verkkokaupoilta ja sovelluksilta odottaa. Tähän meitä ovat kouluttaneet mm. suoratoistopalvelut. 

Samaan aikaan luottamus verkkomaksamiseen on kasvanut. Yhä useampi tallentaa mielellään korttitietonsa, jotta voi minimoida työläyden seuraavalla asiointikerralla.

Tallennetuin tiedoin maksaminen on kuluttajalle yhtä turvallista kuin korttimaksaminen muutenkin. Se sopii monelle toimialalle ja on loistava tapa hoitaa varsinkin nopeat, pienehköt ostokset kuten taksimatkat tai ruokatilaukset. Toistuvaismaksut taas istuvat suoratoistopalveluiden lisäksi kaikkiin kuukausimaksuihin kuntosalijäsenyyksistä lehtitilauksiin.

 

+1 Toteutus ei ole rakettitiedettä

Kirsikkana kakun päälle: toisin kuin menneinä vuosina, kitkattoman maksamisen toteuttaminen ei ole tänä päivänä vaikeaa. Voit ensin suunnitella tarpeisiisi kustomoidun maksupolun ja sitten vain ryhtyä toimeen. 

Uuden Paytrailin rajapintakuvaus tarjoaa kaiken tekniseen toteutukseen tarvittavan tiedon.

Jos kiinnostuit kitkattomasta maksamisesta, kerromme mielellämme lisää. Ota yhteyttä asiantuntijoihimme, niin autamme sinut alkuun! 

paytrail-icon Verkkokaupan myynti ja markkinointi