Paytrail

Kolme Facebook-vinkkiä verkkokauppiaalle

Vierailija Kirjoittanut Vierailija - 30.3.2015

Erottuvalla markkinoinnilla voi tehokkaasti kasvattaa verkkokaupan kävijäliikennettä ja myyntiä. Facebook-sivu on verkkokauppiaalle tärkeimmillään silloin, kun lanseerataan uusia tuotteita, joihin asiakkaat pitäisi tutustuttaa. Lisäksi erityisesti kohdennetusta mainonnasta ja tulossa olevasta Messenger for Business –sovelluksesta on paljon hyötyä verkkokauppiaalle.

Uuden tuotteen lanseeraamisessa Facebook on oiva kanava – tuotteesta voidaan tuottaa fiilistelevää, informatiivista tai miksei jopa opettavaista sisältöä. Sisällöntuotannon tavoitteena tällöin on aina vaikuttaa potentiaaliseen asiakkaaseen ja luoda tälle tarve ostaa tuotetta. Tätä tarvetta ei saada luotua perinteisillä mainoksilla, vaan sisällön pitää olla uudenlaista ja asiakasta kiinnostavaa.

1. Mittaa Facebookista tuleva myynti konversiopikselillä

Kun sisällöntuotanto on kunnossa ja julkaisuja aletaan mainostaa, kannattaa verkkokauppiaan ehdottomasti ottaa käyttöön konversiopikselit. Facebookin mainosten kautta saatua verkkokaupan konversiota eli myynnin tai esimerkiksi rekisteröitymisten määriä voi kätevästi mitata konversiopikseleillä.

Kun tämän Facebookin tarjoaman pikselin sijoittaa mainosten lisäksi verkkokaupan toivotun tuloksen jälkeiselle sivulle, tietää tarkalleen, mikä mainos johti mihinkin konversioon. Näin mainostusta voidaan jatkuvasti kehittää oman asiakaskunnan mieltymysten mukaiseksi.

2. Käytä usean tuotteen mainoksia

Multi-product ads

Kun mainostat verkkokaupan tuoteryhmiä, kannattaa lähteä hyödyntämään Facebookin uusinta mainostyyppiä, usean tuotteen yhteismainoksia eli multi-product ads.

Näillä mainoksilla voit yksinkertaisesti nostaa yhden mainoksen yhteyteen mukaan esimerkiksi saman tuotteen eri värivaihtoehdot tai esitellä tuotteita kokonaisuuksina, jotta asiakas tarttuisikin kerralla useampaan tuotteeseen verkkokaupassasi.

3. Tulossa: Messenger for Business

Facebook lanseerasi F8-kehittäjäseminaarissa 25.3.2015 Messenger for Business –sovelluksen, jonka avulla verkkokauppias ja asiakas voivat näppärästi chatata verkkokaupankäyntiin liittyen. Asiakas voi siis jatkossa verkkokaupassa hyväksyä yhdistämisen Facebook-tiliin, jolloin Facebook yhdistää kyseisen käyttäjän tilaukseen. Viestittely Messengerillä on näppärää ja kaikki kommunikointi hoituu tällöin Messengerissä sähköpostin sijaan: kuitit, toimitus ja asiakaspalvelu.

Tällöin myös jälleenmarkkinoinnista verkkokaupan asiakkaille tulee entistäkin helpompaa, kun Facebook saa yhdistettyä käyttäjän ja hänen ostotottumuksensa tietokantaansa.

Minna Valtari SomecoMinna Valtari

Minna on Someco Oy:n toimitusjohtaja ja perustaja. Hän sparraa yrityksiä ja yhteisöjä käyttämään yhteisöpalveluja tehokkaasti ja strategisesti markkinointiviestinnässä.

Muuta luettavaa verkkokaupan markkinoinnista

Verkkokauppa, huomioi nämä 7 asiaa affiliate-verkkoa valitessasi

2 tarinaa tulevaisuuden asiakaskohtaamisista

Näin teet Pinterestistä Googlen veroisen kävijälähteen verkkokauppaasi

paytrail-icon Verkkokaupan myynti ja markkinointi