Paytrail

Korkeasaari myy 20% lipuista verkossa

Mari Oksanen Kirjoittanut Mari Oksanen - 8.5.2018

amurintiikeri-korkeasaari-paytrail

"Aloitimme lippujen myynnin verkossa vuonna 2014. Lähdettiin liikkeelle pienimuotoisesti, mutta nyt verkossa menee 20% lipunmyynnistämme." Susanna Silvonen, Korkeassaren markkinointijohtaja kertoo. Korkeasaaren eläinpuistossa käy vuositasolla noin puoli miljoonaa vierasta, jotka tulevat paitsi katsomaan eläimiä, myös retkeilemään ja viettämään aikaa perheen kanssa.

Lippujen verkkomyynnillä puretaan jonoja ja säästetään resursseja

Korkeasaari halusi siirtää lipunmyyntiä verkkoon kahdesta syystä: ensinnäkin kohdentaakseen olemassa olevia henkilöresursseja järkevämmin ja toiseksi jonojen pienentämiseksi. "Verkkomyynti on toiminut hyvin ja olemme saaneet purettua sumaa lippujonosta. Kesäkaudella ohjaamme kävijöitä ostamaan lippunsa verkosta tarjoamalla siellä edullisemman hinnan".

Verkosta lippuja ostavat Susannan mukaan eniten ne henkilöt, joille kohde on tutumpi ja jotka vierailevat Korkeasaaressa usein. Verkkomyynti kiihtyy erityisesti kesäkaudella ja tapahtumien yhteydessä, jolloin ihmiset haluavat varmistaa oman paikkansa. Esimerkiksi Kissojen yö -tapahtuma aktivoi lippujen verkkomyyntiä.

vikunjaväylä-korkeasaari-paytrail

Lippujen verkkomyynti mahdollistanut uusia viestintäkanavia

Verkon ajatellaan usein rajottavan asiakkaan ja yrityksen välistä viestintää, mutta Susanna näkee asian toisin päin: "Verkko mahdollistaa meille myyntikanavana eri tavalla viestinnän ja markkinoinnin, kuin lippukassa. Verkkokauppaan tuotteen yhteyteen ja asiakkaan lipulle voi helposti liittää informaatiota, josta ei tule juteltua asiakkaan kanssa kasvokkaisessa lipunmyyntitilanteessa."

Verkko mahdollistaa hinnoittelun kohdistamisen ja varainkeruun

Korkeasaari hyödyntää verkkoa myynnissään monipuolisesti. Esimerkiksi koululaissesongin ja kesäleirien yhteydessä ilmoittautuneille tarjotaan piilolinkin kautta maksulinkki. Näin verkkokaupan kautta pystytään tarjoamaan myös erilaista hinnoittelua.

Verkossa on pääsylippujen ja tapahtumalippujen lisäksi kokeiltu tuotemyyntiä. "Verkossa on voinut ostaa tuotteita, mutta lunastaminen on tapahtunut vierailun yhteydessä tai lipunmyynnistä. Selvitämme parhaillaan tilauskäsittelyn ja logistiikan ulkoistusmahdollisuuksia, sillä omat resurssimme eivät riitä näiden hoitamiseen."

Korkeasaari on säätiö ja varainkeruu on tärkeä osa eläintarhan tekemää suojelutyötä. Varainkeruuta on tehty ja tullaan myös jatkossa tekemään verkossa.

Muita kiinnostavia tarinoita verkon hyödyntämisestä liiketoiminnassa

107-vuotias keräys otti ja tuli verkkoon

The Ten Essentials - palvelevalla verkkokauppakonseptilla tuotetulvaa ja kertakäyttökulttuuria vastaan

Papu Designin kasvun salaisuus rohkeus ja ihmiset


 

paytrail-icon Verkkokaupan myynti ja markkinointi