Paytrail

Maksuprosessin optimointi säästää asiakkaan mielenterveyttä

Kai Korhonen Kirjoittanut Kai Korhonen - 25.2.2015

Maksamisen helppous on oleellinen osa verkkoshoppailun sujuvuutta. Liian monesti ostopäätöksestä kiitossivulle on turhan monta välivaihetta, joiden läpi kahlatessa pinttyneempikin nettivelho jättää leikin kesken.

Ostamisen esteet, kuten sopivan maksutavan puuttuminen, karsivat tilauksia kuin vanha metsuri. Maksuprosessin optimointiin löytyy kuitenkin useita keinoja, joilla annat asiakkaalle positiivisen vaikutelman maksamisen helppoudesta. Tässä niistä muutamia.

1. Poista maksamisesta turhat välivaiheet

Tilaajatiedot pitää pystyä syöttämään ostoskorista eteenpäin siirryttäessä yhdessä välivaiheessa, jonka jälkeen maksu tulisi päästä suorittamaan. Parhaassa tapauksessa samassa välivaiheessa voidaan valita myös maksutapa, jolloin ohjaus tapahtuu suoraan valittuun maksupalveluun.

Tähän Paytrail tarjoaa maksutavan valintasivun ohituksen. Ohitusta tukevat ainakin verkkokauppa-alustat Vilkas, Prospercart ja Nethit.

2. Mitkä maksunapit tarjolle verkkokauppaan? Kaikki mahdolliset!

Tuotteiden valikointi, tietojen syöttäminen ja maksupäätöksen kaatuminen pysähtyy liian usein sopivan maksutavan puuttumiseen.

Onhan sinulla ainakin kortti- ja pankkimaksut sekä lasku- & osamaksupalvelu verkkokaupassasi? Näiden lisäksi on hyvä olla jokin nopeamman maksamisen palvelu, joka tekee maksuprosessista hyvin suoraviivaisen – viime aikoina mobiilimaksamisen suosio on kasvanut valtavasti nuoremmissa ikäryhmissä.

3. Kerro kaikki olennaiset tiedot asiakkaalle ajoissa

Varmista, että lopullinen hinta, sisältäen mahdolliset toimitus- ja maksutapakulut, kerrotaan asiakkaalle tarpeeksi ajoissa


Kassalla näkyvät yllätykselliset hinnanlisäykset saavat asiakkaan kanalihalle ja tilaaminen tyssää siihen. Asiakas voi kokea, että kuluja on tarkoituksella jätetty kertomatta.

 

Lataa opas verkkokaupan kehittämisestäEbook3-kansi

Jos verkkokaupan kehitys kiinnostaa laajemmin, lataa ja lue ilmainen oppaamme Seuraa, analysoi, kehitä - menestyvän verkkokaupan kehitystyö.

Lataa nyt
paytrail-icon Verkkokaupan myynti ja markkinointi