Paytrail

Mihin taipuu verkkokauppa-alusta Shopify? – kauppiaiden kokemuksia

Johannes Kumpukoski Kirjoittanut Johannes Kumpukoski - 28.9.2018

Shopify-kauppiaiden-kokemuksia-verkkokauppa-alusta-paytrail

Shopify kasvattaa suosiotaan suomalaisten verkkokauppojen alustana. Made of Sundays ja Valopuoti -verkkokauppojen alustana Shopify on ollut käytössä jo jonkin aikaa, ja yrittäjät ovat tykästyneet erityisesti sen helppokäyttöisyyteen ja nopeaan kehitystahtiin.

Hyvä alusta pienille kaupoille

Made of Sundays on pieni suomalais-espanjalainen perheyritys, joka suunnittelee ja valmistaa kodin sisustukseen tarkoitettuja ympäristöystävällisiä seinätarroja paperista. Pari vuotta sitten yrityksessä otettiin käyttöön verkkokauppa-alusta Shopify.

”Päädyimme Shopifyhin, koska käyttöliittymään oli jo siinä vaiheessa panostettu kattavasti. Meille oli tärkeää myös toimiva admin-puoli ja integroitavuus maailmalle”, Made of Sundaysin perustaja Thomas Leppä valottaa.

”Mittavien resurssien ansiosta Shopifyn kehitystahti on ollut todella hyvä. Käyttöliittymä paranee jatkuvasti, ja Shopify on todellakin aallon harjalla. Vähintään kolmen kuukauden välein tulee ulos uusia ominaisuuksia ja itsellä on sellainen tunne, että koko ajan tapahtuu jotakin”, Thomas kiteyttää alustan hyviä puolia.

Kehityskohteeksi Thomas nostaa kielivarianttien puutoksen: ”Englannin pitää taittua jos haluaa käyttää Shopifyta. Alustassa on myös paljon maksullisia ominaisuuksia, joista kertyy helposti hintaa. Pienille kaupoille Shopify on silti lyömätön alusta. Helppokäyttöinen, toimintavarma ja selkeä. Natiivikielivariantit kun vielä saisi mukaan niin Shopify olisi meidän käyttöömme täydellinen”.

Joustava, vaivaton ja hyvin skaalautuva

Valopuoti on LED-valaisimiin erikoistunut yritys, jonka valikoimista löytyy niin sisä- kuin ulkovalaisimia kuluttajien ja yritysten tarpeisiin. Shopify on ollut käytössä Valopuodin verkkokauppa-alustana noin vuoden ajan.

Valopuodin toimitusjohtaja Janne Grönfors valitsi verkkokaupan alustaksi Shopifyn ammattilaisten suosituksesta. ”Shopifyta kehuttiin joustavaksi ja sitä se kyllä onkin. Verkkokauppa pyörii sujuvasti ja vastaa hyvin meidän tarpeisiimme. Lisämaksusta Shopifyhin saa monenlaisia ominaisuuksia, jos sellaisille on käyttöä”, Janne kertoo.

Valopuodilta Shopify saa plussaa helppokäyttöisyydestä. ”Pääsin nopeasti jyvälle siitä, miten Shopify toimii. Mobiiliversio on helposti skaalautuva ja näppärä ottaa käyttöön. Asiakkailta ei ole tullut verkkokaupasta palautetta eli ilmeisesti ostosten teko sujuu vaivattomasti. Käännösten tekeminen vie jonkin verran aikaa, sillä Shopify ei ole täysin suomenkielinen. Siihen olisi hyvä saada muutosta”, Janne summaa.

Suomen neljänneksi suosituin verkkokauppa-alusta

Toukokuussa julkaistun Suuren verkkokauppa-alustaraportin mukaan Shopify on kirinyt Suomen neljänneksi suosituimmaksi verkkokauppa-alustaksi. Vuonna 2018 suomalaisista verkkokaupoista 8 % on käytössään Shopify. Useimmiten Shopify valitaan helppouden, muokattavuuden tai suosittelun vuoksi. Alustan parhaiksi puoliksi koetaan ulkoasu, helppokäyttöisyys ja muokattavuus.

Muita verkkokauppa-alustoihin liittyviä artikkeleja

Verkkokauppa-alustat testissä: MyCashflow

Verkkokauppa-alustat testissä: WooCommerce

Verkkokauppa-alustat testissä: Shopify

Miksi valita Magento 2.1 verkkokauppa-alustaksi?

Ja lue Suuri verkkokauppa-alustaraportti 2018!

Raportti täynnä tilastoja ja kokemuksia eri verkkokauppa-alustoista. Erinomainen paketti jokaiselle, joka on valitsemassa uutta alustaa käyttöönsä.

Lataa nyt

 

paytrail-icon Kokemuksia verkkokauppa-alustoista