Paytrail

Miksi valita Magento 2.1 verkkokauppa-alustaksi?

Vierailija Kirjoittanut Vierailija - 9.3.2017

Lähes vuosi sitten kirjoitin Magento 2:sta ja silloin mielipide oli, ettei siihen ehkä vielä kannata siirtyä. Tuon jälkeen Magenton maturiteetti on kasvanut rutkasti ja nyt, version 2.1.x myötä sitä voi jo lämpimästi suositella.

Lue opas verkkokauppa-alustan valinnasta!

Mitä Magento 2.1. ominaisuuksia asiakkaat ovat arvostaneet?

Mutta miksi juuri Magento? Ominaisuuslista on niin pitkä, että tyhjentävään läpikäyntiin tätä blogia ei kannata uhrata. Seuraavassa on kuitenkin muutamia asioita, joita asiakkaat ovat yleisesti arvostaneet.

Mahdollisuus personoituun asiakaskokemukseen

Mahdollisuus huomioida asiakkaat erittäin hyvin, voit rakentaa personoidun asiakaskokemuksen esimerkiksi kanta-asiakkaille tai vaikka sellaisille jotka ovat tilanneet yli tai alle tietyllä summalla.

Magento 1:stä tuttujen asiakasryhmämääritysten lisäksi voit määritellä visuaalisella editorilla suoraan mitä tietyille vapaasti segmentoitaville asiakastyypeille missäkin näytetään.

"Private Sales" -tapahtumat

“Private Sales” -tapahtumilla saat luotua vaikka kutsuvierastilaisuuksia jossa tietylle arvostamallesi joukolle annat mahdollisuuden tietyn aikaa ostaa valitsemillasi perusteilla tuotteita haluamiesi ehtojen mukaisesti.

Lahjalistat

Lahjalistat, joita kuluttaja voi hyödyntää esimerkiksi häitä varten. Hän voi rakennella kaikessa rauhassa toivelistaa kauppasi tuotteista ja jakaa sen sitten sukulaisten sekä tuttavien toteutettavaksi.

Etupistejärjestelmät

Luonnollisesti näistä kaikista voit palkita asiakkaitasi pisteillä joiden hyödyntämistavat voit määritellä vaikka rahallisina alennuksina tai esimerkiksi lahjakorttitileinä.

Markkinointiautomatiikka

Markkinointiautomatiikkaa on kaikkinensa rakennettu melko kattavasti ja se sisältää kaikki yleisimmät menetelmät, kuten pudotettujen ostoskorien aktiviteetit ja erinäiset sähköpostikampanjat. Elleivät nämä riitä, niin alustasta löytyvät valmiit rajapintaliitokset lähes kaikkiin yleisimmin käytettyihin palveluihin.

Hakukoneoptimoinnin työkalut

Hakukoneoptimointi on viety uudelle tasolle sisältäen mm. Google Tag Manageria varten valmiiksi asetetut elementit. Uutena on myös tuki Google Analyticsin Content Experimentille joka mahdollistaa split-testauksen (a/b/c/e jne) kaikille sivuille, jotta voit analysoida millaisia sivurakenteita kannattaa käyttää.

Älykäs hakukone

2.1 Versiossa tuotiin Solr - haun rinnalle myös ElasticSearch joka mahdollistaa huomattavasti entistä älykkäämmän ennakoivan hakukoneen. 1.x versioissa lähes poikkeuksetta haku piti toteuttaa ulkopuolisilla lisäosilla mutta nyt oman hakukoneen luulisi täyttävän erikoisemmatkin tarpeet.

Ulkoasumuutosten ajastus

Kaiken kampanjoinnin tueksi voit ajastetusti tehdä haluamasi ulkoasumuutokset vaikkapa sensonkien mukaisesti joko koko kaupalle, jollekin tuoteryhmälle, tuotteelle tai vaikka yksittäiselle sivulle.

Monipuolinen rajapinta

Erittäin monipuolinen ja laajennettavissa oleva rajapinta tarjoaa mahdollisuuden esimerkiksi Magenton liittämisen osaksi omni-kanavaista asiakaskokemusta.

Vapaasti määriteltävät tuote- ja asiakasattribuutit ovat myös haettavissa rajapinnan kautta jolloin yhä yleistyvämpi sisällön konekielinen lukeminen onnistuu riittävässä laajuudessa, ja perinteinen ns. selainnäkymä voidaankin erottaa järjestelmästä tai ajaa jopa kokonaan irrallaan.

Magento on hyvin vahvasti varsinkin 2.1 version jälkeen lunastamassa paikkaansa maailman johtavana verkkokauppa-alustana.

Kirjoittaja:

johannes-harju-pardco.jpgJohannes Harju, Magento Solution Specialist, Solteq

Opas verkkokauppa-alustan valinnasta

Verkkokauppa-alusta valitaan usein kiireellä ja jopa vääristä lähtökohdista. Näin ei kuitenkaan tarvitse olla. Lue opas, jonka avulla teet alustavalinnan juuri sinun kannaltasi oikealta pohjalta!

Lataa nyt

Lue myös:

Verkkokauppa-alustat testissä: WooCommerce

Verkkokauppa-alustat testissä: Shopify

Verkkokauppa-alustat testissä: MyCashflow

Verkkokaupan perustaminen: 8 vinkkiä menestykseen

paytrail-icon Kokemuksia verkkokauppa-alustoista