Paytrail

Ensikokemuksia maailman suosituimman verkkokauppa-alustan uudesta versiosta

Vierailija Kirjoittanut Vierailija - 12.5.2016

magenton 2 version ensikokemuksia

Kun Magenton verkkokauppa-alustasta julkaistiin 2.05 -versio keväällä 2016, oli sen maturiteetti sen verran kehittynyt, että uskalsimme aloittaa ensimmäisten verkkokauppojen kehittämisen tuolle alustalle.

Tässä havaintojamme Magenton uusimmasta versiosta niin kehittäjien kuin kauppiaidenkin näkökulmasta. 

Lue suomalaisten verkkokauppiaiden kokemuksia Magentosta ja muista  verkkokauppa-alustoista!

 

Käyttäjäkokemus on viety uudelle tasolle

Kauppiaan silmissä muutos aiempaan on merkittävä, koska lähestulkoon koko Magento-verkkokaupan tekniikka on muuttunut erilaiseksi uuden version myötä.

Uudesta versiosta löytyy kyllä kaikki sama mitä vanhemmistakin 1.x-versioista, mutta sen toiminnallisuudet on ryhmitelty ja jäsennelty uusiksi. Esimerkiksi tuotteen lisääminen on nyt helpompaa yksinkertaistetun näkymän ansiosta.

Kun vanhemmissa kaupoissa näkymä oli todella laaja, on uudessa versiossa näkymään tuotu vain yleisimmin käytetyt ominaisuudet. Niin sanotut edistyneemmät toiminnot ovat erikseen avattavissa. Kaiken kaikkiaan uusi järjestelmä on siis helpompi ja mukavampi käyttää.

Lisäosat valmiiksi käytössä

Uudesta versiosta tekee paremman myös se, että se sisältää valmiiksi sellaisia lisäosia, joita ennen täytyi ostaa ulkopuolisina moduuleina. Näitä ovat mm. RMA-ominaisuudet, paremmat asiakastoiminnallisuudet sekä ylipäätään ne suosituimmat lisäosat, jotka Magento 1.x-versioihin pitää hankkia erikseen.

Verkkokauppa toimii aiempaa nopeammin

Magento 2:n myötä asiakkaat tulevat kokemaan entistä nopeampia verkkokauppoja. Version 2 verkkokaupat ovat huomattavasti 1-versioita nopeampia mm. uudelleenjäsennellyn rakenteen sekä välimuistin ansiosta.

Lisäksi verkkokaupat tulevat olemaan kaikin puolin toimivampia kuin ennen, koska verkkokauppa-alustan sisäisten toiminnallisuuksien ristiriitoja ei pääse tapahtumaan niin kuin Magento 1:ssä eri valmistajien tekemien lisäosien välillä. Magento 2:ssa ristiriitoja ei pääse tapahtumaan koska moduulien on oltava rakenteeltaan yhteensopivia.

Magentokauppa.png

Tiedonsiirto vanhasta versiosta on vielä hankalaa

Uudessa versiossa on kuitenkin yksi suuri miinus, joka liittyy tietojen siirtämiseen eri versioiden välillä. On hyvin todennäköistä, ettei uuteen verkkokauppaan saa siirrettyä vanhasta versiosta kuin tuotteet, asiakkaat ja ehkä tilaukset. Toisin sanoen; tiedonsiirto-työkalut ovat vielä toistaiseksi vasta sillä asteella, että suurin osa, mitä on tehty versioon 1, pitää tehdä uudestaan. 

Magento 2 kehityksen ottaessa vasta ensimmäisiä askeleita voikin vielä toistaiseksi olla kannattavampaa pysytellä 1-versiossa. Versio 2 sisältää kyllä upeita uusia ominaisuuksia, mutta kauppias varmasti pääsee haluamaansa lopputulokseen versiolla 1 ja vieläpä versiota 2 edullisemmin. 

Tässä on kuitenkin muistettava se tosiasia, että verkkokauppaa on joka tapauksessa hyvä päivittää säännöllisesti. Mikäli koko verkkokaupan päivitystä ei tehdä kerralla, niin ainakin ulkoasua tulisi päivittää vähintään joka kolmas vuosi. Näin pidetään huoli siitä, että verkkokauppa vastaa toiminnallisuuksiltaan juuri sen hetkisiä vaatimuksia.

7 syytä Magento 2 -version valintaan

Jos mietit, kannattaako verkkokauppa päivittää Magento 2-versioon, listasin sinulle muutamia kohtia päätöksenteon tueksi:

  • Säästöt palvelinkustannuksissa: Magento 2 ei tuota läheskään niin suurta kuormaa palvelimelle kuin Magento 1.
  • Asiakkaille parempi ostokokemus: Uusi arkkitehtuuri näkyy asiakkaalle huomattavasti miellyttävämpänä ostokokemuksena mm. vähentyneiden sivulatausten ansiosta.
  • Responsiivisuus: Verkkokaupasta ostaminen - ja nykyään myös sen hallinta - on mahdollista tehdä kaikilla laitteilla sisäänrakennetun responsiivisuuden ansiosta. Verkkokaupan miellyttävä käyttö on täten mahdollista siellä, missä nettiyhteyskin on saatavilla.
  • Tuotetietojen tehokkaampi käsittely: Uudessa versiossa on nyt entistä parempi hakukone- ja videotuki esimerkiksi tuote-esittelyille.
  • Tehokkaampi viestintä: Kauppiaille ja heidän tuotekehittäjilleen merkittävä parannus on uusi viestinvälityskanava, joka mahdollistaa uudenlaisen tavan integroida eri taustajärjestelmiä (mm. varastonhallinta) suoraan osaksi prosesseja.
  • Parempi tietoturva: Magento 1:sta alkoi toistuvasti löytymään uusia kriittisiä tietoturvauhkia varsinkin vuoden 2015 aikana. Magento 2:n uuden arkkitehtuurin ja kehitykselle asetettujen vaatimusten myötä tietoturvan pitäisi asettua aivan uudelle tasolle.
  • Helpompi kehittää: Magento 1:n kehitysopeista on hyötyä, mutta paljon tehdään myös aivan uudella tavalla. Kaiken kaikkiaan Magento 2:n kehityksen pitäisi olla helpompaa ja osaajia sen tekemiseen löytyä paremmin, koska käyttöön on otettu yleisesti käytettyjä kirjastoja ja ympäristöjä. Lisäksi Magento 2:ta varten on luotu paljon työkaluja kehittäjien tueksi, kuten esimerkiksi oma testaus-ympäristö.

Haluaisitko tutkia tarkemmin Magento 2 -verkkokauppaa?

Magento 2:ta voi käydä kokeilemassa osoitteessa magento2.magentokauppa.fi ja hallintaa osoitteessa magento2.magentokauppa.fi/admin (tunnukset: demo / admin2016)

Paytrailin maksupalveluun tarvittavan Magento 2 - Paytrail -moduulin puolestaan löydät osoitteesta: http://magentokauppa.fi/magento-2-paytrail-maksumoduuli

Kirjoittaja

johannes_harju.jpgJohannes Harju
CTO
Pardco Group Oy

Kirjoittaja on yrittäjä, jolla on pitkä kokemusta Magento - alustasta sen ensimmäisistä versioista saakka.

 

Lue opas verkkokauppa-alustan valinnasta

Verkkokauppa-alustan valinta on haastavaa, olitpa sitten perustamassa aivan uutta verkkokauppaa tai vaihtamassa kauppaasi alustalta toiselle.Lue opas, jonka avulla teet alustavalinnan juuri sinun kannaltasi oikealta  pohjalta!

New Call-to-action

 

Lisää artikkeleita verkkokauppa-alustan valinnasta:

Pauligin Ulrika Kotimäki: tiedä mitä tarvitset verkkokauppa-alustalta

Kuinka perustaa verkkokauppa edullisesti?

Kuinka käynnistää verkkokauppa kannattavasti?

paytrail-icon Verkkokaupan hallinta