Paytrail

Mitä kaikkea Paytrail on?

Saila Marttila Kirjoittanut Saila Marttila - 2.4.2024

Moni tuntee Paytrailin verkkokaupan maksutapoja tarjoavana palveluna. Maksutapojen lisäksi se tarjoaa paljon muitakin ratkaisuja digitaaliseen kaupankäyntiin – tästä löydät kiteytyksen Paytrailin monipuolisista ominaisuuksista.

 

Maksutavat sekä kuluttajille että yrityksille 

Paytraililta löytyy kattava maksutapavalikoima verkkokauppoihin ja -palveluihin sekä sovelluksiin. Palvelun kautta saat käyttöösi suomalaisten pankkien pankkipainikkeet, yleisimmät luottokortit ja mobiilimaksutavat sekä kattavan valikoiman lasku- ja osamaksupalveluita kuluttaja- ja yritysasiakkaille. 

➡️ Lue lisää maksutavoista »

Maksutapavalikoiman lisäksi olemme panostaneet toimintavarmuuteen. Palvelu on saatavilla 99,9 % ajasta, ja esimerkiksi pankkimaksujen toimivuus on varmistettu kahdennetuilla rajapinnoilla – tämä tarkoittaa sitä, että jos pankin rajapinnassa on katkos, voidaan maksuliikenne siirtää pankin vaihtoehtoiselle yhteydelle. 

applepay-blogi

Kansainvälisiä asiakkaita palvelevat erityisesti huimasti suosiotaan kasvattanut Apple Pay sekä PayPal, joka on mahdollista integroida osaksi Paytrailin maksupalvelua.

➡️ Lue lisää PayPalin käyttöönotosta » 

”Yritysten väliseen kaupankäyntiin meiltä löytyy B2B-pankkipainikkeita, mahdollisuus maksaa yrityksen luottokortilta sekä yrityksille suunnattu Alisa Yrityslasku.” – Matti Mäkelä 

 

Ratkaisuja konversion parantamiseen 

Digimaailmassa on yleisesti tunnettu totuus, että mitä useampia klikkejä ja välivaiheita asiointipolun varrella on, sitä useampi potentiaalinen asiakas putoaa pois kesken kaiken. 

Maksupalvelumme mahdollistaa monia tapoja kassasivun yksinkertaistamiseen ja siten konversion parantamiseen. Maksutavat voi jopa upottaa suoraan kassasivulle, jolloin asiakkaan ei tarvitse siirtyä erikseen toiselle sivulle suorittamaan maksutapahtumaa. 

Reaaliaikaiset maksukuittaukset puolestaan varmistavat, että tieto onnistuneesta pankkimaksusta välittyy kuluttajalle ja verkkokauppaan välittömästi. Ominaisuudesta on apua esimerkiksi tilanteissa, joissa kuluttaja ei palaa verkkokauppaan maksamisen jälkeen. Perinteisesti näissä tapauksissa maksun vahvistuminen on voinut kestää joitakin pankkipäiviä, mutta maksukuittausten ansiosta tällaisissakin tilanteissa tieto maksun onnistumisesta välittyy nopeasti kauppiaalle.

 

Arjen hallinta, tilitykset ja palautukset 

Kauppiaan arkeen sisältyy paljon työtä, ja meidän tehtävämme on tehdä siitä helpompaa. Kauppiaspaneelimme onkin kauppiaan päivittäinen työkaveri. Siellä voi ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä maksutapoja, hakea tilitys- ja maksutapahtumaraportteja sekä etsiä yksittäisiä maksutapahtumia. Siellä voi myös tarkastella yksittäisiä maksutapahtumia ja tehdä helposti palautuksia. 

Kauppiaspaneelista näet myös palveluamme koskevat ajankohtaiset uutiset ja tiedotteet esimerkiksi tulevista huoltokatkoista.

Kauppiaan tai Paytraililla maksavan kuluttajan ei koskaan tarvitse jäädä yksin. Tukena on laajan tukisivuston lisäksi kotimainen asiakaspalvelu, joka palvelee monikanavaisesti ja kattavin aukioloajoin. Asiakaspalvelullamme on paitsi nopeat vastausajat, myös poikkeuksellisen korkea nps: viime kysymällä jopa 65! 

Maksupalvelu mahdollistaa myös erilaiset tilityssyklit, jopa päivittäisistä tilityksistä viikottaisiin tai kuukausittaisiin. Näin palvelu skaalautuu mahdollisimman moniin erilaisiin tarpeisiin ja liiketoimintamalleihin. 

 

Lisäominaisuuksia maksujen vastaanottamiseen erilaisilla alustoilla 

Paytrail ei ole pelkästään verkkokauppoihin, vaan sen avulla voi vastaanottaa maksuja verkkopalveluissa ja sovelluksissa, tai vaikka ilman verkkokauppaa! 

Maksulinkin avulla maksuja voi kerätä ilman varsinaista verkkokauppaa. Maksun voi luoda Kauppiaspaneelissa, ja linkin maksuun voi lähettää asiakkaalle suoraan Kauppiaspaneelista tai vaikka sähköpostitse. Asiakas voi suorittaa maksun helposti linkin kautta, haluamallaan maksutavalla. 

Tallennetulla kortilla maksaminen ja toistuvat korttimaksut puolestaan ovat hyviä vaihtoehtoja esimerkiksi kanta-asiakkaiden maksutavaksi, säännöllisiin maksuihin tai kuukausiveloituksiin. Korttitietojen tallentaminen nopeuttaa maksun suorittamista ja parantaa siten ostokokemusta – turvallisuutta unohtamatta. 

Shop-in-shop -palvelumme on maksu- ja tilitysratkaisu paitsi markkinapaikoille, myös esimerkiksi konsernin sisäiseen rahanjakoon. Palvelun avulla usean osapuolen maksut on helppo tilittää oikeille saajille, eikä markkinapaikan ylläpitäjän tai konsernin emoyrityksen tarvitse itse huolehtia maksujen välittämisestä.  

Mobile SDK:mme on ratkaisu natiivin maksutoteutuksen rakentamiseen – jos siis olet kehittämässä sovellusta, jonka sisään haluat toteuttaa maksuratkaisun, Mobile SDK on juuri sinua varten. Natiivi maksutoteutus mahdollistaa maksamisen suoraan sovelluksessa, eikä maksamista varten tarvitse siirtyä erikseen esimerkiksi selaimeen maksusivulle.

 

Kehitämme jatkuvasti uusia palveluita – pysy kuulolla!

”Paytrail on aina ollut todella kauppiaslähtöinen toimija, ja olemme halunneet auttaa kauppiaita kasvamaan” – Joni Rautanen 

Paytrailin tavoitteena on auttaa verkkokauppiaita ja kotimaista verkkokauppaa kukoistamaan. Siksi olemme sitoutuneet kehittämään jatkuvasti uusia ominaisuuksia – olivat ne sitten uusia maksutapoja, uudenlaisia teknisiä ratkaisuja tai muita keinoja, jotka edistävät ja tukevat kauppiaidemme liiketoimintaa.

Siksi olemme julkaisemassa uudenlaisen, kauppiaille tarkoitetun rahoitustuotteen, Paytrail Kauppiasrahoituksen. Se on helppo tapa hakea rahoitusta, jota voi hyödyntää esimerkiksi varaston kasvattamiseen tai markkinointiin panostamiseen. Takaisinmaksu on helppoa, sillä se vähennetään sovitusti tilityksistä. 

Haluatko tietää lisää Kauppiasrahoituksesta tai muista Paytrailin ominaisuuksista? Lataa maksuton webinaaritallenne, jossa kerromme lisää palvelumme kattavista ominaisuuksista sekä esittelemme uutta Kauppiasrahoitus-tuotetta tarkemmin.  

Lataa tallenne

paytrail-icon Verkkokaupan maksuliikenne