Paytrail

Muistilista verkkokaupan hakukoneoptimointiin

Mari Oksanen Kirjoittanut Mari Oksanen - 1.12.2015

Google Analyticsin tai muun vastaavan työkalun avulla on helppo tarkastaa, mistä liikenne omaan verkkokauppaan tai -palveluun ohjautuu. Mikäli hakukoneiden kautta tulevan kävijävirran määrä on pieni, hakukoneoptimointiin kannattaa kiinnittää välittömästi huomiota.

Oikein tehdyllä hakukoneoptimoinnilla saat johdettua verkkokauppaasi nimenomaan kävijöitä, joilla on jo ostohousut valmiiksi jalassa.

He ovat niitä matalalla roikkuvia omenoita. Heidän kohdallaan syklinen ja pitkä ostoprosessi on jo edennyt pitkälle. On tärkeää, että poimit heidät kauppaasi.

 

Hakutuloksissa sijoittuminen ratkaisee

Tein testihaun Hurtta-merkkisistä koiran heijastinliiveistä ja tulokset näet alla olevasta kuvasta. Johtavat lemmikkitarvikemyymälät olivat hoitaneet optimointinsa hyvin, sillä he nousivat hakutuloksissa esiin jopa ennen tuotteen valmistajaa.

Hakutulos oli hiukan erilainen, kun etsin sanoilla "pehmeä heijastiliivi koiralle" tai "joustava heijastinliivi koiralle", mutta samat kaupat komeilivat hakutulosten kärkisijoilla kaikissa hauissa.

Jos nyt olisin oikeasti ostamassa tuotetta, en katselisi läpi, kuin muutaman ensimmäisen listatuista kaupoista. Toiselle sivulle en edes vilkaisisi, sillä ensimmäisellä sivulla on riittävästi relevantteja osumia.

Mikäli oma kauppasi ei näy hakutuloksissa hyvissä asemissa, se on melkein sama, kuin olisit pystyttänyt kivijalkamyymälän Saharaan, tai ainakin melko syrjäisen sivukadun kellarihuoneistoon. Hyvät tuotteet, kilpailukykyiset hinnat tai kiva kauppa eivät silloin pelasta. Hakukonenäkyvyyden eteen onkin tärkeä tehdä jatkuvaa työtä.

Pieni muistilista verkkokaupan hakukoneoptimointiin

Hakukoneoptimointi ei ole rakettitiedettä. Optimointia voi tehdä tarjoamalla sivustolla juuri ostoaikeissa olevan ihmisen etsimää tietoa. Mieti kuka hän on ja mitä hän pohtii etsiessään juuri sitä oikeaa tuotetta? Tässä pieni lista siitä, mitä voit tehdä parantaaksesi verkkokauppasi näkyvyyttä hakukoneissa.

Hakukonoptimointia_verkkokaupalle-2.png

 

Lisää aiheesta:

Lista on osa Konversio-optimointi verkkokaupassa -opasta, jonka voit ladata maksutta käyttöösi.

Lataa nyt

Lue myös:

Oivaltava sisältömarkkinointi kasvattaa verkkokaupan kassavirtaa

Kuluttaja 3.0 on täällä - miten verkkokauppiaan tulee reagoida?

Verkkokaupan hakukonäkyvyyden puute - hidas kuolema? (12kk verkkokauppaan, osa 6)

 

 

paytrail-icon Verkkokaupan myynti ja markkinointi