Paytrail

Preecon Henrik - Näin valmistaudumme Black Fridayn myyntiin

Mari Oksanen Kirjoittanut Mari Oksanen - 29.10.2020

"Supermyyntipäivillä, Black Friday:lla ja Cyber Mondaylla on Preecon myyntiin todella iso merkitys. Kysyntä kasvaa tuolloin räjähdysmäisesti." Haastattelimme Preecon yrittäjää ja markkinointijohtajaa Henrik Viitalaa siitä, kuinka he valmistautuvat syksyn supermyyntipäiviin.

Miten Preeco valmistautuu Black Fridayhin ja Cyber Mondayhin?

Preecon-yrittäjät-black-friday-paytrail-2

"2014, silloin, kun ensimmäisen kerran tehtiin Black Friday -kampanja, valmistautuminen oli hyvin kevyttä. Silloin kävi niin, että samana päivänä keksittiin että nyt on Black Friday, laitetaanpa kampanja käyntiin. Silloinkin myynti oli yllättävän kova. Nykyisin valmistautuminen on paljon järjestelmällisempää. Kilpailu on kasvanut, joten itsekin pitää nostaa tasoa. Ei voi vaan laittaa kaikkia tuotteita 10% alennukseen ja odotella."

Ihmiset osaavat jo odottaa superpäivien tarjouksia. Henrikin mukaan verkkokaupan myynti onki Black Fridayna kymmenkertainen normaaliin päivään verrattuna. Eipä siis ihme, että superpäiviin aletaan valmistautua ajoissa, jo lokakuun alussa.

"Pari kuukautta ennen H-hetkeä valitsemme alennustuotteet, varmistamme, että sivut ovat riittävän nopeat ja pysyvät pystyssä. Samalla palataan edellisen vuoden tekemisiin: katsotaan mitkä asiat menivät hyvin ja missä olisi voinut petrata. Black Fridayn aikana surffaillaan muiden kaupoissa ja benchmarkataan etenkin suoria kilpailijoita. Sieltä saadaan hyvät käytännön vinkit jotka voisi meillekin toimia."

Millä perusteella Preeco valitsee alennustuotteet?

Preecon-yrittäjät-black-friday-paytrail

Superpäivien alennuksiin valitaan Preecossa laajasti eri tuotteita: "Katsotaan missä on katetta ja mikä on edellisenä vuonna myynyt hyvin. Lisäksi tutkitaan onko joitain ajankohtaisia ongelmatuotteita, joista pitää päästä eroon. Tärkeää on, että niillekin pitää olla kysyntää juuri sinä ajankohtana. Esimerkiksi kasvihuoneita ei kannata tarjota Black Fridayna. Näiden lisäksi voi olla jotain jäännöseriä edelliseltä kaudelta. Meillä on alennuksessa aika leveä tuotejoukko. Kuitenkin asiakas harvemmin haluaa tehdä kompromissin sen suhteen mitä ostaa."

Kuinka kuluttajien ostokäyttäytyminen Black Fridayna on muuttunut

Supermyyntipäivien merkitys on Henrikin mukaan kasvanut merkittävästi suomalaisten verkko-ostajien keskuudessa. "Verkkokauppa ylipäätään kasvaa, etenkin nyt koronan aikaan, koko ajan. Tämä johtuu mm. siitä, että kuluttajat ovat yhä hintatietoisempia."

"Meillä ollaan tehty Black Friday kampanjointia alusta pitäen ja aluksi se oli vain jenkkijuttu, jota ihmiset Suomessa eivät tietäneet, mutta kun kaupat lähtivät tähän, niin ilmiö levisi nopeasti kuluttajien keskuuteen. Vaikka Black Fridayta vastustavia, hintoja korottavia yrityksiä on myös noussut muutamia, niin se on hyvin pieni joukko."

"Ihmiset päättävät useita päiviä ennen Black Fridaytä, että minkä tuotteen tai jopa minkä brändin tuotteista he ovat kiinnostuneita. Tämän ansioista odotamme uusimman verkkokauppamme sauso.com:n tuovan jopa kuukauden myynnin yhden päivän aikana. Päivät ennen superpäiviä voivat olla myynnillisesti heikompia, mutta tästä ei kannata huolestua tai tehdä hätiköityjä liikkeitä, vaan pysyä suunnitelmassa."

Henrikin terveiset muille verkkokauppiaille

Henrik lähettää muille verkkokauppiaille tsemppejä ja terveisiä Black Fridayn alla: "Myyntipiikkiin kannattaa valmistautua huolella. Ainakin meillä palkataan paljon varastomiehiä sisään, sillä asiakkaat haluavat tuotteet nopeasti. Markkinointiin menee yllättävän paljon rahaa, joten kannattaa katsoa, ettei kortissa tule mikään raja vastaan. Kannattaa muutenkin laittaa kaikki keinot käyttöön ja koittaa saada paljon porukkaa sivuille, koska konversioprosentti on Black Fridayn aikana todella hyvä."

Lue myös:

Miten Digitarvike valmistautuu Black Fridayn myyntiin?

Opas verkkokaupan sesonkimyyntiin

 

paytrail-icon Verkkokaupan myynti ja markkinointi