Paytrail

6 tehokasta vinkkiä, joilla parannat verkkokauppasi toimintaa

Saila Marttila Kirjoittanut Saila Marttila - 24.3.2022

Verkkokaupan pyörittäminen tavoitteellisesti vaatii yrittäjältä paljon. Säännöllinen ja aktiivinen markkinointi, jatkuva sisällöntuotanto, tuotetilausten toimitus ja asiakaskokemuksen kehittäminen vievät helposti suuren osan kauppiaan kalenterista.

Joskus verkkokaupan myyntitavoitteet jäävät kuukausi- tai vuositasolla täyttymättä aktiivisesta työskentelystä huolimatta. Tällöin on hyvä hetkeksi seisahtua ja pohtia, mistä tilanne johtuu.

Kokosimme yhteen kuusi vinkkiä, joiden avulla verkkokaupan toimintaa voi kehittää. Nappaa tästä täsmävinkit, joilla on taatusti positiivinen vaikutus verkkokauppasi menestykseen.

 

1. Mobiilioptimoi verkkokauppasi

Mobiilissa tehdään ostoja vuosi vuodelta enemmän. Business Insiderin mukaan jopa 44 % yhdysvaltalaisten verkkokauppaostoksista tehdään mobiililaitteilla. Kehityssuunta on Suomessakin ollut nousujohteinen, ja siksi jokaisen kauppiaan tulisi viimeistään nyt hypätä tämän trendin kelkkaan. 

Moni asiakas hyödyntää mobiiliversiota verkkokauppaan ja tuotevalikoimaan tutustuessaan, onhan kännykällä selaaminen helppoa esimerkiksi työmatkoilla. Vaikka he eivät veisi kauppaa loppuun mobiilissa, on kynnys ostoksen tekoon myöhemmin pienempi valikoiman ollessa jo tuttu.

Olitpa siis tekemässä mitä tahansa päätöstä koskien verkkokauppaasi, varmista että tämä päätös toimii mobiilissa. Tutustu myös Paytrailin maksutapoihin, joiden joukosta löydät kattavan valikoiman mobiilimaksutapoja kauppaasi.

 

2. Analysoi dataa ja toimi tietojen pohjalta

Tietoon pohjaavat päätökset kehittävät verkkokauppaa haluamaasi suuntaan. Verkossa toimiessasi kerrytät aivan uudella tavalla dataa asiakkaiden käyttäytymisestä kivijalkaliikkeeseen verrattuna. Hyödynnä tätä tietoa kaikin mahdollisin tavoin, esimerkiksi näin:

  • Miten asiakkaat liikkuvat verkkokaupassa?
  • Mitä tuotteita he katsovat?
  • Mitä maksutapoja he suosivat? 
  • Mikä on ostoskorisi hylkäysprosentti?

Yleiset käyttäytymistrendit auttavat hahmottamaan, mitä pitää kehittää ja mitkä menetelmät toimivat.

Konversioprosentti on yksi monista mittareista, jotka avaavat verkkokauppasi menestystä. Konversio kertoo, kuinka moni sivuston vierailu johtaa ostotapahtumaan. Kansainvälisesti tarkasteltuna konversion keskiarvo liikkuu 3 prosentin tasolla.

Jos verkkokauppasi konversioprosentti vaatii työstämistä, ovat dataan perustuvat toimenpiteet paras ratkaisu. Esimerkiksi Google Analytics auttaa keräämään kallisarvoista tietoa kuluttajakäyttäytymisestä, jota voit hyödyntää laatiessasi toimenpidesuunnitelmia.

 

3. Ilahduta ja aktivoi promootioilla

Alennusmyynnit, kampanjat, arvonnat ja spesiaalierät houkuttavat asiakkaita. Promootiot aktivoivat asiakkaat toimimaan nopeasti ja tekemään lyhyemmän harkinta-ajan ostoksia. Alennusmyyntien ja muiden kampanjoiden hyödyntäminen ei halvenna brändiä, vaan erilaiset promootiot ovat osa tehokasta verkkokaupankäyntiä. 

Promootiot ovat myös mainio keino erottua sosiaalisessa mediassa. Houkuttelevaksi koettu tarjous saa helposti jakoja ja näkyvyyttä eri sosiaalisen median kanavilla. Ota siis kaikki hyöty irti tarjouskampanjoistasi myös markkinoinnin näkökulmasta.

➡️ Lue myös: Mistä löytyvät ainekset menestyvään kampanjaan?

 

4. Panosta tuotteiden kuviin ja kuvauksiin

Verkkokauppa perustuu pitkälti visuaaliseen informaatioon. Koska asiakas ei pääse fyysisesti koskettamaan tuotetta, korostuu laadukkaan kuvamateriaalin merkitys ostopäätöksessä. Tuotteen yksityiskohtien tulee olla selkeästi esitetty sekä kuvallisesti että tekstimuodossa. Näin paitsi parannetaan ostokokemusta, myös lisätään asiakastyytyväisyyttä asiakkaan kokiessa tuotteen vastaavan siitä luotua mielikuvaa.

Laadukkaan tason ylläpitäminen tuotekuvien ja tekstin osalta vaatii jatkuvaa työtä ja vaivannäköä. Uusien tuotteiden kuva- ja tekstimateriaalin tulee noudattaa samaa linjaa muun valikoiman kanssa. Tietoja pitää myös päivittää verkkokauppaan nopeasti ja säännöllisesti.

➡️ Lue, miten Saaren Taika panostaa tuotekuvauksiin

Tuotetiedot vaikuttavat myös hakukonelöydettävyyteen, joten vaivannäkö tuotteiden yksityiskohtaisessa kuvailussa voi näkyä suoraan kävijäliikenteessä.

 

5. Varmista tuotepalautusten toimivuus

Aina asiakas ei ole tyytyväinen tilaamaansa tuotteeseen. Invespin mukaan jopa 30 % verkosta ostetuista tuotteista palautetaan kauppiaalle. Jotta virheostos ei jätä negatiivista ostokokemusta, pitää palautusprosessin olla sujuva. Asiakkaalle tulee ilmaista selkeästi, kuinka tuotteen ja rahojen palauttaminen käytännössä tapahtuu.

Palautusprosessille tulee myös varata resursseja, jotta asiakasta voidaan palvella kuten hänelle luvataan. Paytrail tarjoaa helpon ja vaivattoman tavan rahojen palauttamiselle kaikilla maksutavoilla. Lue lisää palvelustamme täältä.

 

6. Toimita tilitysraportit säännöllisesti kirjanpitäjälle

Kirjanpito- ja verolait edellyttävät kauppiasta toimittamaan myynneistä ja muista liiketapahtumista tarvittavat tositteet. Avainlukujen jatkuva seuraaminen auttaa kauppiasta hahmottamaan verkkokaupan kannattavuutta. Lukujen perusteella voidaan myös optimoida ja kehittää yrityksen toimintaa.

Selkeä suunnitelma kirjanpidon hoitamiselle auttaa verkkokauppiaan arkea. Automaattinen tilitysraportointi suoraan kirjanpitoon helpottaa ajan tasalla pysymistä ja poistaa vaivaa sinulta ja kirjanpitäjältäsi.

 

+1: Digitaalinen markkinointi tuo vauhtia verkkokauppaan

Markkinoinnin merkitystä ei tule unohtaa liiketoiminnan kasvattamisessa. Oikein suunnitellulla markkinoinnilla tavoitetaan potentiaaliset asiakkaat, joiden saaminen verkkokauppaasi näkyy suoraan kohonneina myyntilukuina.

Maksuttomasta tietopankistamme löydät kattavat vinkit myös markkinointiin. Käy tutustumassa!

paytrail-icon Verkkokaupan myynti ja markkinointi