Paytrail

Taviksesta verkkokauppiaaksi - näin vältät sudenkuopat (infograafi)

Mari Oksanen Kirjoittanut Mari Oksanen - 22.5.2015

Verkkokauppoja nousee kuin sieniä sateella, eikä ihme. Kaupan tekninen pystyttäminen on tehty helpoksi, mikä on sinänsä hienoa. Kuka vain voi ryhtyä verkkokauppiaaksi ja verkko tarjoaa monelle houkuttelevan väylän kokeilla yrittäjyyttä.

Se, mikä verkkokaupan perustamisprosessissa jää liian usein jalkoihin, on suunnitelmallisuus. Verkkokaupan suunnittelu on työlästä, se vaatii perehtymistä ja pitkiä päiviä. Ehkä siksi on mukavampaa latoa kauppa kiireesti pystyyn ja odottaa agressiivisesti asiakkaita. Valitettavasti mukavuus loppuu siihen. Olemme nähneet lukuisia kertoja, ettei tämä metodi kerta kaikkiaan toimi.

Verkkokauppa on liiketoimintaa eikä siinä menestyminen vaadi verta, hikeä tai kyyneliä, mutta työtä ja suunnittelua kylläkin. Kokonaisuus tuotevalikoiman suunnittelusta kannattavuuslaskelmiin, kumppanivalinnoista asiakaskokemuksen suunnitteluun ja markkinointiin pitää olla hallussa. Koska yrittäjä ei voi olla kaikkien alojen asiantuntija, hän tarvitsee apua päihittääkseen kilpailijansa. Mutta vaikka osa tehtävistä ulkoistettaisiin, kauppiaalla on oltava iso kuva koko ajan mielessä, myös verkkokaupan perustamisen jälkeen. Ilman ison kuvan hahmottamista toiminta saattaa jäädä irrallisten tempoilujen kannattamattomaksi puuhasteluksi.

Mikäli verkkokaupan perustaminen on sinulle ajankohtaista, alla olevasta muistilistasta on hyötyä tavallisimpien sudenkuoppien kiertämisessä. Kun käyt nämä stepit huolella läpi, olet jo valovuosia edellä suurta osaa muita aloittelevia verkkokauppoja. Oikein toimiessaan pienikin voi menestyä verkossa!

Taviksesta-verkkokauppiaaksi-paytrail

  1. Valitse tuotteet ja kohderyhmä huolella
  2. Tee liiketoimintasuunnitelma ja kassavirtalaskelmat
  3. Valitse sopiva verkkokauppaohjelma sekä sen toimittaja
  4. Ota luotettavat kumppanit makspalveluun ja logistiikkaan
  5. Hanki toimiva varastonhallinta
  6. Panosta verkkokaupan asiakaskokemukseen
  7. Älä unohda markkinointia
  8. Seuraa ja analysoi
  9. Kehitä

Lue opas aiheesta "verkkokaupan perustaminen"

ebook-osa1-cover

Lataa ilmainen oppaamme ja perehdy verkkokaupan perustamisen saloihin!

Lataa nyt

Tärkeitä artikkeleita verkkokaupan perustajalle

Maksujen vastaanottaminen verkossa - perusasiaa verkkokauppiaaksi aikovalle

Benchmarking verkkokauppaa perustettaessa - mihin kiinnittää huomiota?

Viisi vaihetta verkkokaupan julkaisuun

paytrail-icon Verkkokaupan perustaminen