Paytrail

The Finland Shopin luottoalusta on Shopify

Saila Marttila Kirjoittanut Saila Marttila - 7.6.2023

The Finland Shop tarjoaa ainutlaatuisen valikoiman kotimaassa valmistettuja sisustustuotteita, käyttöesineitä ja asusteita. Yritys on alusta asti luottanut Shopify-verkkokauppa-alustaan. Pauliina Pölönen kertoi kokemuksia Shopifystä.

 

Kotimaiset tuotteet kiinnostavat ulkomaita myöten

The Finland Shopissa on myynnissä noin kolmesataa Suomessa valmistettua tuotetta. Valikoimaan on nostettu mukaan pienempienkin valmistajien tuotteita, jotka eivät muuten saisi paljon näkyvyyttä verkossa. Kauppa on kiinnostanut paitsi kotimaassa, myös ulkomailla. alustaraportti-kauppias-shopify-pauliina

”Ostoksia tehdään USA:sta, Australiasta ja Aasiasta, Euroopassa erityisesti saksankielisistä maista”, kuvailee Pölönen asiakaskuntaa.

The Finland Shopin pääkohderyhmä ovat kuluttajat, mutta myös yritysasiakkaat ovat löytäneet kaupan, erityisesti joulusesonkina.

”Yritysasiakkaat ovat kasvava segmentti, ja haluamme palvella heitä mahdollisimman hyvin.”

Monipuolinen, sekä kotimaisia että ulkomaisia asiakkaita palveleva kauppa on rakennettu Shopify-alustalle – mutta miten alustaan päädyttiin?

 

Helppokäyttöisyys ratkaisi verkkokauppa-alustan valinnan

Kun perustamisvaiheessa The Finland Shopissa mietittiin parhaiten soveltuvaa alustaa, pääkriteeriksi nousi se, että kaupan voisi rakentaa itse.

”Shopifyn ketteryys ja helppokäyttöisyys ratkaisivat valinnan”, Pölönen muistelee.

Pölönen kehuu alustan luotettavuutta, hinnoittelun skaalautuvuutta sekä modernia, helposti muokattavaa ulkoasua. Perustamisvaiheessa mallia katsottiin paljon sivustoilta, jotka oli rakennettu Shopifyllä. Esimerkit vakuuttivat, sillä kaupat näyttivät ammattimaisilta ja hyviltä.

Muina etuina Pölönen listaa aktiivisen käyttäjäyhteisön, josta saa helposti apua, sekä kansainvälisyyden ja kehittymisen.

”Kansainvälisyys tuo myös sen, että sen markkinointityökalut kehittyvät jatkuvasti ja ovat monesti pidemmällä kuin Euroopassa.”

Haasteitakin on taipaleelle mahtunut, eikä kansainvälisen kaupan tekeminen ole aina ollut yksinkertaista. Shopifystä puuttui helppokäyttöinen kieliversiotoiminnallisuus, joka aiheutti ylimääräistä työtä.

”Jouduimme aluksi pyörittämään kahta eri kauppaa, joka toi lisätyötä varastonhallintaan. Onneksi alusta on kehittynyt, ja nykyään yhdestä kaupasta voi myydä usealla kieliversiolla.”

 

Keskiössä markkinointi ja toiminnan kehittäminen

The Finland Shopin tuotteista valtaosa on omassa varastossa, ja verkkokaupan toiminnot varastonhallinnasta tilauskäsittelyyn ja tuotetietojen syöttämiseen hoidetaan Shopifyn kautta ilman erillistä toiminnanohjausjärjestelmää. Myös logistiikka- ja maksupalvelut on saatu lisättyä alustaan kätevästi.

”Toteutuksemme on aika kompakti, ja asiakkaan tilaukseen vaikuttavia palikoita ei ole kovin paljoa. Tilauskäsittely Shopifyssä menee sutjakkaasti.”

Eniten aikaa päivittäisessä arjessa kuluu markkinointiin. Yrityksessä panostetaan markkinointibudjetin järkevään käyttämiseen, ja tilannetta seurataan ja analysoidaan säännöllisesti. Analytiikkaa katsotaan Shopifyn lisäksi somealustojen mainostyökaluista ja Google Analyticsistä.

”Katsomme numeroita ja analytiikkaa päivittäin. Joka toinen päivä ideoimme, mitä voisi markkinoinnissa tehdä paremmin sekä tutkimme uusia tuotteita.”

Markkinoinnin lisäksi keskiössä on asiakaskokemus. Asiakaspalvelukanavana chat on osoittautunut erittäin toimivaksi, ja pakkauksissa panostetaan yksilöllisyyteen herkkujen tai käsinkirjoitettujen viestien avulla. Tulevaisuudessa yrityksessä halutaan tehostaa pakkausmateriaalien ekologisuutta ja kierrättämistä entisestään.

Entä kenelle Pölönen suosittelisi Shopifyä?

”Shopify sopii erittäin hyvin sellaisille, jotka haluavat kokeilla verkkokauppaa. Sillä saa ammattimaisen kaupan tehtyä näppärästi. Skaalautuvuutensa ansiosta se sopii myös isoille yrityksille.”

Millaisia kokemuksia muilla verkkokauppiailla on Shopifystä? Entä mitkä syyt saavat  vaihtamaan verkkokauppa-alustan toiseen? Lue lisää maksuttomasta Verkkokauppa-alustaraportistamme

Tutustu myös muiden kauppiaiden haastatteluihin:

verkkokauppa-alustaraportti-kansikuva

paytrail-icon Kokemuksia verkkokauppa-alustoista