Paytrail

MyCashflow vauhditti Taikaviitan laajentumista verkkoon

Saila Marttila Kirjoittanut Saila Marttila - 20.6.2023

Taikaviitta on kortti- ja lahjatavarakauppa, jonka valikoimista löytyy vintagehenkisiä pelejä, julisteita ja leluja. Satojen tuotteiden aarreaitta palvelee kivijalassa ja verkossa isoa kohderyhmää. Verkkokauppa perustettiin korona-aikana, ja sen alustaksi valikoitui MyCashflow – mutta miksi? Tarja Heikkilä-Nurmilahti kertoi verkkokauppansa vaiheista.

Koronarajoitukset nopeuttivat kaupan laajentamista verkkoon

Taikaviitta on palvellut pitkään kivijalkaliikkeenä Tampereen Tallipihan alueella. Koronapandemia pysäytti kivijalkakaupan pariksi kuukaudeksi täysin, ja pakollinen sulku mahdollisti Heikkilä-Nurmilahdelle pienen hengähdystauon. Lopputuloksena syntyi verkkokauppa.

”Minulla ei olisi verkkokauppaa ilman koronaa”

Vaikka koronarajoitukset hellittivät kivijalkakaupan osalta melko pian, verkkokauppa jäi kivijalkakaupan rinnalle. Nykyään sieltä tulee noin viidesosa myynnistä. Sekä alustan valitseminen että kaupan perustaminen vaativat hieman aikaa ja kärsivällisyyttä, mutta hoituivat silti helposti. 

”Kollegallani oli ennestään kokemusta MyCashflowsta. Innoistuin itsekin ja tartuin alustan kampanjatarjoukseen."

Heikkilä-Nurmilahti kehuu erityisesti helppoutta ja kattavaa kotimaista asiakaspalvelua.

”Alusta on todella helppokäyttöinen. Pääsin näppärästi alkuun ja olen ollut tyytyväinen.”

Aloittamista tukivat myös MyCashflown verkkokoulutukset, joihin tuore verkkokauppias osallistui alkutaipaleellaan.

”Koulutuksia on tarjolla jatkuvasti. Apua ja tukea on siis aina saatavilla”

 

Verkkokauppa täydentää kivijalkaa

Kivijalkakauppa on Taikaviitan päämyyntikanava, mutta verkkokauppa toimii lisämyynnin kanavana ja näyteikkunana sekä mahdollistaa ostamisen myös kauempaa. Monikanavaisen kokonaisuuden varastonhallinta hoituu pääsääntöisesti oman muistin varassa.

alustaraportti-kauppias-mycashflow copy”En seuraa varastoa yksityiskohtaisesti joka tuotteen osalta, mutta pidän saldot ajan tasalla niistä tuotteista, joita on niukasti."

Heikkilä-Nurmilahti naurahtaa, että osin ratkaisun syynä on laiskuus, ja toisaalta se, että nykyisillä tuotemäärillä toteutus on ollut toimiva.

”Tämä ratkaisu on nyt itselleni riittävä kokonaisuus, ja saan käsiteltyä verkkokauppatilaukset aina samana, tai viimeistään seuraavana päivänä.”

Kun verkkokauppa pyörii lisäkanavana kivijalan rinnalla, korostuu tarve alustan vaivattomuudelle.  Heikkilä-Nurmilahti kiittelee tilauskäsittelyn ja maksupalveluintegraation sujuvuutta.

”Tuotetietojen syöttäminen ja tilauskäsittely on nopeaa ja yksinkertaista”

Moni asia on myös kiinni siitä, kuinka paljon niihin haluaa panostaa; tuotetietojen syöttämiseen ja tuotteiden ajantasaisena pitämiseen saa kulumaan paljonkin aikaa. Tekemisessä on yritetty pitää järkevä tasapaino, ja kauppaa on kasvatettu hiljalleen.

”Aloitin MyCashflown miniversiolla, mutta hyvin pian jouduin siirtymään seuraavalle tasolle”

 

Ytimenä sopiva ratkaisu omiin tarpeisiin

Heikkilä-Nurmilahti on ollut tyytyväinen nykyiseen ratkaisuunsa, eikä laajentamissuunitelmia verkkokaupalle ole toistaiseksi.

”Jos näyttäisi siltä, että pitäisi tehdä korjausliikkeitä, ja saada merkittävästi lisää myyntiä, panostaisin aktiivisemmin esimerkiksi markkinointiin, joka nyt on jäänyt omalta osaltani melko vaatimattomaksi.”

Taikaviitan valttina on ainutlaatuinen tuotevalikoima, eikä osaa tuotteista ole Suomessa saatavilla muista kaupoista. Valikoima itsessään houkuttelee sivustolle, ja näkyvyyttä tulee myös Tallipihan kanavissa ja matkailumarkkinoinnissa.

Entä kenelle MyCashflow sopisi?

”Alusta on todella hyvä esimerkiksi aloittelevalle kauppiaalle. Tämän kanssa voi kuka tahansa onnistua.”

Millaisia kokemuksia muilla verkkokauppiailla on MyCashflowsta? Entä mitä ominaisuuksia aloittelevat verkkokauppiaat arvostavat verkkokauppa-alustassa? Lue lisää maksuttomasta Verkkokauppa-alustaraportistamme

Ps. Lue myös muiden kauppiaiden kokemuksia alustoista:

verkkokauppa-alustaraportti-kansikuva

paytrail-icon Kokemuksia verkkokauppa-alustoista