Paytrail

Vilkas Now’sta löytyi toimiva ratkaisu uudelle verkkokauppiaalle

Saila Marttila Kirjoittanut Saila Marttila - 28.8.2023

Kuusamolaisessa Luoniva-verkkokaupassa myydään itse tehtyjä poronsarvikoruja sekä paikallisten käsityöyrittäjien ja taiteilijoiden tuotteita. Yrittäjä Tiina Niva on tyytyväinen Vilkas Now -alustaan – mutta miten se valikoitui ja mitä kokemuksia alustasta on kertynyt?

 

Helppokäyttöisyys ja edullisuus ratkaisivat valinnan

Tiina Niva oli aina haaveillut verkkokaupan perustamisesta. Kun idea luonnon inspiroimista poronsarvikoruista ja kaupan konseptista syntyi vuonna 2020, hän tarttui toimeen. Verkkokauppa aukesi vuonna 2021. Koska se on vielä alkutaipaleellaan ja pienimuotoinen, Niva halusi löytää edullisen ja helppokäyttöisen alustaratkaisun.

kauppiasnosto-blogi-some-luoniva”Tämänhetkisessä käytössä helppokäyttöisyys on todella isossa roolissa, eikä koodaustaitoja tarvita”, Niva sanoo.

Helppokäyttöisyyden lisäksi Niva arvostaa Vilkkaan kotimaisuutta.

”Suomalainen asiakaspalvelu ja suomenkielinen käyttöliittymä painoivat vaakakupissa, ja olen ollut näihin todella tyytyväinen.”

Luonivan verkkokaupan ensisijainen kohderyhmä on kotimaiset kuluttajat, joiden tarpeisiin soveltuvan kokonaisuuden on saanut rakennettua Vilkkaalla näppärästi. Yritysasiakkaita Niva palvelee ainakin toistaiseksi muissa kanavissa.

 

Verkkokauppiaan aika menee markkinointiin

Isoimman siivun monen verkkokauppiaan ajasta lohkaisee markkinointi ja liiketoiminnan kehittäminen. Näin on myös Nivalla. Hän on satsannut erityisesti sosiaalisen median markkinointikanaviin, ja työn alla on myös oman uutiskirjeen rakentaminen. Analytiikkapuolen seuranta hoituu Google Analyticsin kautta.

”Nyt olen panostanut myös jälleenmyyntiin paikallisille yrityksille. Markkinointiin menee helposti todella paljon aikaa.”

Verkkokaupan pyörittäminen puolestaan sujuu näppärästi.

”Verkkokauppa itse pyörii taustalla lähes automaattisesti”, Niva kiittelee.

Niva käyttää tuotetietojen pääjärjestelmänä Vilkasta, jonka kautta hän hallinnoi myös tilaukset. Koska kaupan varasto ei ole massiivinen, ei tuote- tai varastonhallintaan mene paljoa aikaa, eikä se vaadi onnistuakseen järeitä järjestelmiä. Myös asiakkaan ostoprosessi on rakennettu yksinkertaiseksi.

”Kaupassani on Paytrailin maksupainikkeet. Niiden käyttöönotto oli helppoa, koska tarjolla oli valmis integraatio. Toimitustapavalikoima hoituu puolestaan Pakettikaupalla.”

Markkinoinnin lisäksi toinen aikaa vievä työvaihe on tuotekuvauksiin panostaminen; ovathan ne verkkokaupassa paitsi ainoa keino vakuuttaa asiakas, myös keino saada näkyvyyttä hakukoneissa.

”Tuotekuviin ja tuoteteksteihin saa todella kulumaan aikaa. Toisaalta, kun ne tekee kerralla hyvin, työ helpottuu jatkossa.”

 

Pienin askelin kohti laajentumista

Luoniva on kauppana vielä tuore, ja tällä hetkellä Niva käyttää Vilkkaan pienintä pakettia. Tulevaisuudensuunnitelmiakin muhii takaraivossa, ja haaveena olisi sekä laajentaa kaupan tuotevalikoimaa että aloittaa toimitukset myös ulkomaille.

”Jos haluan laajentaa kauppaani, se onnistuu skaalaamalla Vilkkaan tasoa ylöspäin.”

Niva suosittelee Vilkasta lämpimästi:

”Pienyrittäjänä olen kokenut alustan oikein sopivaksi, mutta alusta sopii isommillekin. It-osaamista ei välttämättä tarvitse olla, vaan Vilkkaalta saa apua.”

➡️ Lue myös:

Millaisia kokemuksia verkkokauppiailla on Vilkkaasta? Entä mitä ominaisuuksia aloittelevat, tai kokeneemmat, kauppiaat arvostavat verkkokauppa-alustassa? Lue lisää maksuttomasta Verkkokauppa-alustaraportistamme

verkkokauppa-alustaraportti-kansikuva

paytrail-icon Kokemuksia verkkokauppa-alustoista